1-3歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

用家分享Oxford path牛津英語學習系統好唔好?係咪值得花費大約$40000購買? (emoji)(emoji)☺️

複式洋房

Ling2wan 發表於 19-11-23 17:52
用家分享Oxford path牛津英語學習系統好唔好?係咪值得花費大約$40000購買? (emoji)(emoji)☺️
...

我女三個月開始用,我覺得只要肯勤力日日同佢用就一定有用

大宅

...

.

禁止訪問

複式洋房

wendyyiu 發表於 19-11-27 12:15
回覆 Ling2wan 的帖子

No la~ 係香港出去學直接D, 始終小朋友愛互動。

我都諗緊自己有無咁好心機在家教bb英文(emoji)出去playgroup係可以熱鬧互動d(emoji)(emoji)(emoji)

複式洋房

gagachan 發表於 19-11-24 15:55
我女三個月開始用,我覺得只要肯勤力日日同佢用就一定有用

擔心我自己應該耐性不足(emoji)(emoji)‍♀️呢套好貴(emoji)到時候買小小其他教材試下效果先

大宅

...

DWE好啲,有playgroup、電話美語同Cap。Oxford遲啲睇ORT平好多。

複式洋房

...

我覺得值得的,但建議試一試睇下小朋友係咪鍾意先,始終每一個小朋友的興趣都唔同,買左唔岩就肉赤了

可能因為我個仔好鍾意,所以佢學得唔錯,成日會主動拎上手玩,一歲已經認得小小生字,會逐頁逐頁睇,又會跟住音樂跳舞。

大宅

kellykllai 發表於 19-12-3 01:51
我覺得值得的,但建議試一試睇下小朋友係咪鍾意先,始終每一個小朋友的興趣都唔同,買左唔岩就肉赤了:mone ...

邊到有得試?約個consultant體驗下咁?

複式洋房

bebebabalalala 發表於 19-12-4 22:09
邊到有得試?約個consultant體驗下咁?

佢FB登記有體驗套裝,我都係用過果個體驗套裝先有興趣,再約consultant上去參觀同試用完整套裝的。

如果你想直接試下完整套裝,唔介意上去門市既話,我可介紹個consultant比你啊

大宅

回覆 Ling2wan 的帖子

我係用家,我在小朋友1歳時買的,現有2歲佢好多數字英文生字顏色已懂
英文書內容亦能明白
好主動用筆點讀書內容

別墅

回覆樓主:

我覺得爸媽們用禁貴價錢去買,主要原因係因為想仔女第日成績好

我自己買左半套Oxford path,我女玩左半年,依家15個月
自己會去拎書叫人同佢講故事
自己拎點讀筆玩flash card,poster 同睇書

書同playgroup係兩樣野,我自己著重培養睇書興趣
買oxford唔揀迪士尼,主要因為香港講英式英語,教科書既圖同oxford path近似d

我可介紹個consultant比你認識下

大宅

...

用家。
BB大約半歲左右買 ,現在兩歲多,感恩佢都幾鍾意,每日都有陪佢玩。
依家佢d英文好好。識過百個生字。顏色。字母。數目字。動物。交通工具等等都可以自己用英文講。書入面既句字佢都明白而且有時會運用番d句子在生活中。
除此之外。我覺得套數學也不錯。佢睇左幾本。已經學識一d簡單既concept例如大細。長短。分類。等等。
有人會覺得買教材係怪獸家長。咁每個月二千幾蚊, 負擔到就唔理太多, 始終在香港生活。英文係好重要的, 而且想培養小朋友閱讀興趣所以我就買了
個人認為係有用既。但家長都唔可以懶,要多d陪小朋友一起學習才有用。

複式洋房

tinoijcc 發表於 20-1-26 21:55

用家。

你好,我想問你既小朋友識啲生字,係咪認到個生字? 定係佢知蘋果係apple?因為我果個講個中文,佢識講番個英文,但未認到個生字。
thx(emoji)

翡翠宮

牛年勳章

四萬蚊咁貴,買咗既實話好用架~
想培養閱讀興趣,仲有好多方法

大宅

...

首先我係DWE 用家。我係比較過OP 同DWE, 覺得OP比較適合香港嘅教育制度,因為中、數配合得幾好~不過OP有冇用係好睇大人有冇時間配玩。如果你係FTM, 用OP一流~
我揀DWE原因係1)我小朋友唔係香港讀書;2)數理上我比較鍾意Montessori 嘅教學方法;3)我唔太執著美語定英語,因為如果小朋友唔係國際學校,又冇出國,通常都會帶港式口音多;4)我係working mum, OP比較需要陪讀;5)就係OP冇DVD, 雖然睇DVD係唔好,但冇可口非會加深認識,令小朋友更具體明白內容。

大宅

加貝 發表於 20-1-31 04:24
首先我係DWE 用家。我係比較過OP 同DWE, 覺得OP比較適合香港嘅教育制度,因為中、數配合得幾好~不過OP有 ...

想問下而家dwe幾錢呀?

大宅

Honeyhoneybabe 發表於 20-3-12 20:36
想問下而家dwe幾錢呀?

6-7 萬

大宅

...

如果經濟負擔到絕對無問題, 我朋友買左套教材最後都係當擺設咁擺。
我自己就唔捨得買咁貴既教材啦, 其實平時同佢睇下圖書, 買d 卡俾佢玩下, 聽下英文歌, 睇下學英文既YouTube channel ,多讀 ,從生活中學習詞彙,其實好自然就會識。唔係想讚自己小朋友叻,我無買任何貴教材,但識既野唔會比買左貴教材既小朋友少。

大宅

桃多多 發表於 20-4-8 01:44
如果經濟負擔到絕對無問題, 我朋友買左套教材最後都係當擺設咁擺。
我自己就唔捨得買咁貴既教材啦, 其實 ...

你朋友平時無俾小朋友用咩?

首頁

尾頁

跳至