時政擂台

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今次港人講地出post竟然一反常態

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Charlotte_mom  政治話題請移玉步到親子王國 - 時政擂台討論  發表於 20-1-26 22:32

禁止訪問

複式洋房

陳小妖 發表於 20-1-26 21:59
好似你咁,係細作呀!曱甴

但係以往啲post都唔係咁?純粹問

複式洋房

自身權力最緊要

珊瑚宮

最黃討論區 發表於 20-1-26 21:57

有出糧真係唔同d, 曱甴咁勤力

別墅

原想安排醫護做臨時宿舍,但唔俾集中處理,將醫護分散,咪中麻煩。

公爵府

好嘢
呢啲叫針唔拮到肉唔知痛

珍珠宮

開心吸收勳章

cbeyond 發表於 20-1-26 22:04

出邊又凍,又驚染病,唯有上 BK取暖

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

洋房賜我1分

禁止訪問

我的育兒心得勳章

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

政治話題請移玉步到親子王國 - 時政擂台討論

侯爵府

有片...

http://news.tvb.com/local/5e2d87 ... 6%E5%88%B0%E5%A0%B4

粉嶺有人堵路抗議政府考慮設隔離中心 防暴警一度到場

政府早前指考慮將粉嶺一條未入伙屋邨改作新型肺炎隔離中心,有區內居民抗議。

有人下午起用水馬等雜物,堵塞進入粉嶺暉明邨唯一通道。衞生署早前表示,將原定今年入伙的暉明邨改為臨時隔離中心,或給予有需要醫護人員入住,但區內有居民反對,指太接近其他屋邨,擔心危害居民健康。

政府指,了解居民對可能徵用的關注,本星期三會派人出席區議會會議,期間暫停準備工作,強調網上流傳已變成隔離營是完全錯誤。

有北區區議員曾到場調停,但現場的人仍然不肯離去。

北區區議會主席羅庭德說:「剛才民政事務專員已承諾了會出席(星期三)大會,及到大會前都不會做一些刺激各位街坊運輸的動作;也希望今天是大年初二,都希望各位街坊可以平息一下情緒。」

北區區議員陳惠達說:「不是連民生事情都要弄到勇武抗爭吧,是不是?所以我們其實……」

有人說:「你不是叫我們信政府嗎?信了六個多七個月了,有理過我們嗎?」

陳惠達稱:「不是、不是、不是。」

有人指:「你叫我們相信他們星期三,我們都散了。一會他們又搬入來,我們怎樣?」

防暴警察在晚上七時後到場,在進入暉明邨的雍盛商場對開築成防線,有警員清理路障,並警告現場人士不要堵路。

防暴警察員逗留十五分鐘後撤退回警車離開,之後再有人聚集,並且將堵路範圍擴大到暉明路對開的華明路。

http://news.tvb.com/local/5e2d88 ... 4%E6%95%91%E7%86%84

粉嶺暉明邨兩幢樓宇晚上被縱火 消防到場救熄 

近八時,有人在暉明邨昇暉樓及泰暉樓縱火。

多名黑衣人跑離現場,昇暉樓的地下大堂著火,管理員櫃台位置燒著,產生大量濃煙,多處地方亦冒出濃煙,警鐘響起。 

泰暉樓的大堂火勢也頗大,火舌冒出門外,整個門口都燒著,濃煙有幾層樓高,有黑衣人及穿螢光衣的人在附近拖喉嘗試射水救火,多名黑衣人繼續在旁邊拖喉。

大約二十分鐘後消防到場救火,現場消息指,消防車到邨口時,由於馬路滿布磚頭,一批消防員要拿著器材徒步到現場救火,消防將火救熄後,見到大堂被熏黑。
尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

男爵府

最黃討論區 發表於 20-1-26 22:04
但係以往啲post都唔係咁?純粹問

你睇吓近日嘅BK丶Save HK你就知啦,曱甴不停入侵扮藍,戇居到一個點

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

留言方式好曱甴

珍珠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

Small_Panda 發表於 20-1-26 23:08
你睇吓近日嘅BK丶Save HK你就知啦,曱甴不停入侵扮藍,戇居到一個點

agree 班黃人真係好煩

大宅

好心啦,黑衣黃屍放火唔認,仲要屈藍人做,無恥至極!

伯爵府

係喎,有D用重簡體字扮大陸人添,但點扮都除唔到陣曱甴味 ,一睇就知
(ง •̀_•́)ง 漫漫長路, 加油

侯爵府

cbeyond 發表於 20-1-26 22:04

做完陰質野仲想屈人

侯爵府

佢地本來想扮警察 扮唔到 而家又扮藍 勁低能

大宅

回覆樓主:

自己都叫自己最黃,仲唔認作野?

首頁

尾頁

跳至