自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問有無人係GMARKET 買左口罩, 通知已經出左貨去香港, 但收到的快遞號碼寫是SF, 但去查件就號碼不正確呢?有無人有同一情況呢?

大宅

回覆樓主:

me too, 個運單號係9字頭,同平日順豐個運單號唔同,都check唔到status
url] [/url]

男爵府

nana11423 發表於 20-2-7 11:44
me too, 個運單號係9字頭,同平日順豐個運單號唔同,都check唔到status

等左幾日都無UPDATE, 宜家好擔心....全部仔既口罩...

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

幫推

子爵府

你打去順豐查
你提供你的電話,CS 可以check到

男爵府

MerryMe 發表於 20-2-7 15:18
你打去順豐查
你提供你的電話,CS 可以check到

就是答號碼不正確

大宅

回覆樓主:

我同你一樣 ,2月4日轉左順豐號,但9字頭,係check唔到既,一直都收唔到貨,但糸統如果過左一段時間就會自動收錢,都唔知點好

子爵府

miranda0311 發表於 20-2-7 15:20
就是答號碼不正確

會唔會用咗其他快遞公司?
我的情況係gmarket話準備寄,但一路都無update
之後突然就收到順豐送貨
所以我覺得gmarket 更新得好慢,或者你試吓live chat問寄件資料

男爵府

miranda0311 發表於 20-2-7 11:16
請問有無人係GMARKET 買左口罩, 通知已經出左貨去香港, 但收到的快遞號碼寫是SF, 但去查件就號碼不正確呢? ...

佢早兩日出左個notice話會用不同快遞送,sf, ems, kerry,ocean 等來盡快出貨,我估你的就係用左其他快遞,唯有等。

男爵府

missvivi 發表於 20-2-7 15:33
佢早兩日出左個notice話會用不同快遞送,sf, ems, kerry,ocean 等來盡快出貨,我估你的就係用左其他快遞, ...

希望係用左其他快遞, 而唔係無左貨...

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我同你一樣呀, 9字頭, 11個位.
由5/2開始就話Shipped, 但無update status, 去順豐都check唔到, 我以為未更新咋.

我早排買嘢, 如果是順豐送, 個編號會係sf字頭的, 但呢次不是.

我仲煩啦, 用智能櫃, 如不是順豐送, 都唔知會唔會幫我入智能櫃.

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

miranda0311 發表於 20-2-7 11:16
請問有無人係GMARKET 買左口罩, 通知已經出左貨去香港, 但收到的快遞號碼寫是SF, 但去查件就號碼不正確呢? ...

我想問下呢個物流status 幾時先會有sf個tracking number 送貨呀?

男爵府

miranda0311 發表於 20-2-7 15:39
希望係用左其他快遞, 而唔係無左貨...

我都等緊,我個人覺得唔會,要無左,佢cut你單就是。我都係得返一單生還,shipping soon, 等下會有的。唔好太擔心。

男爵府

missvivi 發表於 20-2-7 15:55
我都等緊,我個人覺得唔會,要無左,佢cut你單就是。我都係得返一單生還,shipping soon, 等下會有的。唔 ...

希望係....謝謝。

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

試呢度
https://www.aftership.com/amp/couriers/rincos

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

dollybaby 發表於 20-2-7 15:29
我同你一樣 ,2月4日轉左順豐號,但9字頭,係check唔到既,一直都收唔到貨,但糸統如果過左一段時間就會自 ...

試下呢度

https://www.aftership.com/amp/couriers/rincos

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

me 2
仲諗住有希望

子爵府

你地起碼都有話寄出, 我就無端端寫 cancelled ..... $$ 又比左, 而家都唔知點, 我一月尾訂

伯爵府

seaman1982 發表於 20-2-7 16:03
試呢度

搵到

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

seaman1982 發表於 20-2-7 16:03
試呢度

嘩!! 得喎, 唔該哂!
係咪即係間Shipment公司叫做Rincos?
不過我件貨仲在仁川機場.

首頁

尾頁

跳至