想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

由於本人因朱古力瘤左側卵巢同輸卵管全切,再加上嚴重子宮內膜移位右側輸卵管堵塞,根本無法自然懷孕。

由於政府只會為結婚一年以上無法自然懷孕嘅個案先會轉介到做政府IVF,私院金額太貴本人無法負擔,而岩岩結婚嘅我又擔心拖落去等政府會連最後卵巢功能都無埋,所以我簡咗返大陸做IVF。

其實,由2018年開始食藥打針抽卵,抽十中八,又成功培養到day5囊胚,到放入一切都好順利。可能因為後生,子宮未懷孕過,BB都好易著床。但係,第一胎原以為順風順水嘅時候,係10wk+因為染色體45xo胎停。個人真係瞬間崩潰,覺得個天俾咗希望但又再將你打入深淵。

複式洋房

回覆 wai1214wai 的帖子

經歷咗一年嘅緩和,係上年平安夜,我再試多次放入雪蛋,同上一胎一樣,著床成功,但係wk11+嘅時候搵私家照到頸皮勁厚4mm,因為BB得來不易,之後約咗威院做T21,上到床醫生話阿B頸皮勁厚,去到6.5mm,即刻講話唔好做T21啦,直接轉介我第二朝抽絨毛。其實知道真係好唔樂觀,覺得寧願個BB著床唔成功,都好過每次挨到三個月先話俾我知個BB有事...個心真係好難過,依家等緊絨毛報告,真係唔敢面對如果個BB有事,自己仲有無勇氣再試第三次...

大宅

wai1214wai 發表於 20-3-1 12:54

經歷咗一年嘅緩和,係上年平安夜,我再試多次放入雪蛋,同上一胎一樣,著床成功, ...

加油加油!希望bb健健康康!一定無事

複式洋房

Sodacream 發表於 20-3-1 17:39
加油加油!希望bb健健康康!一定無事

多謝你呀,雖然自己打定輸數,阿B應該保唔住,但我都希望報告會出現奇蹟話俾我知佢無事。

大宅

wai1214wai 發表於 20-3-1 19:15
多謝你呀,雖然自己打定輸數,阿B應該保唔住,但我都希望報告會出現奇蹟話俾我知佢無事。
...

等你好消息!
度頸皮唔係好準架咋!
一定會無事 加油

別墅

加油!為阿b及你一家打氣!無論如何都要保重!

大宅

幫你打氣

度頸皮唔準嘅
我bb度頸皮時成日「岳」高頭仔
姑娘度到責界,但最後T21係正常㗎

年輕就係你嘅本錢,
希望聽到你好消息~

大宅

我喺政府度頸皮,都話bb頸皮厚,最後做左t21, 無事,厚都係因為bb 係肥肥豬。

加油!

男爵府

wai1214wai 發表於 20-3-1 12:54

經歷咗一年嘅緩和,係上年平安夜,我再試多次放入雪蛋,同上一胎一樣,著床成功, ...

冇錯,自己未試過唔知每個成功出世既健康BB 都係幾得來不易。你年輕又專心一意已經做IVF (有好多人就係嘗試自然懷孕與IUI 嘥左好多時間),胚胎又每次都著到床已經好好。就算今次阿B 都未帶齊野,睇黎都係似獨立事件。做媽媽心理係要好強大,JM唔好放棄,有胎未為輸,加油。

複式洋房

回覆 xanexane 的帖子

我三日度都唔同數字,醫生都話可能BB動作唔同,厚度會唔同,我最高個下度到8.9mm睇完成個呆咗...希望真係唔準!謝謝你!

複式洋房

回覆 甜甜人妻 的帖子

我都希望佢係肥BB,我等咗兩年啦,等到佢,希望佢無事!多謝你!

複式洋房

回覆 honeybid2 的帖子

多謝你,因為知道自己情況唔好,又見到好多媽媽一邊番工一邊做IVF兩頭撲好辛苦,所以我寧願尼一刻搵少啲錢,都想盡快完成自己心願。雖然,做之前都抱住唔會一做就中嘅心態,但始終同BB相處三個月,就算佢未出世個感覺都好大,所以先會咁傷心,希望今次無事,因為再面對都唔容易。

別墅

加油!年輕係你最大本錢!

BB一定健康!

大宅

祝福你,我都帶住ivf寶寶。加油呀媽媽,祝BB健康。

男爵府

加油! 祝福你和BB!
今次報告ok 嗎?

子爵府

畀面勳章

頸皮真係唔準的,放鬆心情,已成定局,交比個天,祝福你

複式洋房

回覆 babychan888 的帖子

報告仲未出,不過今日會番醫院覆診,希望一切順利。

男爵府

一定順利!

複式洋房

多謝大家嘅正能量,阿B嘅染色體同基因報告目前都係正常,最近聽咗心跳都係正常,醫生話目前可以做嘅檢查都做咗,要等阿B再大啲再照結構睇下有無問題,多謝大家一直俾嘅正能量,希望阿B只係一個肥仔,最後咩事都無。多謝大家。

別墅

wai1214wai 發表於 20-3-5 19:33
多謝大家嘅正能量,阿B嘅染色體同基因報告目前都係正常,最近聽咗心跳都係正常,醫生話目前可以做嘅檢查都 ...

太好啦!祝孕期順利!

首頁

尾頁

跳至