時政擂台

跳至

首頁
12345...13

尾頁

男爵府

(歡迎藍屍進入)
https://news.mingpao.com/pns/%e6%b8%af%e8%81%9e/article/20200305/s00002/1583347612732/%e6%b6%89%e6%af%81%e9%9c%b2%e5%ae%bf%e8%80%85%e5%ae%b6%e7%95%b6-%e4%b8%80%e8%ad%a6%e5%93%a1%e5%81%9c%e8%81%b7%e5%8f%97%e6%9f%a5

wong2323  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 20-3-7 10:17

禁止訪問

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

做得唔啱,當然要處罰
新聞都講咗已經將個警員停職

唔通好似 d 慈母咁,犯咗法都只係"小朋友啫"

SiuBBee    發表於 20-3-7 15:27
jojohuen    發表於 20-3-7 10:16
hungng    發表於 20-3-7 09:41

禁止訪問

伯爵府

pillarfung 發表於 20-3-7 09:04
呢度實話警察做得啱架,警察萬歲。

梗係啦。。真係越睇越嬲,講緊bk,勁多人歪理當真理,盲目撐林鄭個政府!做得好既當然會讚,佢真心做得衰

伯爵府

carrie_1102 發表於 20-3-7 09:20
梗係啦。。真係越睇越嬲,講緊bk,勁多人歪理當真理,盲目撐林鄭個政府!做得好既當然會讚,佢真心做得衰
...

喺呢度講呢啲,實會講一定係假,冇啲咁嘅事。

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

CKBB 發表於 20-3-7 08:41
https://news.mingpao.com/pns/%e6%b8%af%e8%81%9e/article/20200305/s00002/1583347612732/%e6%b6%89%e6%a ...

好似黃屍咁賤就做得出,違法就要拉,拉得好 。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

https://news.mingpao.com/pns/%e6%b8%af%e8%81%9e/article/20200305/s00002/1583347612732/%e6%b6%89%e6%a ...

邊行都有壞分子! 做過就要拉! 衰得過d議員教唆年輕人犯法?!
放下自在

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

黃人真係好辛苦先搵到呢件新聞嚟做大, 唔好放過

水晶宮

I9528 發表於 20-3-7 09:11
做得唔啱,當然要處罰
新聞都講咗已經將個警員停職

Agree !每個圈都有衰人,當然要找數,別扮巨嬰走數囉!
自由太多會令世人失去平衡

水晶宮

小肥兔 發表於 20-3-7 09:31

以前英國鬼差佬,日日打人收錢,D黃人知道咩!個個扮西人
自由太多會令世人失去平衡

水晶宮

pillarfung 發表於 20-3-7 09:04
呢度實話警察做得啱架,警察萬歲。

報道已說涉嫌警員已被停職調查,有錯便要被懲處!不過牠們口號式XXX全家,把口賤到無極限!
另外,黑醫護罷工,用病人性命要脅政府,敢做又唔敢認,黃屍曱甴萬歲!

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

賤得過你班手足殺人放火燒鋪扑鋪?

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

小肥兔 發表於 20-3-7 09:31

直頭如獲至寶啦

大宅

"林國璋牧師表示,前日見記者後,收到一名自稱警民關係組的警員來電,聲言對其指控感震驚,反問他「點解一口咬定係警方做」,並要求他在社交媒體澄清,但遭他拒絕。他稱至昨晚警方承認事件,「當然是好事」,但「過去大半年(反修例)都沒有一個警員被捕」,對能否立案成疑問。"

警民關係組出面干涉
證物(扑爛野的鎚仔)又消失
希望有 cctv 做證

公爵府

同啲黃人暴徒比?差10倍啦。拉咗咪好囉,犯法係要拉架,所以啲殺人放火嗰啲黃人,同佢支持者啊,一定冇好下場啊,等入去監倉通櫃啦,真係要叫聲死監躉

子爵府

任何行業都有敗類,但黑暴最賤,美其名爭取自由,實質是破壞香港.毒港.

伯爵府

carrie_1102 發表於 20-3-7 09:20
...

相比起殺人放火,毫無道德底線,四處破壞嘅暴徒,林鄭不算什麼。

男爵府

回覆樓主:

認同呢一名警察係做得唔啱,停職已受到佢應有既處份,希望其他警察可以引以為戒,儘量抑壓自己的情緒。
其實如果真係有啲警察係做得過火,係理應受罰,尤其比人拍哂片果啲更加應該嚴正去處理,咁先可以服到人心。否則投訴機制形同虛似
其實與其浪費幾億去買警察裝備,不如去買一個跟身的小型鏡頭好過。其實啲野相向既,有個跟身鏡頭影住,警察唔會做得過火,同樣暴徒都唔會太過火,因為如果暴徒自己做得過份,佢比人拉啲黃人都幫唔落。
我自己都從來信證據。我唔會話警察一定無殺人,但如果無任何確實證據前,我唔會認為警察有殺人。

大宅

回覆樓主:

黑暴幾個月來破壞商鋪、街通燈,私了市民,火燒市民,唔衰都唔做,賤格十倍

首頁
12345...13

尾頁

跳至