夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

同老公結婚20年,我放假時想同佢行下街,邊度也可,同佢傾過,但佢成日話攰,或者話喜歡自己行,平時落街都是我主動拖佢手。各位姊妹,你們有否遇到呢個情況?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

tobytoby 發表於 20-4-17 10:03
同老公結婚20年,我放假時想同佢行下街,邊度也可,同佢傾過,但佢成日話攰,或者話喜歡自己行,平時落街都 ...
點會

男爵府

唔知點解我覺得佢已經變咗,唔係愛情係變咗親情多啲。可能我越嚟越老啦。

男爵府

好似今日咁我放假,佢呢倆日連續放假,我仲提早同佢講,問佢不如行下街啦,難得一齊放假,佢又話好攰唔去,次次問佢答案一樣⋯⋯好攰,自己問到開始麻木,唔想提⋯⋯其實大家相處時間太耐,感情是否真會轉淡架?

侯爵府

tobytoby 發表於 20-4-17 14:16
唔知點解我覺得佢已經變咗,唔係愛情係變咗親情多啲。可能我越嚟越老啦。 ...

幾多歲?有無小朋友?

男爵府

自己去邊都一個人咁,有老公同無老公一樣,個心好悶好唔開心

男爵府

mimi987 發表於 20-4-17 14:38
幾多歲?有無小朋友?
有倆個,一個高小,一個中三。
大時大節如過年拜年,亞媽母親節飯局都會出席。
但自己家庭聚會好少參與⋯⋯通常都係我帶住佢倆。
慶幸佢倆唔介意或因為咁唔開心。
只不過我自己覺得好孤單,好唔開心,有老公好似冇咁

子爵府

回覆樓主:

一家人出去呢?一樣態度?

男爵府

bobo88hk 發表於 20-4-17 15:51
一家人出去呢?一樣態度?
好少一家人出去,最多落街吃飯跟著佢會返屋企或者自己行街,我多數自己帶倆小朋友。

男爵府

男人愈老愈唔鍾意行街
佢地頂唔順女人個種漫無目的咁行街法
成日話"睇下有咩買"
因為佢地只會"去買某樣野"
所以購物我地多數分工,無謂迫佢去SHOPPING
而且女人行街買衫一個人不知幾爽
樓主可能要稔下其他佢有興趣的節目了
例如行山,踏下單車,參加太極班咁...?
結婚耐左係咁架啦,有D男人仲愈來愈大男人架,
好似我C6係超級推住部購物車跟住我都覺得無面渦
佢寧願一個人去買晒拎晒,我米由得佢啦,又唔駛我做, 哈哈....
不過都要比D機會佢地"獻殷勤"既,例如陪我去飲下咖啡咁,
米又當一個節目囉....
遲D仔女大晒,你仲有排2人世界架,
互相都要學習"投其所好"囉....

男爵府

回覆 tobytoby 的帖子

其實佢肯出席已經好唔錯你返外家算唔算密呢?
有時自己返都可以好ENJOY,自由好多,
又可同自己父母/兄弟姊妹吹下水
無謂迫佢次次要去啦...
我不知幾咁鼓勵我C6自己多D探佢父母,
佢懶去之嘛.....佢唔太痂佢地,好鬼鍾意自由自在.....

大宅

甘佢自已一個鍾意周圍行既時候, 係去邊度多?
你跟佢去睇佢鍾意既野呢?
會不會以前佢睇鍾意既野時, 你都是成日嗌悶,
表現無興趣咁?
久而久之各有各睇, 佢會覺得開心D

大宅

LeBlue 發表於 20-4-17 16:41
男人愈老愈唔鍾意行街
成日話"睇下有咩買"

同感! 哈哈
男人係唔鍾意行街,就算Window shopping都是
就算你話幫佢睇
佢覺得都唔係買
無必要去睇架

男爵府

LeBlue 發表於 20-4-17 16:47
回覆 tobytoby 的帖子

其實佢肯出席已經好唔錯你返外家算唔算密呢?
只係新年,母親節飯局先有一齊,其餘咩假期日子都各自修行咁

男爵府

月師奶 發表於 20-4-17 17:12
甘佢自已一個鍾意周圍行既時候, 係去邊度多?
你跟佢去睇佢鍾意既野呢?
會不會以前佢睇鍾意既野時, 你都是 ...
佢鍾意睇魚,淡水或咸水,我話不如一齊去睇,佢話怕我悶又係佢身邊𠲖𠲖哦哦咁,我話咁一齊去,不過我自己行下跟住走時互電?佢話咁有咩分別?不如唔好去啦⋯⋯

男爵府

LeBlue 發表於 20-4-17 16:41
男人愈老愈唔鍾意行街
成日話"睇下有咩買"
真的嗎?我同佢講以前我想去邊,你都會話去囉,但而家連到樓下打個白鴿轉都唔想,我主動拖住佢手佢轉頭會甩開⋯⋯嗰一刻個心好嬲,好真係好唔開心,問佢做乜甩我手佢話無呀⋯⋯難道甩手我唔識分?

大宅

BK Milk勳章

tobytoby 發表於 20-4-17 17:57
真的嗎?我同佢講以前我想去邊,你都會話去囉,但而家連到樓下打個白鴿轉都唔想,我主動拖住佢手佢轉頭會甩 ...

其實咁樣的關係,好奇怪,幾唔鐘意行街都好,都應該點都會陪下啦,就算唔係淨係陪你,都冇理由4個人一齊食完飯就自己走左去一個人行下,佢寧願自己行,都唔想一齊!
睇黎,佢都好似唔需要你地咁喎。
佢性格一向獨行獨段?

唔主動拖仲要妳主動拖佢佢甩開妳,其實問題都幾大了,唔單止肯唔肯陪妳行街咁簡單了。

你有沒有留意,你倆之間係突然間變成咁?定幾時開始關係有變?

男爵府

我老公知我吾悶得,所以逢放假都陪我週圍遊,佢會早D起身攪掂D野,然後一齊食早餐,後再行街買餸,家品等,餸拿回家後,我煲湯,佢運動,然後再出街逛。我仔都好似佢老豆咁陪我逛

男爵府

victoriaicc 發表於 20-4-17 18:08
其實咁樣的關係,好奇怪,幾唔鐘意行街都好,都應該點都會陪下啦,就算唔係淨係陪你,都冇理由4個人一齊食 ...
我估計大約半年前開始已經係咁樣,我當時沒有留意,諗住佢可能真係攰啦,因為佢返早更好早起身,下晏先會約埋同我地吃飯,吃完埋單跟住話自己返屋企先或者自己行街買嘢睇野咁⋯⋯

男爵府

Tyasnm 發表於 20-4-17 18:21
我老公知我吾悶得,所以逢放假都陪我週圍遊,佢會早D起身攪掂D野,然後一齊食早餐,後再行街買餸,家品等, ...
你好幸福,你仔同你老公都陪你錫你

首頁

尾頁

跳至