自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

第一胎咩都唔識,諗住買走佬袋嘅嘢,其中要買網褲。其實產後可唔可以著返自己嘅底褲? 我有堆舊底褲,都打算要換,入院可以著完即棄。但唔知網褲條咪實質有佢嘅作用

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

我以前有用,感覺良好!
我私家開刀,頭幾日,護士是用薄即棄床墊加網褲。

男爵府

開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

公立就一定係必須

子爵府

hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

網褲方便姑娘打開檢查。
有會好d

男爵府

10年前係私家E院開刀,我有用,幾好,因有彈性不會正到傷口

侯爵府

必須,生完多血,包住厚身衛生巾透氣好啲用完即棄

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

唔知,我有買但冇咩用過。
我住私院,除左剛生完姑娘同我著左一條,係醫院比既。之後佢想同我換,我已經落床行得走得,我就話唔駛喇,我自己洗傷口自己換得了,我已經著番自己褲,用普通衛生巾得了。我連產婦衛生巾都冇咩用,惡露唔係好多。咪同姨媽差唔多。

男爵府

2024年龍年勳章

sts8000 發表於 20-6-18 13:29
第一胎咩都唔識,諗住買走佬袋嘅嘢,其中要買網褲。其實產後可唔可以著返自己嘅底褲? 我有堆舊底褲,都打算 ...

買啦,好過著底褲,唔會整到傷口。

別墅

第一胎咩都唔識,諗住買走佬袋嘅嘢,其中要買網褲。其實產後可唔可以著返自己嘅底褲? 我有堆舊底褲,都打算 ...

要用,舒服好多,出院後果排都有繼續用

男爵府

政府醫院:一定要用
私家醫院:都係會叫你用,到時冇,佢即時開落醫院條數,仲唔抵呀!
普通舊內褲做唔到網褲嘅功能喎!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

透氣,而且即棄衛生,自備一包好過到時要買仲貴

大宅

我生完有水腫著唔到平時底底,網褲彈性好好多,方便d

侯爵府

2018母親節勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章

我覺得係。

因為網褲彈性得黎貼身,令到m 巾無咁易走位,又透氣,

我果時買產後衞生巾,買無扣果隻(有扣好麻煩)。用果陣直頭唔駛meet果張貼,就咁配合網褲用,完全無走位,方便衞生。

但我响度諗,依家有出果d 安心褲,會唔會更好?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

我幾年前QE生唔係必需品,你鐘意唔着都得,d姐姐唔會理你的

水晶宮

舊底可以係等生住院個幾日著,
因為入院待產,有D 人要住兩3日, 未必一入就生.
咁一日換一條,唔洗帶底褲去..

網褲產後必需的.
不過一離開醫院,已經著自己底褲.

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

我生兩胎,在私家。
我覺得用網褲係好好多,透氣同衛生。
我回家先著番自己內褲

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

公立醫院,必帶

水晶宮

回覆樓主:

好用,包到實,實唔會漏,傷口又唔cool

子爵府

其實又唔係好貴嘅嘢,買幾條囉!

水晶宮

買1-2條得啦。出院我都穿到舊底底。我坐月突登留起晒舊衫褲,舊底底,坐月時穿。(呢堆預左會掉的衫)。湊嬰兒頭1-2年成日會整污糟,穿舊衫最好,不肉赤。

首頁

尾頁

跳至