想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我 27 號做完 iui (今次係第二次),等緊 6/10 號派彩。

有無其他 bk sister 都係等緊 result?一齊分享下?

我會放鬆d,會等到 10 號先驗。仲有會盡量日日飲花膠湯補下。

別墅

IUI result

it a long day to wait....... i have to test on june 12. which centre u attentedl ?
keep contact la

bb6

別墅

iui result

hi, i done on may,25 plan to check on 12 june.
which clinic you do?

男爵府

得閑要散下步, 血氣運行d, 容易著床
原帖由 Shumnana 於 31-5-2009 11:43 發表
我 27 號做完 iui (今次係第二次),等緊 6/10 號派彩。

有無其他 bk sister 都係等緊 result?一齊分享下?

我會放鬆d,會等到 10 號先驗。仲有會盡量日日飲花膠湯補下。 ...

複式洋房

原帖由 sdhesketh 於 09-6-1 00:05 發表
it a long day to wait....... i have to test on june 12. which centre u attentedl ?
keep contact la

bb6

I visited Dr. Tung and did it at Yan On Hospital. You?

複式洋房

原帖由 gkk 於 09-6-1 00:58 發表
得閑要散下步, 血氣運行d, 容易著床

Thanks for your advice. 我好少做運動,行都好少,因為膝頭哥痛。

複式洋房

今日終於等到派彩日。結果係 綠d 紅d 都白雪雪,連印都無。心情真係跌到落谷底。

我相信 m 到就快來,因為體溫都由 36.8/36.9 下降 到 36.7/36.6。

其實我知到 99% 都無機的,不過唔知食安胎丸會唔會影響結果? (我無塞藥,亦都無打安胎針)。

姑娘話叫我停一個cycle 先在做iui,不過我會再問一問醫生係咪真係要抖一個cycle lor,因為真係唔想再徙時間。

男爵府

再接再厲,加油!!
我上星期六先做第一次,
下星期六先可以CHECK.

複式洋房

原帖由 I_O_U_baby 於 09-6-10 14:30 發表
再接再厲,加油!!
我上星期六先做第一次,
下星期六先可以CHECK.

Hi I_O_U_baby,

我希望你成功啦? 你係邊到做架?

男爵府

多謝你呀,不過第一次,都唔敢抱咁大期望
我係DR TAY度做架,
佢都係話如果唔得就要隔個月先再做第二次.

原帖由 Shumnana 於 09-6-10 14:42 發表

Hi I_O_U_baby,

我希望你成功啦? 你係邊到做架?

複式洋房

你有無打安胎針架? 如果有要隔幾多日先可以check?

原帖由 I_O_U_baby 於 09-6-10 14:52 發表
多謝你呀,不過第一次,都唔敢抱咁大期望
我係DR TAY度做架,
佢都係話如果唔得就要隔個月先再做第二次.

男爵府

我唔駛打呀,醫生叫我14Days 後,
M 無黎就可以CHECK!
不過我平時係排卵後16DAYS後先M黎,
所以14DAYS CHECK 唔知會唔會早得濟.

原帖由 六合中 於 09-6-10 15:16 發表
你有無打安胎針架? 如果有要隔幾多日先可以check?

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 jh724724 於 09-6-10 20:49 發表
唔打安胎針.14日會驗到.

唔打既話, 最快 12日就可以啦

別墅

原帖由 Shumnana 於 09-6-10 13:00 發表
今日終於等到派彩日。結果係 綠d 紅d 都白雪雪,連印都無。心情真係跌到落谷底。

我相信 m 到就快來,因為體溫都由 36.8/36.9 下降 到 36.7/36.6。

其實我知到 99% 都無機的,不過唔知食安胎丸會唔會影響結果? (我無塞藥 ...

Hi Shumnana,

你排左幾多粒egg呀? 你老公丁丁係咪無咩問題? 我老公係正常形態較差.

我第1次iui都係仁安做, 不過係dr chau, 佢比我食5日排卵葯+3針, 結果只得1粒egg, failed. Lee個e生唔係咁好, 自己開葯輕就話我卵巢老化, 睇証又急又cool...

跟住我去左睇dr chan, 佢真係好好人, 又比較進取, 全部係打針, 佢話排egg葯無咩用, 我排左4粒egg, bingo左(不過小產左).

而家剛開始第3次iui, 已打左6針, 重有2針要打, 今日day8 check過有3粒大egg, 預計下星期一day 13放丁丁, 希望成功啦!!!

複式洋房

原帖由 逍遙派 於 09-6-10 22:10 發表

Hi Shumnana,

你排左幾多粒egg呀? 你老公丁丁係咪無咩問題? 我老公係正常形態較差.

我第1次iui都係仁安做, 不過係dr chau, 佢比我食5日排卵葯+3針, 結果只得1粒egg, failed. Lee個e生唔係咁好, 自己開葯輕就 ...

Hi 逍遙派,

我今次係第二次做iui,兩次都係搵 dr。tung 的。
第一次有食排卵藥,打左三次針,有4粒egg,而c6 的normal form 就有 12% 。個次成功左,但有巢過度刺激症。最後bb係9wk 就停了心跳。

今次都食排卵藥,打左兩次針,有2粒egg, 而c6 的normal form 就只有 7% . 醫生唔想落咁重藥,因為又驚過度刺激。

我諗可能暫停一個月先再努力啦。

別墅

原帖由 Shumnana 於 09-6-10 22:26 發表

Hi 逍遙派,

我今次係第二次做iui,兩次都係搵 dr。tung 的。
第一次有食排卵藥,打左三次針,有4粒egg,而c6 的normal form 就有 12% 。個次成功左,但有巢過度刺激症。最後bb係9wk 就停了心跳。

今次都食排卵藥,打左兩次針 ...

我的case同你都好似, 我唯一問題係老公丁丁差, 我第1次係natural bingo(just tried 3 months) but miscarriaged, 之後睇中e半年, 跟住try左半年, 由於年紀大於是去不育科check下, 竟然發現丁丁有問題, 於是咪做iui, 第1次iui丁丁只有8%正常form (10% after processed) but failed, 第2次iui有12%正常form (14% after processed), bingo but miscarriaged. So far 我無卵巢刺激過度既問題.....

卵巢刺激過度同小產有無關係呢?

男爵府

我都心思思呀,
想早D 知,但又驚唔準,到時又失望.

原帖由 jh724724 於 09-6-10 22:09 發表
我諗住第七日開始驗啦,嘻嘻
希望由無變有吖嘛

複式洋房

原帖由 逍遙派 於 09-6-10 22:54 發表

我的case同你都好似, 我唯一問題係老公丁丁差, 我第1次係natural bingo(just tried 3 months) but miscarriaged, 之後睇中e半年, 跟住try左半年, 由於年紀大於是去不育科check下, 竟然發現丁丁有問題, 於是咪做iui ...

醫生話卵巢刺激過度同小產應該無直接關係。我諗都可能係自己d egg 或者c6 d 蟲 唔夠健康 lor。

複式洋房

i am also waiting to check on 12 june (tomorrow)... so nervous.....

複式洋房

我都明白你心情,我都試過偷步驗。
但係我就係驚要面對失敗的結果,所以我今次無偷步驗,因為唔想面對多一日的失落。

原帖由 jh724724 於 09-6-11 11:39 發表
我第一次iui有打安胎針,偷步早D驗,唔知會影響結果,驗到係BINGO,開心到不得了,但第二日再驗就無.

第二次IUI,我又偷步驗,有咗第一次經驗後,我知道有線唔代表BINGO,由有線變無線.

今次IVF,我都會偷步,由第7DAY開始驗, ...

首頁

尾頁

跳至