跳至

首頁

尾頁

大宅

我囡囡B响08年出世, 大家都住屯門, 可以响呢度識多個朋友仔, 交換吓湊B心得!
雖然B女而家都未夠一歲, 但我哋嘅BB都同年, 話唔定遲D大家嘅寶貝仔女都會做同學仔, haha!

大宅

Hello ~
我囝囝都係08 BB , 下個月就足一歲啦 ~

大宅

hi Issac ma,
你囝囝咁快就一歲喇, 我B女雖然而家只有差不多七個月, 但我覺得時間真係過得超快, 回想B女出世時候, 真係好似無幾耐之前...;
預祝你囝囝下個月 1st Happy Birthday!!!

原帖由 牛家之婦 於 31/5/2009 23:43 發表
Hello ~
我囝囝都係08 BB , 下個月就足一歲啦 ~

男爵府

好媽媽勳章

HELLO~~我囡囡都係08bb不過佢係豬女黎,因為佢0801出生架~~暫時係依度既大bb

原帖由 lelemama 於 09-6-2 21:13 發表
你囝囝咁快就一歲喇, 我B女雖然而家只有差不多七個月, 但我覺得時間真係過得超快, 回想B女出世時候, 真係好似無幾耐之前...;
預祝你囝囝下個月 1st Happy Birthday!!!
:e ...

大宅

時間眨眼就過啦 ~ 希望 Issac 可以快d識行 .
你住屯門邊度 ? 全職 mama ?
有無考慮幫 bb 報 n1 ?

原帖由 lelemama 於 09-6-2 21:13 發表
:e ...

複式洋房

hi, 0801 bb 阿雪報到!
今年要報n班, 頭痛中....
www.fotop.net/hoisuet

大宅

我住兆麟, 你呢? 其實我唔係好識, N1? 我以為nursery都要足兩歲先讀得到! 仲頭痛緊兩歲前嘅選擇...playgroup or 育嬰園??!!

原帖由 牛家之婦 於 3/6/2009 13:44 發表
時間眨眼就過啦 ~ 希望 Issac 可以快d識行 .
你住屯門邊度 ? 全職 mama ?
有無考慮幫 bb 報 n1 ?

複式洋房

回覆 6# 牛家之婦 的文章

hi
我BB係20/5出生架,剛剛過一歲囉,我遲d搬去兆康啦,我問過BB要到11月才可去攞報讀N1表格呀報名,大家多d交流吓呀

複式洋房

小喬報到08年12月細B

大宅

好媽媽勳章

hi hi~~我係0803媽媽呀~~
我已報佐救世軍同女青年會,但救世軍太多人報,我諗都無位啦~
我做佐少少research(nursery only),同大家分享吓:
1. 新一代 -> Nov 09派表
2. 中華基督教會屯門堂幼稚園 -> Anytime 派表
3. 雅麗斯英文幼稚園 -> Make appointment to interview (可能我唔太認識,很少聽過N1都要interview,仲要係in個小朋友)
4. 仁愛堂劉皇發幼稚園 ->足一歲可以申請
5. 三聖救世軍 ->有出世紙可以申請

大宅

原帖由 ah_tal 於 09-6-5 13:51 發表
我做佐少少research(nursery only),同大家分享吓:
3. 雅 ...

Hihi, 我係0808媽媽呀!

你d資料好有用呀! 因為我都唔知從何開始報n1,幾時報又唔知,幾時有開放日又唔知...所以真係唔該晒呀!

子爵府

原帖由 bonnievincent 於 09-6-5 00:16 發表
hi
我BB係20/5出生架,剛剛過一歲囉,我遲d搬去兆康啦,我問過BB要到11月才可去攞報讀N1表格呀報名,大家多d交流吓呀

哈佬~5月媽媽~

我bb 05月11呀~

男爵府

hihi,我囡囡係0801 baby

別墅

我囡囡係0810...剛剛今日8個月lu...

大宅

我住新墟 ,但娘家係兆麟.
我都有返家 ga ~~
我諗住兩歲比Issac讀 n1.
之前已經報左救世軍 , 不過應該都輪唔到我.
只收30多人,我排51.
現在非常頭痛,邊間好呢?

原帖由 lelemama 於 09-6-4 22:30 發表
我住兆麟, 你呢? 其實我唔係好識, N1? 我以為nursery都要足兩歲先讀得到! 仲頭痛緊兩歲前嘅選擇...playgroup or 育嬰園??!!

大宅

Hello , 但我聽講仁愛堂劉皇發幼稚園好似麻麻 ?

原帖由 ah_tal 於 09-6-5 13:51 發表
3. 雅 ...

大宅

hello, 我係0805媽媽,報到!!

報咗救世軍,待亞女1.5歲再報其他n1.

大宅

想問你點知道排第51??

原帖由 牛家之婦 於 09-6-5 23:53 發表
我住新墟 ,但娘家係兆麟.
我都有返家 ga ~~
我諗住兩歲比Issac讀 n1.
之前已經報左救世軍 , 不過應該都輪唔到我.
只收30多人,我排51.
現在非常頭痛,邊間好呢?

...

大宅

打電話去學校問就 OK .
你地全邊 GA ? 大家有咩心水學校呀

原帖由 YingYing0505 於 09-6-8 17:39 發表
想問你點知道排第51??

大宅

Thanks, 等我打去問吓先,我只知我no. 218/08.
無咩心水學校呀,時間最好全日,就我呢D在職媽媽..
返工前送番校,放工後接放學.

原帖由 牛家之婦 於 09-6-9 00:39 發表
打電話去學校問就 OK .
你地全邊 GA ? 大家有咩心水學校呀

首頁

尾頁

跳至