懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問各位0905的媽咪, bb滿月後, 你地bb會係政府定私家打防疫注射呀?

男爵府

熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

報到 ~
我會係政府打, 如果政府冇得打才去私家呢!

男爵府

熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

而家bb 20日人仔, 開始精神 !
訓既時間少咗, 亦都"扭計"咗,
仲越喊越大聲.....口都震埋...
我已經好忍心ga la, 不過又心痛呢 !

每次有親戚黎探完bb, 都特別"扭計"...

別墅

我都係諗住係政府打......無先去私家........
係呢你地有無諗住俾去私家打<輪狀>,好似係咁叫.....

原帖由 daisyc1 於 09-6-2 09:08 發表
請問各位0905的媽咪, bb滿月後, 你地bb會係政府定私家打防疫注射呀?

別墅

我bb都係呀..........依家瞓少咗......又扭抱......又係有時喊到口到震........但係我bb得10日人仔

原帖由 bigmacq88 於 09-6-2 10:23 發表

每次有親戚黎探完bb, 都特別"扭計"... ...

瑪瑙宮

好媽媽勳章

<輪狀> 係食架咋, 唔洗打針架 !

一共 2 劑, 係要去 C + 食 .... 健康院無架

原帖由 siungau 於 09-6-2 10:28 發表
係呢你地有無諗住俾去私家打,好似係咁叫.....

大宅

我都係諗住係政府打, 再加係c+打肺鏈, 請問輪狀口服需唔需呢?
原帖由 chickenwing2006 於 09-6-2 10:46 發表
係食架咋, 唔洗打針架 !

大宅

hi bigmacq88, siungau

我bb都係咁, 有時抱住都係咁喊, 我99後尾俾咗d保嬰丹佢食, 情況就好d了!
原帖由 siungau 於 09-6-2 10:30 發表
我bb都係呀..........依家瞓少咗......又扭抱......又係有時喊到口到震........但係我bb得10日人仔

大宅

另外, 請問輪狀係幾時食架? 大約幾多錢一劑?
原帖由 chickenwing2006 於 09-6-2 10:46 發表
係食架咋, 唔洗打針架 !

子爵府

好媽媽勳章

我都報到

咁......你打會唔會去私家打 6合1, 點解....
係咪打 6合1 會比打 5合1 打少一支痛少一次

我囡囡個脾仔仲好細隻, 好陰公.
請大家留意, 曾經有人係facebook開左我係bk個名既 a/c (Nopan Ma), 當然人人都可以叫nopan, 但此人仲偷埋我囡囡bk張相開fb, 有問題, 大家小心

複式洋房

大部份健康院有得打的針都會係政府打, 無o個d 就去私家打...

乜要食埋"輪狀"o架咩, 呢個我真係無乜為意...

原帖由 siungau 於 09-6-2 10:28 發表
係呢你地有無諗住俾去私家打,好似係咁叫.....

柏曦5月19日出世喇

複式洋房

我個仔15日人仔, 佢好似有時差咁, 日頭就係度訓, 夜晚係鬼咁精神...........

扭計喊o個時成日都假喊, 無眼淚.............

原帖由 bigmacq88 於 09-6-2 10:23 發表

每次有親戚黎探完bb, 都特別"扭計"... ...

柏曦5月19日出世喇

大宅

我個仔每次沖完涼或咸得奈就會口震震..不過佢係醫院都係O甘, 但我都唔知點解....

大宅

我個仔每次沖完涼或咸得奈就會口震震..不過佢係醫院都係O甘, 但我都唔知點解....

大宅

我個囡又係一喊就口震震, 渣實拳頭, 腳撐撐咁... 有時都唔知應該點.... 又其是半夜三更... 唔理佢又怕嘈住人... V_V~

原帖由 rc209 於 09-6-2 13:04 發表

大宅

想問下埋食餵既奶媽, 妳地每次餵幾耐, 幾耐餵佢一次? 我阿囡有時成4個鐘都未扭起身, 有時又個零鐘就扭...

大宅

我都報到先,仔仔今日滿月,呢個星期開始扭人抱,要人抱住先肯瞓,放落床又成日紮醒,瞓得唔lum,點算好呀~~唉~~~

大宅

1-2個月的bb, 喊的時候可能會沒有眼淚的, 因為bb的眼線仲未發展好, 其實唔係假喊!
原帖由 cb_jackie 於 09-6-2 12:43 發表
我個仔15日人仔, 佢好似有時差咁, 日頭就係度訓, 夜晚係鬼咁精神...........

扭計喊o個時成日都假喊, 無眼淚.............

複式洋房

我個女都係...朝早食完就訓.唔洗人抱....夜晚就唔知做乜狂喊...換過片..食飽奶..掃埋風...仲係咁喊....抱到佢訓著左,一放低又喊....可以持續一整晚都係咁................我同老公晚晚唔洗訓就瓜了.......

大宅

我都唸住去政府打, 無先去私家補打.
kristy

首頁

尾頁

跳至