時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=7oC4m9MJo7M

rose-mag  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 20-9-10 07:20

子爵府

2024年龍年勳章

香港核心價值係法治,眼見就快變成法官獨大嘅人治~~~有人藏汽油彈判感化,但有人去美領館門口塗鴉就坐四星期~~量刑標準咁偏頗,香港法治成笑話。

水晶宮

Happy_hk 發表於 20-9-9 21:22
香港核心價值係法治,眼見就快變成法官獨大嘅人治~~~有人藏汽油彈判感化,但有人去美領館門口塗鴉就坐四星 ...

呢一年真係睇清香港司法界既黑暗,判同一類案對不同政治立場既可以差天共地!黃法官獨大人治,香港核心價值已成笑話

水晶宮

ricecooking 發表於 20-9-9 21:32
呢一年真係睇清香港司法界既黑暗,判同一類案對不同政治立場既可以差天共地!黃法官獨大人治,香港核心價 ...

冇錯!應該可以掟咗塊矇眼布同個秤

男爵府

20162016 發表於 20-9-9 21:34

冇錯!應該可以掟咗塊矇眼布同個秤

係呀,直頭用黃布蒙眼呀

侯爵府

香港核心價值係法治,眼見就快變成法官獨大嘅人治~~~有人藏汽油彈判感化,但有人去美領館門口塗鴉就坐四星 ...

所以咪下下講到祖國咁恐怖啦!佢地做出嚟D嘢咪仲恐怖

珍珠宮

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

香港現況

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

emilypyhui    發表於 20-9-10 08:08
GKB    發表於 20-9-9 23:30

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

CY都要出聲話林鄭! 只是無指名道姓! 林鄭昨日維護黃法官! CY今日都話佢!
香港法治太離譜! 根本係人治! 林鄭唔整頓都算,仲要叫市民唔好質疑法官! 要市民尊重法官! 連特首都咁黃,香港無希望 唔該阿爺快點換走林鄭特首啦!唔好再比佢害港! 根本林鄭就係到禍港! 咩都唔理!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

唔知幾時裁判官兼任辯護律師

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章

香港真慘

珍珠宮

回覆樓主:

香港冇得救

大宅

可以找到以上兩單新聞嘅連結嗎?

男爵府

回覆樓主:

根本是人治不是法治

子爵府

2024年龍年勳章

echoprimera 發表於 20-9-9 23:17

呵呵,留意電視新聞都有播過~自行GoogIe一下都有,~BK關心法官判案嘅大多都知喎~汽油彈判感化近期其實兩單,一男一女。最出名係水佳麗法官判詞不單街頭掉彈可理解,仲要稱贊"優秀細路",~~不過,我感覺你可能同我持唔同意見,先會問我要Link證實,不過,冇所謂,我一向熱心。
"優秀細路"請見:https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200526/mobile/bkn-20200526121729976-0526_00822_001.html

美領館外噴"中國必勝"個勝字都未噴完,好快提堂即判即時監禁四星期:見↓

https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20190821/mobile/odn-20190821-0821_00176_022.html

其實我想知如果按↑呢個量刑標準,上年香港街頭,警署外,立法會內,中聯辦外,塗鴉嘅,漆彈污損國徽,踐踏國旗嘅應該判幾多呢?噴"中國必勝"嗰個,冇污辱美領嘅字句喎。。。

子爵府

2024年龍年勳章

echoprimera 發表於 20-9-9 23:17

呵呵,留意電視新聞都有播過~自行GoogIe一下都有,~BK關心法官判案嘅大多都知喎~汽油彈判感化近期其實兩單,一男一女。最出名係水佳麗法官判詞不單街頭掉彈可理解,仲要稱贊"優秀細路",~~不過,我感覺你可能同我持唔同意見,先會問我要Link證實,不過,冇所謂,我一向熱心。
"優秀細路"請見:https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0526_00822_001.html

美領館外噴"中國必勝"個勝字都未噴完,好快提堂即判即時監禁四星期:見↓

https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20190821/mobile/odn-20190821-0821_00176_022.html

其實我想知如果按↑呢個量刑標準,上年香港街頭,警署外,立法會內,中聯辦外,塗鴉嘅,漆彈污損國徽,踐踏國旗嘅應該判幾多呢?噴"中國必勝"嗰個,冇污辱美領嘅字句喎。。。

子爵府

回覆樓主:

香港司法界太多毒瘤, 癌症末期

子爵府

2024年龍年勳章

點解編輯修改個錯字,D字就變咁細?仲要重復咗,又拎一分~

琥珀宮

回覆樓主:

葛珮帆向法院投訴,9月8日作出回覆。

https://youtu.be/wVuIsV8V-G4

珍珠宮

2024年龍年勳章

首頁

尾頁

跳至