美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

刨過下bk, 暫時好似呢兩間評價唔錯,
各位,有咩意見?
我大半年前揾史醫生打斑,半年後,浮返晒出黎……
現在係pretty xxx 打pico, 都打了六次……好似冇乜改善,想轉另一間

禁止訪問

大宅

suslau2004 發表於 20-10-4 20:26
刨過下bk, 暫時好似呢兩間評價唔錯,
各位,有咩意見?
我大半年前揾史醫生打斑,半年後,浮返晒出黎……

一直去開C記,感覺唔錯,荷爾蒙斑甩咗好多但你要預咗是長久戰,亦要做保養持續咁打!收費貴但我個人覺得值,唔hardsell!

禁止訪問

複式洋房

myboyboyboy 發表於 20-10-5 16:01
一直去開C記,感覺唔錯,荷爾蒙斑甩咗好多但你要預咗是長久戰,亦要做保養持續咁打!收費貴但我個人覺得值 ...

請問幾錢次,係咪醫生打,可否介紹给我(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

honeyball 發表於 20-10-22 01:08
請問幾錢次,係咪醫生打,可否介紹给我(emoji)(emoji)(emoji)

我係C記做開medical laser,單次$2900,但新客買五次療程會九折再九折,舊客續買療程就只得九折!medical laser最少有兩部機做嫩膚(是治療師打),但打結朝(第三部機)就一定係醫生打!之前要見醫生,由醫生決定打結焦!我之前就連續打咗結焦四五次,打到結唔焦,醫生話結唔到焦就打返頭兩部機慢慢淡!當時我的荷爾蒙斑已經淡咗好多,但當然仲有啦,所以係長久戰

複式洋房

myboyboyboy 發表於 20-10-22 09:12
我係C記做開medical laser,單次$2900,但新客買五次療程會九折再九折,舊客續買療程就只得九折!medical l ...

多謝你的回覆 請問你大約好咗幾多呀?而家係咪每個月都要keep住打?
你介唔介意比埋醫生名我(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

honeyball 發表於 20-10-22 11:14
多謝你的回覆 請問你大約好咗幾多呀?而家係咪每個月都要keep住打?
你介唔介意比埋醫生名我(em ...

我其實已經打咗兩年了,但大概打咗第10次之後,啲荷爾蒙斑冇咗七成,其他碎班冇晒!之前係一個月一次,依家當係保養大概兩個月一次(因為我係好容易出班㗎,就算查咗防曬夏天都會浮番啲班出嚟)
我去開TST店,嗰度得一位註診醫生(所以都好煩忙,打結焦一定早少少預約),而我之前做開係男性徐醫生,非常細心所以我好滿意,不過上年冇做,依家係女性醫生,我唔記得佢叫乜嘢名了,你可以打去C記詢問,嗰度啲職員好nice!
你有興趣的話可以去c記網址登記預約見醫生,等醫生分析(經網址登記預約可以免醫生費㗎!),分析完唔即時做療程啲職員都冇嘢㗎!

複式洋房

myboyboyboy 發表於 20-10-22 21:18
我其實已經打咗兩年了,但大概打咗第10次之後,啲荷爾蒙斑冇咗七成,其他碎班冇晒!之前係一個月一次,依 ...

Thanks so much (emoji)

複式洋房

myboyboyboy 發表於 20-10-22 21:18
我其實已經打咗兩年了,但大概打咗第10次之後,啲荷爾蒙斑冇咗七成,其他碎班冇晒!之前係一個月一次,依 ...

㸃解醫生唔叫你打pico laser?

大宅

honeyball 發表於 20-10-23 01:10
㸃解醫生唔叫你打pico laser?

其實因為一來醫生話pico唔係個個人都有效用,第一次見醫生嗰時除了幾達大荷爾蒙斑、碎斑都好多,我打咗第一次結焦就已經冇咗碎斑九成,荷爾蒙斑就打到第五次結焦明顯地淡咗,二來pico好貴($6000一次),是因為第一次打斑咪試下相對平啲嘅medical laser了!

禁止訪問

複式洋房

myboyboyboy 發表於 20-10-23 11:00
其實因為一來醫生話pico唔係個個人都有效用,第一次見醫生嗰時除了幾達大荷爾蒙斑、碎斑都好多,我打咗第 ...

明白晒!多謝你嘅分享(emoji)

別墅

cosxxx我好耐之前打左3年, D曬斑醫生幫我打結焦, 打左3次就無晒, 但我最關心嘅荷爾蒙斑, 打左3年都係淡左小小, 醫生話要長期作戰, 咁我都明… 個個都話荷爾蒙難打.. 之前去過醫生到打仲衰左, 再之後我上左Lxdxxxx做分析佢話我D荷爾蒙斑打一至兩次都明顯見淡

複式洋房

LKAAUI 發表於 20-10-27 19:32
cosxxx我好耐之前打左3年, D曬斑醫生幫我打結焦, 打左3次就無晒, 但我最關心嘅荷爾蒙斑, 打左3年都 ...

請問現在效果如何?

禁止訪問

別墅

honeyball 發表於 20-10-29 13:47
請問現在效果如何?

打左2次已經淡左大半, 真係幾大分別
最後我打左7次搞掂, 以前問間間都話荷爾蒙斑難打同清唔哂 但Lxdxxxx清得哂我都幾surprise

別墅

myboyboyboy 發表於 20-10-23 11:00
其實因為一來醫生話pico唔係個個人都有效用,第一次見醫生嗰時除了幾達大荷爾蒙斑、碎斑都好多,我打咗第 ...

btw 我打嗰到佢地話pico其實打唔到荷爾蒙斑, 所以佢地唔用pico打,.
同埋唔會打到結焦, 荷爾蒙斑打結焦好危險的!

大宅

LKAAUI 發表於 20-11-3 12:02
btw 我打嗰到佢地話pico其實打唔到荷爾蒙斑, 所以佢地唔用pico打,.
同埋唔會打到結焦, 荷爾蒙斑打結焦好 ...

我唔係打pico打到結朝㗎,我係醫生打laser打結焦,打結蕉係因為我面上有好多碎斑!醫生都有係荷爾蒙斑上試打結焦,我個案是結焦甩咗荷爾蒙斑有淡到㗎!我已經喺嗰度打咗兩年了

侯爵府

回覆 suslau2004 的帖子

我係Cosmxx 打斑已經兩年多快三年, 我開始打時出過 post, 講解打斑歷程, 我係廿幾年既荷爾蒙斑, 決定打之前刨左唔少文章, 睇左好多經驗分享。C 記係貴, 但我覺得值得, 佢地用靚機, 有認證, 保養得好, 呢樣好重要。至於 hard sell 既感受, 每個人感受唔同, 我可以接受, 唔sell 又唔得, 但拒絶一次, 佢地就停, 唔會繼續sell 。我一直打 medical laser, 打左15次後, 直至去年年尾開始, 加打pico。
我打左4次medcal laser後 晒斑同碎斑已冇晒, 剩下要長期作戰既頑強荷爾蒙斑(顴痣), 醫生由第一日見我時已講明, 我既荷爾蒙斑係唔會完全打得走, 最盡係打到好淺好淺, 因為我係好深色既顴痣斑, 打到好淺已經好滿足, 如是者打到舊年年底, 已經係好淺, 黑色素已抽到表層, 所以我加打pico, 加大力度。
以前我要搽好厚遮暇係斑上邊, 化淡妝先出街, 而家我唔化妝都敢出街, 不過我都會搽一層薄粉底, 改善面色。我會繼續打medical laser, 2-3個月打一次, 當做保養。

首頁

尾頁

跳至