夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

好媽媽勳章

c6唔努力做野,做份得4千蚊唔夠o既part time工就好似好滿足咁. 公司都已經講明就算轉佢做長工都唔會高人工, 肯定6千都冇, 但佢仍然想做(因為份工冇乜野做).口就話想搵part time,但我未見過佢見過工. 唔好話見工呀, 連拎起份報紙睇下都冇呀. 晚晚就响度打機, 如果佢肯用打機o既時間同心機响做野方面我就安慰喇. 我有朋友請part time又推三推四, 問佢點解唔做又唔答. 我就黎比佢激死喇.
仲話要生仔, 恨做老豆. 生咗仲要我唔做野湊仔. 好呀~一齊攞綜援囉. 仔我會生, 但我唔會唔做野囉. 佢响屋企做主家男囉, 我又唔係養唔起. 睇下到時邊個抬唔起頭做人囉.
鼓勵又鼓勵過, 鬧又鬧過, 好聲好氣同佢講又試過. 佢都仲係咁軟皮蛇, 仲話我好迫佢, 比好大壓力佢. 佢想死喎. 係就快啦唔該.
係咪真係要我死响佢面前, 佢先肯生性呢.........

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你c6年紀是否細個的呢??

原帖由 aaroncheung 於 09-6-5 11:44 發表
c6唔努力做野,做份得4千蚊唔夠o既part time工就好似好滿足咁. 公司都已經講明就算轉佢做長工都唔會高人工, 肯定6千都冇, 但佢仍然想做(因為份工冇乜野做).口就話想搵part time,但我未見過佢見過工. 唔好話見工呀, 連 ...

別墅

好媽媽勳章

原帖由 wcpcelia 於 09-6-5 11:55 發表
你c6年紀是否細個的呢??

34喇. 都唔細喇啩.
就係佢唔係廿幾歲先令我梗加激心. 依家仲唔努力仲唔生性. 冇機會再博架喇.

子爵府

嘩....千萬唔好生呀, 生左仲點有後路可以走

珍珠宮

我都覺得, 除非你要仔唔要公, 預左做單親媽咪....唔係真係唔好生呀!
好好過每一天......

子爵府

明知如此,点解仲要生,生咗後佢都未必會係个稱職住家男,帶出更多問題、煩惱
另外係咪樓主嘅經濟狀況 不錯,个男人旨意你可以攪掂,所以現在生活得甘寫意

禁止訪問

別墅

好媽媽勳章

好矛盾架, 個c6除咗唔上進唔搵錢之外, 其他野對我好好,好緊我. 所以就算等我死心唔要個c6都唔係呢幾年o既事, 我唔細架喇.到時想生都未必生到. 因為我其實都已經試咗半年都唔bingo. 所以我寧願要仔唔要公都想生b.

男爵府

原帖由 aaroncheung 於 09-6-5 12:34 發表
好矛盾架, 個c6除咗唔上進唔搵錢之外, 其他野對我好好,好緊我. 所以就算等我死心唔要個c6都唔係呢幾年o既事, 我唔細架喇.到時想生都未必生到. 因為我其實都已經試咗半年都唔bingo. 所以我寧願要仔唔要公都想生b. ...

咪因為你係佢米飯班主呀MA, 佢梗係對你好格

伯爵府

未結婚前都係咁呀???

大宅

如果生, 你預左你好辛苦.
希望你頂倒.

別墅

好媽媽勳章

原帖由 123!@# 於 09-6-5 12:55 發表
未結婚前都係咁呀???

之前唔覺架. 之前佢有長工做. 佢日日都好比心機做野架. 晚晚OT到凌晨, 第二朝又開早. 自從上年11月工傷之後就一沉不起, 乜鬥智都冇晒. 佢個人本身冇自信, 依家更死. 唉~~

別墅

好媽媽勳章

原帖由 beagledog 於 09-6-5 13:01 發表
如果生, 你預左你好辛苦.
希望你頂倒.

我都知呀,所以我有時都好矛盾生唔生好.
但我驚唔生遲d會後悔呀. 因為我係d難bingo o既人.

別墅

好媽媽勳章

原帖由 sylcaca 於 09-6-5 12:45 發表

咪因為你係佢米飯班主呀MA, 佢梗係對你好格

都唔係o既. 之前佢有長工做, 搵到d錢果陣都對我好好.

大宅

原帖由 aaroncheung 於 09-6-5 13:46 發表
之前唔覺架. 之前佢有長工做. 佢日日都好比心機做野架. 晚晚OT到凌晨, 第二朝又開早. 自從上年11月工傷之後就一沉不起, 乜鬥智都冇晒. 佢個人本身冇自信, 依家更死. 唉~~ ...

原來佢工傷, 咁冇咩事嘛, 僱主有冇合理賠償.

定係賠左一筆錢,夠佢用, 所以佢唔想再返工.

男爵府

樓主要諗清諗楚先好生小朋友,因係一世,到時你仲辛苦
原帖由 beagledog 於 09-6-5 13:59 發表

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

咁我覺得你老公係無自信再搵工多d, 你唔好太迫佢啦, 你有冇同佢傾過, 你去返工, 佢做住家男人? 都唔係行唔通呀, 只要佢願意就得架啦~

別墅

好媽媽勳章

原帖由 beagledog 於 09-6-5 13:59 發表

事就冇咩事,都好返喇.
就係因為工傷都令到我好好好激氣. 因為工傷冇得賠.......
果份工係做三行, 係佢朋友帶佢入行兼做佢c父, 但個朋友一d都唔關照佢, 成日話佢做得唔好, 日日打擊佢自信, 仲响d朋友堆唱c6唔好,而d朋友又信佢c父. c6做咗幾個月都冇就整親, 但因為佢c父唔鍾意人請假所以佢忍痛開工半年有多(返十幾日先放一日假), 期間佢c父都有同d朋友打小報告, 到後來我忍唔住叫c6唔好做去睇e生, 一睇原來隻手指公甩胶移咗位. e生都話c6忍得.
我叫c6報工傷claim公司錢, c6唔肯因為驚冇咗成班朋友. 唉~~就係咁乜都冇得賠, 仲要比錢做手術. 跟住失業半年, e家得返份part time仔做下.

大宅

明白晒.
claim都係claim保險公司, 關咩冇左成班朋友事呀, 如果知佢整傷左都唔理, 乜果d仲算係朋友咩 .

睇嚟你c6真係冇咩自信,你要多再多d 關心下佢.

依家份工做住先, 好過冇.
至於生bb ....., 隨緣啦, 既然你話你好難有, 咁就等個天安排. 可能到你有左佢真係會發奮, 但你唔好有太大希望. 最緊要你地關係唔好變差.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

```計我話係個天暫時唔比小朋友你,係想你再三望清楚你男人.佢會為小朋友發奮???
佢仲留戀做你小朋友.照顧佢.生仔....

首頁

尾頁

跳至