潮流時尚

跳至

首頁
12345...21

尾頁

別墅

我一月中喺carousell買左個chanel袋 賣家係個空少 叫James Chan 佢話個袋係朋友嘅 堅持收左錢先可以陪驗 之後去米蘭站唔收 佢就俾卡片我 話自己有IG shop (jetaime_garden) 仲分享有好多情況舖頭會唔收 因為當時佢已經收左錢 我表示想拎返 check到係真先 佢就話我都有佢contact 有咩可以搵返佢 之後我發現係假嘅 佢連張單都造假 張單寫有20%off 但之後知chanel從來冇discount 佢就話除非有專門店證明 否則唔會退款 佢又話唔知我依家個袋係咪佢賣嗰個Youtube: MAIDIONS小薯傭
personal IG: james.chan_omg
IG shop: je t'aime_garden

我報左警 會報埋海關 report左carousell 仲可以做咩?
亦都提醒大家小心呢間舖!!

大宅

張單仲寫20% OFF,佢都好大膽喎做假做到

rainbowchuuu3    發表於 21-2-4 18:18
wcpcelia    發表於 21-2-3 11:07
ada0707    發表於 21-2-3 09:17

伯爵府

比相黎睇下先

大宅

tszkinmama 發表於 21-2-2 09:28
我一月中喺carousell買左個chanel袋 賣家係個空少 叫James Chan 佢話個袋係朋友嘅 堅持收左錢先可以陪驗 之 ...

之前我都係carosell買到對假V鞋(emoji)因為果款無再出,見話係所謂前女友物資,最後買左反黎,後覺得奇怪(因為我已經着左出街同差小小滑倒)自己做過比對,後再問左V的SA...confirm 係fake,追查下carosell評論下,亦搵到其中一個受害人買左個假LV....而個賣家都有問過我要唔要LV袋,買LV 受害人佢錢拎唔反(LV買家同樣拎過去米蘭站)而我自錢只能拎反一半,同樣報左海關(故事下刪一千字)
主要提大家真係要小心小心網上購物
P.S 因為該人仲要係一個高大,大話連遍的靚仔
Wtsapp上亦有自己的靚仔樣

別墅

回覆 生命麵包 的帖子

post相係唔係用link呀? 我都想post相 有哂佢個樣 IG youtube carousell account同袋個post 電話係私人就費事post

別墅

YukisaC 發表於 21-2-2 10:03
之前我都係carosell買到對假V鞋(emoji)因為果款無再出,見話係所謂前女友物資,最後買左反黎,後覺得奇怪( ...

佢都係whatsapp有相 都高大 靚唔靚仔就... 見人見智... 可以去佢youtube睇 我一個細細粒企佢隔離佢唔耐煩個樣講真我好有壓力 你拎得返一半好好呀

伯爵府

tszkinmama 發表於 21-2-2 10:15
回覆 生命麵包 的帖子

post相係唔係用link呀? 我都想post相 有哂佢個樣 IG youtube carousell account同袋 ...

我想睇下單同個袋呀,我見佢youtube 都出曬樣

別墅

ninewest882 發表於 21-2-2 09:50
張單仲寫20% OFF,佢都好大膽喎做假做到
係囉 自己仲咁蠢 咁都信
我仲諗會唔會佢俾朋友呃 見佢反應係一早知

別墅

生命麵包 發表於 21-2-2 10:20
我想睇下單同個袋呀,我見佢youtube 都出曬樣
可唔可以教我post相? post唔到我可以pm你

伯爵府

tszkinmama 發表於 21-2-2 10:22
可唔可以教我post相? post唔到我可以pm你

你係回覆下面呢格相機按入去選擇就可以,要比較耐少少去load

別墅

勁衰囉,我記得2012年托朋友既vvip朋友喺專門店買有9折。

別墅

生命麵包 發表於 21-2-2 10:25
你係回覆下面呢格相機按入去選擇就可以,要比較耐少少去load

其實我之後睇個post頭一張相個塵袋已經睇得出係假
d personal IG youtube係我搵出黎 唔係佢俾架 佢自己IG都有寫明係co-founder

rainbowchuuu3    發表於 21-2-4 18:19

別墅

我一月中喺carousell買左個chanel袋 賣家係個空少 叫James Chan 佢話個袋係朋友嘅 堅持收左錢先可以陪驗 之 ...

我買左返黎俾人話我成日買野 咁就諗住放左佢 之後先check先知係假 唉

rainbowchuuu3    發表於 21-2-4 19:12

伯爵府

tszkinmama 發表於 21-2-2 11:26
其實我之後睇個post頭一張相個塵袋已經睇得出係假
d personal IG youtube係我搵出黎 唔係佢俾架 佢自己IG ...

米蘭站唔會幫你check 真假,唔收都唔一定係因為假,好多原因都唔會收,你個袋有冇跟單 跟卡 對袋身號碼? 你全部放曬佢既相出黎,但冇任何一張買左既袋/單?

男爵府

carouxxx其實都好多假賣家。。我見過h袋張單隻色同個袋完全唔同。。。。同埋張單地址寫香港。但電話係外國......

wcpcelia    發表於 21-2-3 11:08

別墅

生命麵包 發表於 21-2-2 11:51
米蘭站唔會幫你check 真假,唔收都唔一定係因為假,好多原因都唔會收,你個袋有冇跟單 跟卡 對袋身號碼? ...

有單 有卡 有跟號碼 我影左呢d 你可以睇下 成set依家喺屋企 可以放工影上黎大家睇下

別墅

生命麵包 發表於 21-2-2 11:51
米蘭站唔會幫你check 真假,唔收都唔一定係因為假,好多原因都唔會收,你個袋有冇跟單 跟卡 對袋身號碼? ...

仲有呢d 個塵袋同佢個post張相match嘅 真塵袋d線唔係實色

伯爵府

直接拎個袋去Chanel check

不過,要先比曬錢再交收既真係以後都唔好信

ada0707    發表於 21-2-3 09:28

別墅

生命麵包 發表於 21-2-2 11:59
直接拎個袋去Chanel check

不過,要先比曬錢再交收既真係以後都唔好信

專門店會幫我check嘛?
其實我都好肯定係假 因為張卡個logo係歪架 個塵袋又係假 個盒都係假

唉 受教訓啦

子爵府

mikimika 發表於 21-2-2 11:00
勁衰囉,我記得2012年托朋友既vvip朋友喺專門店買有9折。

係呀,我有朋友係,幾個太太夾一個account, 每個人買好多衫,我估每年spending 要over 100 萬

首頁
12345...21

尾頁

跳至