潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

別墅

琴日諗住睇下twilly, 所以係門口等左陣,唔特別約買開果位SA 哥哥。入到去見佢招呼緊大客,都唔諗住騷擾佢,自己又唔係咩大客。
門口哥哥搵左個肥野(佢冇自我介紹)黎招呼我,問我要想睇乜,我話睇下有冇twilly⋯⋯佢一開櫃全紅,我問有冇淺色。佢例牌話,無呀,得呢啲...一係你下次再黎囉...態度超差...一分鐘就想趕我走。
我嬲到請佢行開。麻煩佢搵返平時跟開我果位SA,我會等佢。我知無twilly,但都唔使趕我走。最後買左90 scarves同香水。訂埋bracelet 先走。
第一次有咁差既垃圾體驗

男爵府

邊間呀?好離譜!

男爵府

chowchowiloveu 發表於 21-3-24 22:06
琴日諗住睇下twilly, 所以係門口等左陣,唔特別約買開果位SA 哥哥。入到去見佢招呼緊大客,都唔諗住騷擾佢 ...
女SA? 通常d SA 一開始冇自我介紹wow!
我想八卦一下當你叫佢搵你個SA 時佢有乜反應

男爵府

emmamay 發表於 21-3-24 22:25
邊間呀?好離譜!
Harbour City

男爵府

回覆樓主:

我上次都在HC 遇到個垃圾SA, 女人來的,話自己唔會收埋D野來賣,有一定拎出來,態度極差

子爵府

我見過HC女SA對個客態度好差,拎住條twilly 講「你要買二千蚊嘢係得呢啲㗎啦」
我忍唔住望實佢,但佢見我望住佢,都有尷尬樣

wcpcelia    發表於 21-3-29 15:19

伯爵府

我早排入去有個肥肥矮矮既幾好禮貌,雖然我唔係幫襯開呢間分店,但一入去佢都有介紹自己,再開下櫃比我睇咁囉

大宅

ILA 發表於 21-3-24 22:41
我見過HC女SA對個客態度好差,拎住條twilly 講「你要買二千蚊嘢係得呢啲㗎啦」
我忍唔住望實佢,但佢見我望 ...

咁mean買少少都係客丫
我之前入HC參觀下,嗰日星期日個個好忙,全程自由參觀無人serve好爽

別墅

vinvillali 發表於 21-3-24 22:27
...

我請佢唔使跟住我果時佢已經皺眉,之後我叫佢搵返原本跟我果位哥哥,佢就西哂面唉!真係第一次,未試過咁差待遇

wcpcelia    發表於 21-3-25 11:40

別墅

vinvillali 發表於 21-3-24 22:27
...

若果第一次見果啲,通常有自我介紹,但佢無,啲頭髮仲遮住個名牌,所以我唔知佢叫咩名,唯有叫佢肥野

別墅

生命麵包 發表於 21-3-24 22:45
我早排入去有個肥肥矮矮既幾好禮貌,雖然我唔係幫襯開呢間分店,但一入去佢都有介紹自己,再開下櫃比我睇咁 ...

Yes yes, HC 啲SA 印象都好有禮貌,希望呢次係唯一一次

子爵府

2023年兔年勳章

chowchowiloveu 發表於 21-3-24 22:06
琴日諗住睇下twilly, 所以係門口等左陣,唔特別約買開果位SA 哥哥。入到去見佢招呼緊大客,都唔諗住騷擾佢 ...

HC搬咗新位置之後,D SA嘅專業質素差咗,不過本地買H太麻煩,日本遇到心水產品多好多易好多,就算疫情也不選擇在本地購買。

侯爵府

牛年勳章

回覆樓主:

我有一次都係隨意入去睇下,冇約跟開那位sa. 入到去有個男sa問想睇乜,我話睇下scarf 同twilly.佢拎左盆得三至四條俾我睇。之後行去睇袋其間撞番跟開那位sa, 佢主動serve番我,佢又拎左盆full晒的twilly俾我選,有新款同唔同色。即係個男sa之前明明有貨都唔拎俾我睇。

大宅

ggbwong 發表於 21-3-25 00:59
我有一次都係隨意入去睇下,冇約跟開那位sa. 入到去有個男sa問想睇乜,我話睇下scarf 同twilly.佢拎左盆得 ...

好衰囉

男爵府

ggbwong 發表於 21-3-25 00:59
我有一次都係隨意入去睇下,冇約跟開那位sa. 入到去有個男sa問想睇乜,我話睇下scarf 同twilly.佢拎左盆得 ...

我無跟開HC SA...早幾日去係百無,twilly得4條紅色,clic H bracelet 靚色無,H24香水無,袋even display only嘅正常款都無……雖然個SA幾有禮貌,但HC咁嘅格局都好似唔想做walk in 客咁,以前未搬都未至於咁……短期內我唔會再去……

男爵府

babyivyfei 發表於 21-3-25 07:47
我無跟開HC SA...早幾日去係百無,twilly得4條紅色,clic H bracelet 靚色無,H24香水無,袋even display ...

我都覺呀,自從開左新鋪,啲人源源不絕,唔好話袋,連其他稍為靚少少的accessories, ready to wear 的款都少過其他分店。聽sa 講佢地唔知點解keep 住好多客來,啲靚的貨去得好快,可能同商場promotion 有關。

大宅

babyivyfei 發表於 21-3-25 07:47
我無跟開HC SA...早幾日去係百無,twilly得4條紅色,clic H bracelet 靚色無,H24香水無,袋even display ...

係呀
HC去親都百無
但成日都要排長龍
戈日去開見冇人係門口我先入去睇下
已經唔係諗住買袋都係要乜冇乜

複式洋房

咁衰既不過我喺LG都遇過一個女SA態度勁串...自從嗰次之後冇再入過LG舖...

大宅

我早排都係HC見到個大陸口音既女人,發哂脾氣咁話要投訴另一個staff,冇禮貌,態度差

不過呢排真係少貨,HC百無,我SA都話生意難做,希望遲吓返多啲貨啦

大宅

上星期去HC 諗住睇下有無mini E , 可能係新手唔係大客啦, 唔好彩咁撞到個SA 寸到嘔; 問佢有冇mini E , 佢寸到話 "吓, 要咩話?" 之後D態度又係極差; 嬲嬲地乜都冇買直到去圓方睇.

wcpcelia    發表於 21-3-26 10:23

首頁

尾頁

跳至