夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

同男朋友拍左兩年,求左婚,不過成日嘈,成日都因為佢唔想交代,唔想分享,我想佢交代/分享,而嘈

平日生活大小事我都鐘意同佢傾,佢話小事唔想講,係佢眼中件件都小事,亦都有時聽我講小事會嫌煩,好似聽唔到咁,無聽過咁,成日唔記得我講過既野,例如幾時上堂,幾時約左人等

送我返家後,佢返到屋企一定唔會交代一聲,我講左好多次,佢都唔交代,要我問,或佢返到去沖埋涼先至講,夏天就話太熱,冬天就話要自由

大家係咪我有問題?每日分享都係我,佢好少有野分享,我會分享下網上睇到咩有趣既野,佢會有興趣既野,時事熱話等,佢就多數都無野主動分享,同唔鐘意傾電話/ws

民房

yoyeon 發表於 21-11-23 12:30
同男朋友拍左兩年,求左婚,不過成日嘈,成日都因為佢唔想交代,唔想分享,我想佢交代/分享,而嘈

平日生 ...

好似有次佢投資輸左6位數字,但一星期後又回返,佢都唔會講,輸咁多錢都唔係小事啦?

晚晚返到家,佢都係潛幾個鐘水,訓覺前先打黎,但又係望住我,無乜野講 ,得我一個講

有無人男友/老公都係咁悶?

大宅

相處有問題,你要考慮清楚

別墅

九成男人都係咁。你要傾計揾女仔朋友。你再係咁,佢會覺得你好煩,會走人。你揾過另一個,九成又係咁。因為男人同女人諗嘢方法唔一樣,冇得迫!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

平日生 ...
相信你地已經..............,算喇出去再搵個合適你又有話題,結婚後佢都係甘.

男爵府

yoyeon 發表於 21-11-23 12:34
好似有次佢投資輸左6位數字,但一星期後又回返,佢都唔會講,輸咁多錢都唔係小事啦?

晚晚返到家,佢都係 ...

我係女人,唔好介意,我覺得你都ok煩,個個人性格唔同既,而男人係唔會鐘意乜都要交代。我諗係你地唔夾,有男人係乜都會同對方講,會分享,不過我諗係小數,如果你想同佢行落去,真係要改變下自己諗法。
我其實都係唔鐘意同人交代,咁岩我c6都係,大家相處好舒服。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

yoyeon 發表於 21-11-23 12:34

晚晚返到家,佢都係 ...
回番-- 》是什麼意思?
我理解係即是果輸了的6位只是賬面數,一星期後升番?
如是。生活上你似乎太進取手。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

伯爵府

想生BB熱投

haileycc 發表於 21-11-23 12:49
九成男人都係咁。你要傾計揾女仔朋友。你再係咁,佢會覺得你好煩,會走人。你揾過另一個,九成又係咁。因為 ...

唔係九成男人係咁囉。我識嘅好多都好健談。
I am Agent P

子爵府

唔夾
我男人好鍾意交待/交帶,事無大小公事私事乜都講,一日講幾個鐘
所以係有男人鐘意交待
希望你遇到適合你嘅真命天子

伯爵府

想生BB熱投

平日生 ...

一個唔溝通嘅人,生活微碎事都算啦。到有大事發生,你會好慘,好痛苦的。
我朋友是過來人。以前以為佢只係比較靜,咁日日好地地,對自己又好,接受佢個性啦⋯⋯ 咁諗原來好錯好錯好錯!係性格有缺陷,個人咁係有問題!結果係佢老公自己公司蝕錢,蝕到層樓都無埋,佢小朋友都仲讀緊國際學校,仲欠街數幾百萬,但連蝕嘅原因都唔知,之後老公有致命疾病,都唔出聲。日日要朋友做偵探咁先知佢實情係點。

RAA    發表於 21-11-24 10:32
I am Agent P

子爵府

hedhed 發表於 21-11-23 14:06
一個唔溝通嘅人,生活微碎事都算啦。到有大事發生,你會好慘,好痛苦的。
我朋友是過來人。以前以為佢只係 ...

同意
我前天就係咁
好鐘意你講性格缺陷
終於我哋嘅嫌隙大到佢出埋軌

男爵府

樓主,我唔覺你係特別煩,女仔係鍾意安定嘅心,你另一半明知咁樣你會安心啲佢都唔行多一步,其實都有問題。

我唔係話佢有問題,佢都有自己生活嘅一套方式,所以其實你哋追求嘅嘢唔一樣,唔夾。之後大家都會好痛苦,因為問題得唔到解決。

至於將來係點,除非大家讓步,如果唔係真係睇唔到將來。

珍珠宮

恕我直言
我係女人,睇字我都覺得煩
咁大個人,返到屋企都要報到,遲咗報到又要拎出嚟講
理財方面係佢私人事,真係唔係事必要同女朋友講

呢個都唔係少嘢講定多嘢講嘅問題,係你無俾適當空間對方,下下靠管束去控制男朋友
我敢講….不論男女有幾健談,都唔會鍾意受到另一半管束

茶類愛好者    發表於 21-11-23 18:33

民房

秋天與楓葉 發表於 21-11-23 14:23
恕我直言

我上次都係投資輸左錢,無同佢講,佢罵到我趴街,但調返轉我話佢就唔得囉,佢就罵我,佢成日都話要公平,咁叫公平咩

一聲交代都係對對方一個尊重,我都好願意聽批評既聲音,我都想睇下我問題,定我地兩個根本有問題,佢成日都話要空間,我成日都主動比空間佢,空間比多多佢都唔會夠

子爵府

樓主,佢唔你性格應不合,而家未結婚都唔同你溝通,亦唔覺佢有係你立場去體諒你!

講白啲,佢比唔到安全感你!如果而家已係咁,婚後你地情況一定更差!

varievarie    發表於 21-11-27 23:15

珍珠宮

yoyeon 發表於 21-11-23 14:42
我上次都係投資輸左錢,無同佢講,佢罵到我趴街,但調返轉我話佢就唔得囉,佢就罵我,佢成日都話要公平, ...

大家互鬧,打和

唔認同限時限刻報到叫尊重/俾多多空間,掉返轉你有無尊重過佢生活方式,唔想報到

複式洋房

我唔覺樓主煩wo

反而我拍拖果陣(依家老公),係佢要我返到屋企要what’s app 佢,事無大小都要同佢講,佢肯聽。呢啲先係溝通囉。

當然,有時太累,唔想傾,可以直接點講,佢都會體諒,唔會chur.

我覺得你地性格不合,甚至佢唔在乎你。

varievarie    發表於 21-11-27 23:15

子爵府

畀面勳章

秋天與楓葉 發表於 21-11-23 14:23
恕我直言

agree w/u

男爵府

唔夾,唔緊張你,搵過個

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

淨睇文字,抱歉講句,你都幾煩

要傾偈,有時揾女仔傾會啱d..你自己中意不停分享,但男人聽得多,就覺得好煩,唔想聽

首頁

尾頁

跳至