婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

.

大宅

跳躍精靈 發表於 22-5-4 04:50
之前一年老公冇做野,屋企(我地2工婆,仲有6299, 在學的叔仔姑仔)所有開支我一個人頂,
話說老公搵到份part ...

冇期望,冇失望

珍珠宮

你老公一年無返工,依加先返份3個鐘嘅pt….你捱得辛苦,老公問題大好多,奶奶一句閒話唔重要

男爵府

之前一年老公冇做野,屋企(我地2工婆,仲有6299, 在學的叔仔姑仔)所有開支我一個人頂,

明白真係好銀耳,但如果99唔係兜口兜面同你講就由佢啦,從來都唔好期望人地阿媽會心痛自己。

珍珠宮

你好勁, 以一養6

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

樓主好強

la_source    發表於 22-5-4 12:57

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

新抱返工24小時都系正常 的,親生仔返工三小時就不得,好辛苦,99好心疼

大宅

樓主辛苦了!你真的很勵害,記住對自己好D!

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

大哥已嫁娶,叔仔姑仔仲在學咁巴閉?99點解唔養自己仔女?
心痛樓主。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

男爵府

2024年龍年勳章

你99可以話思想古老 重男輕女 ,見到自己個仔辛苦個幾粒鐘都心痛 但佢始終係你99唔係你媽媽,對你外人無心痛感正常架唔好期望太多,但你c6可以一年唔返工都好意思?

男爵府

2024年龍年勳章

kwhkwh 發表於 22-5-4 13:08
大哥已嫁娶,叔仔姑仔仲在學咁巴閉?99點解唔養自己仔女?
心痛樓主。

我覺得樓主好後生

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

回覆樓主:

佢返乜野工呀?王子去擔泥?
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

點解你老公一年冇返工嘅? 叔仔姑仔仲在學, 即6299好後生, 佢地都冇返工? 1家6口靠你養, 你千其唔好生BB住.

侯爵府

tantanmama 發表於 22-5-4 15:06
點解你老公一年冇返工嘅? 叔仔姑仔仲在學, 即6299好後生, 佢地都冇返工? 1家6口靠你養, 你千其唔好生BB住. ...
俾著我散水啦,仲諗生。樓主唔好咁蝕本。
我唔介意一起捱。但點解唔做自己父母搖錢樹而做人地的搖錢樹?

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

kwhkwh 發表於 22-5-4 15:12
俾著我散水啦,仲諗生。樓主唔好咁蝕本。
我唔介意一起捱。但點解唔做自己父母搖錢樹而做人地的搖錢樹?
...

老實, 俾著我都say bye 好耐. 除非有好充份嘅理由說服我6299+C6全部都唔返得工, 否則我一早閃人. 以1頂6實在心太累.

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

大家都講得岩

實在冇乜理由期望人地阿媽心痛我同心痛自己親生仔一樣

唉我都想有媽的孩子像個寶啊!不過我阿媽都行左去了

可能只係我唔抵得老公有阿媽「呵」姐

禁止訪問

牛年勳章

男爵府

2024年龍年勳章

跳躍精靈 發表於 22-5-4 16:20
大家都講得岩

你媽媽唔係度 你一個養佢地六口子 你唔辛苦咩

男爵府

回覆樓主:

明白你,記得我當年大住個肚返工,ot完兩公婆一齊食外賣,99仲埋怨我冇煮晚餐俾c6食,佢話:明知收得夜你就早啲起身買定餸整好晒先去返工啦
我想講我大住個肚已經好辛苦。。。
不過當時我冇出聲,唔會期望佢當我親人,佢响我眼中都係外人
既然係外人,佢講咩都唔會影響我情緒

侯爵府

跳躍精靈 發表於 22-5-4 16:20
大家都講得岩

阿女,你更加要愛惜自己
你要記住,99都算,語哂老公老母。
但叔姑你無責任攬上身,你99一句多謝都冇,你今日願意拍哂心口,佢地冇責任亦未必會感恩。
家,大家有份。
本版其他JM 做ftm 都受盡氣只因沒錢沒底氣,你有份搵錢養家,回家記得做大爺搵人服侍。

首頁

尾頁

跳至