自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

十幾年冇去過日本,

只係一個大人4月20到4月28去東京應該唔係旺季。trip. 香港快運應該最平 都要四千個頭,計埋20kg行李要近4500 to 5000....係唔係要咁貴 ? 有冇搞錯

想請問ctrip 攜程係唔係 等於trip.com?
邊問網上購票最平?

點樣買機票去東京最化算!?

有冇什麼優惠碼之旅

係咪用apps會平啲?

多謝各路英雄

禁止訪問

珍珠宮

mwpp 發表於 23-2-24 23:29
十幾年冇去過日本想請問ctrip 攜程 係唔係 等於trip.com?
邊問網上購票最平?

問chatGPT 會答到你

大宅

十幾年冇去過日本想請問ctrip 攜程 係唔係 等於trip.com?
邊問網上購票最平?

想幾時去又冇講 幾多人去 幾多日
日本邊到 咩都冇手點答

珍珠宮

HelloMylink 發表於 23-2-24 23:42
watch tvb or youtube

前者。。。

別墅

whyyou 發表於 23-2-24 23:42

珍珠宮

回覆樓主:

google flight

暫時最平係$2400 機票

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

skyscanxxx.com
cheaptickxx.com

台轉機

伯爵府

whyyou 發表於 23-2-24 23:42

幫你問左GPT

如果你正在計劃前往日本,以下是一些可以幫助你節省旅費的方法:
  • 訂購廉價航空公司的機票:許多廉價航空公司在香港和日本之間運營,這些航空公司的機票價格相對便宜,但是需要注意的是,它們可能會收取額外的費用,例如托運行李費用。建議在訂購前仔細閱讀條款和細則。
  • 選擇淡季旅遊:通常在旅遊淡季,航空公司和旅行社會提供更優惠的機票和旅遊套餐。如果你有彈性的旅行計劃,可以考慮在淡季旅遊。
  • 預訂旅遊套餐:如果你想省去麻煩,可以預訂旅遊套餐。一些旅行社會提供包括機票、酒店住宿和旅遊活動的套餐,通常比單獨購買這些項目更便宜。
  • 比較不同航空公司的價格:在訂購前,可以通過比較不同航空公司的價格,找到最便宜的機票。可以通過網上搜尋引擎或旅遊網站進行比較。
  • 使用信用卡優惠:一些信用卡會提供航空公司和旅行社的優惠,例如折扣、積分和獎勵。可以通過使用這些優惠來節省旅費。
希望這些方法可以幫助你找到從香港去日本最便宜的方法。

珍珠宮

kwokdicken 發表於 23-2-25 00:47
幫你問左GPT

如果你正在計劃前往日本,以下是一些可以幫助你節省旅費的方法:

唔該晒,但係唔係幫我問,係幫樓主問,仲有樓主出嘅標題係英文,麻煩你翻譯埋英文俾佢,感激!

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

whyyou 發表於 23-2-25 00:57
唔該晒,但係唔係幫我問,係幫樓主問,仲有樓主出嘅標題係英文,麻煩你翻譯埋英文俾佢,感激!
...

JM你好攪笑!

伯爵府

whyyou 發表於 23-2-25 00:57
...

Ok!

-
If you're looking for the most cost-effective way to travel from Hong Kong to Japan, taking a budget airline is the best option. Several budget airlines like Peach, Hong Kong Express, and AirAsia offer direct flights from Hong Kong to major cities in Japan like Tokyo, Osaka, and Fukuoka.

Another way to save money on airfare is to book your flight ahead of time and avoid peak travel periods. Off-peak travel periods are typically during weekdays and non-holiday seasons.

You can also try booking flights during seasonal promotions or sales. Keep an eye out for airline newsletters and social media accounts for announcements on discounted fares.

Lastly, consider booking a connecting flight rather than a direct flight. Though it may take more time, connecting flights can be significantly cheaper than direct flights.

By following these tips, you can save money on your trip to Japan from Hong Kong. Have a safe and enjoyable trip!

珍珠宮

唔好旺季去

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

邊問網上購票最平?

眾籌買機票

禁止訪問

大宅

沖繩都係日本
我查過沖繩機票比東京大阪便宜
加上唔好旺季去

大宅

不過如果你肯搭hk express,東京大阪都唔係好貴
但係我識有人唔想搭快運

別墅

payme 發表於 23-2-25 00:16