跳至

首頁
12345...7

尾頁

別墅

得閒約埋傾下湊B經或BB Gathering~

我住調景嶺, 庭庭剛剛6個月大喇!

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

我都係住喺調景嶺(維景灣畔). bb而家5個半月大. 大家可以多d share 下, 你諗住俾bb做大仔定細仔?

男爵府

原帖由 tantanmama 於 09-6-15 15:48 發表
我都係住喺調景嶺(維景灣畔). bb而家5個半月大. 大家可以多d share 下, 你諗住俾bb做大仔定細仔?

我都係tko之友喎, 可以約出o黎玩下呀。我阿女六個月大喇。

男爵府

我都係住tko架, 但囡囡早左出世, 佢就7個月喇

別墅

I live in Le Point. I want my son to be 大仔. I have a boy who was born in Aug 06, majority of his classmates in the pre-nursery school are 大仔 (Jan-Jun), and he is considered as 細仔! My son looks younger than (more B) when compared to his classmates.

別墅

你哋個B食粥仔定糊仔?
我個仔唔鍾意食糊仔, 上個WEEK開始食粥仔~

別墅

Kobaby,

What is your daughter's birthday?

My son is on 10 Dec! Same?

原帖由 Kobaby 於 09-6-15 16:08 發表

我都係tko之友喎, 可以約出o黎玩下呀。我阿女六個月大喇。

大宅

我同你係鄰居喎... 可以約埋一齊落club house 玩.

我諗住俾個仔做細仔. 因為哥哥讀緊K1, 佢學校會收細佬讀Pre-nursury, 所以我唔驚冇人收. 而我所知, 出面好多名校都唔收細仔, 因為始終年頭同年尾的細路的學習能力會差一"chik".

原帖由 tantanmama 於 09-6-15 15:48 發表

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我都係住喺調景嶺o架 , 想請問各位 mama,文章下面皇冠位置未有自己d相 or 公仔係點整o架,thx

別墅

我亦係住維景灣畔傢. 個女已差不多有6個月2weeks了, 現在99只抱去到公園玩(天氣好時),唔敢落clubhouse. 平時好少地方去,只有星期六及日我們放假,跟住我們周圍去,依家又認地方又認人, 所以每星期去公公屋企見人都喊.

別墅

回覆 1# CSbaby 的文章

我系將軍澳站架出架, 有時間真系可以約來見下
[/quote]

別墅

你地家多唔多蚊呀, 我家好多呀,
咬到我小B紅好多粒.. 好慘
[/quote]

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

估唔到喺度遇到咁多鄰居添. 等豬流感過咗, 我地可以約落club house玩喎. 我而家每個禮拜六、日朝早都會同bb落去樓下公園晒太陽, 唔知有冇撞過你地呢? 其他地方就好少帶bb去.
我9月會放bb喺育嬰院, 但育嬰院只係返兩歲, 到時如果有nursery收, 我會俾bb做細女.

男爵府

我都係住TKO, 因為囡囡搶閘, 佢就7個月喇

大宅

你通常朝早幾點鐘落去公園玩架?
有時我地一家四口食完早餐後都會去三期對開公園玩一陣... 唔知有冇撞過你呢?

你放係邊間育嬰院? 保護兒童會?

原帖由 tantanmama 於 09-6-16 14:29 發表
估唔到喺度遇到咁多鄰居添. 等豬流感過咗, 我地可以約落club house玩喎. 我而家每個禮拜六、日朝早都會同bb落去樓下公園晒太陽, 唔知有冇撞過你地呢? 其他地方就好少帶bb去.
我9月會放bb喺育嬰院, 但育嬰院只係返兩 ...

公爵府

原帖由 katngan 於 09-6-18 10:23 發表
你通常朝早幾點鐘落去公園玩架?
有時我地一家四口食完早餐後都會去三期對開公園玩一陣... 唔知有冇撞過你呢?

你放係邊間育嬰院? 保護兒童會?

我通常9:00-11:00同亞b去1期公園, 果度大風d冇咁熱.
係保護兒童果間呀, 全將軍澳得一間育嬰院咋.

洋房

原帖由 CSbaby 於 09-6-15 21:58 發表
Kobaby,

What is your daughter's birthday?

My son is on 10 Dec! Same?

hello, CS baby

我個仔仔也是10 Dec 出世, 不過我住系坑口

洋房

原帖由 Nokhim 於 09-6-19 23:20 發表
不好意思, 我系新加入, 未系好識點樣留言, 不過我都好想傾下湊B經.

洋房

Hi!

I live in TKO - Verbena Heights, my son born on 28 Dec. Any gathering plan?

男爵府

原帖由 Nokhim 於 09-6-19 23:20 發表

OOO, YES!
我囡囡係12月10日呀! 竟然咁近就搵到同年同月同日生o既朋友仔。
good!

首頁
12345...7

尾頁

跳至