自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章

7月中打去問申請咗個promo但未收到email,職員問曬我詳情,話會10日內覆

8月頭都無覆,我打去,職員嘜都唔知,我重覆一次,話再覆我,又無覆

隔日我再打去,兩個鐘後覆我合資格,會將promo禮品信發email俾我

等咗一個星期都唔見email,我再打去就改口話我唔合資格!!

待續…

大宅

回覆 luckygmail 的帖子

我要求supervisor 跟進,點知supervisor 可以話最遲7點覆,7點45分先打俾我,話未到8點都附合最遲7點!
這supervisor確認同事係覆我合資格

點知第二日之前個職員又打俾我話佢無確實,跟住就有個經理跟進,承認同事是確認我合資格,但話佢哋紀錄我係唔合資格

個promo我一家三口都係我申請,點會得我唔合資格,成件事國泰唔覆,覆咗又反口,兩個主管都係未聽之前嘅錄音就想馬虎覆我了事

成件事係國泰廣州客服處理,唔係想分化,但文化差異的確頗大!

本來想搞咗咁耐就當自己唔好彩,諗諗吓又覺得唔可縱容佢哋,決定發信比customer relationship department ,希望有合理回覆

大宅

回覆樓主:

cx 呢兩年真係好差,有得揀都唔坐佢

luckygmail    發表於 23-8-11 09:46

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

最遲7點,唔係應該7點前咩?點解8點前都符合?

男爵府

尤其是啲空中服務員不知所謂

大宅

回覆 bu-b 的帖子

個supervisor 話最遲7點係代表7點內都無遲,真係要上小紅書問下佢哋係唔係咁定義但我肯定國泰要用香港人講法

子爵府

我9月同10月都坐國泰, 等我實測一下服務先, 都成4年無坐喇

水晶宮

luckygmail 發表於 23-8-11 09:45
回覆 bu-b 的帖子

個supervisor 話最遲7點係代表7點內都無遲,真係要上小紅書問下佢哋係唔係咁定義但我肯 ...

你打電話去廣州,點解預期跟香港?點解唔打香港熱線?

子爵府

vincat 發表於 23-8-11 09:46
我9月同10月都坐國泰, 等我實測一下服務先, 都成4年無坐喇

我7月坐過,去程service好好,回程啲空姐大部份都黑口黑面
我心諗咁唔想做,咪唔好做囉

大宅

回覆 chindy-chu 的帖子

有次帶住小朋友坐國泰,我本身唔高,客氣地要求空中服務員幫我搬個喼上架,點知佢用個眼神叫我自己搬,好彩有個男人睇唔過眼幫我抬咗上去希望佢哋知自己職位係服務員唔係小姐!

伯爵府

管理層好有問題,
前線員工(地勤、 空姐、機師)反而就好好多

大宅

回覆 pauline_c 的帖子

我打香港電話,佢話自然分流去廣州喎

公爵府

虎到金來勳章

我7月和8月都係坐CX, 但唔覺佢地差喎, 有求必應, 仲見到佢地好主動幫乘客, 可能我好彩掛.

男爵府

國泰空服員真係不敢恭維
暫時我覺得阿聯酋航空啲服務員係最好水準

水晶宮

luckygmail 發表於 23-8-11 09:50

有次帶住小朋友坐國泰,我本身唔高,客氣地要求空中服務員幫我搬個喼上架,點知佢 ...

bk 好多討論講過,空組唔會幫乘客搬行李。如果 remark 返喺機票度,會唔會少 d 不必要期望?
我都唔高又細粒,我處理自己行李無問題。

Gailccy    發表於 23-8-13 14:08

珍珠宮

2024年龍年勳章

咁你以後唔好搭CX。

水晶宮

luckygmail 發表於 23-8-11 09:51
回覆 pauline_c 的帖子

我打香港電話,佢話自然分流去廣州喎

國內航班?我未試過接去廣州,so far 我遇到嘅 服務好好,最近 hotline 都幾快接聽。

水晶宮

panda361 發表於 23-8-11 09:55
咁你以後唔好搭CX。

國內航班首選,應該唔會係 CX。朋友旅行都好少揀 CX,出差遷就時間就會坐。

水晶宮

十一哥 發表於 23-8-11 09:51
我7月和8月都係坐CX, 但唔覺佢地差喎, 有求必應, 仲見到佢地好主動幫乘客, 可能我好彩掛. ...

最近好似特別熱情,我剛剛坐 CX 去日本

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

luckygmail 發表於 23-8-11 09:50

有次帶住小朋友坐國泰,我本身唔高,客氣地要求空中服務員幫我搬個喼上架,點知佢 ...

十幾年前坐國泰時已知唔會幫客搬喼,
係你錯誤期望人地會搬囉

Gailccy    發表於 23-8-13 14:08

首頁
12345...14

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊