親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章

我未去過福岡,將會1月尾去8日,不是自駕,請問各位去過福岡喜歡住博多還是天神?你們住過哪間酒店方便近鐵路站?

珍珠宮

回覆樓主:

天神,比較似旺角

子爵府

牛年勳章

回覆樓主:

我鍾意博多,車站多嘢買, 又有大商埸。 同埋搭JR好方便。

大宅

醒目開學勳章

回覆樓主:

你們住過哪間酒店覺得好呢?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我妹啱啱去完,住天神,佢超後悔,話每次在博多見到人哋行兩步返到酒店好羨慕

別墅

住過2次博多來緊第三次都係book左住博多.

男爵府

PansyMummy 發表於 23-9-2 10:52
我未去過福岡,將會1月尾去8日,不是自駕,請問各位去過福岡喜歡住博多還是天神?你們住過哪間酒店方便近鐵 ...

機場距離博多駅只有兩個站,極為方便。假如你前往太宰府和柳川,就要乘坐西鐵前往,西鐵天神駅較為方便。
博多駅前有很多酒店,豐儉由人,住得平啲,就揀東橫Inn, 住得貴啲,就揀Comfort
attach1/tmp/phpE17EN3
attach2/tmp/phpHYlrfZ

大宅

醒目開學勳章

回覆樓主:

多謝各位的意見,咁我揀博多的酒店

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

借位問句以下幾間酒店點睇?
Miyako Hakata (我知勁近火車站但靚仔嗎)
三井祗園 (c6鐘意大浴場)
Grand Hyatt (我知佢遠少少但近Canal Plaza, 是否值得行遠點?定係近火車站較好)

我5 月至去,好多都未開始book,問定先

瑪瑙宮

大廚勳章

PansyMummy 發表於 23-9-2 14:27
你們住過哪間酒店覺得好呢?

我住過博多站對面嗰間Comfort都幾平嘅,但係乾淨企理而且真係好近站。。。仲係包免費早餐㗎。。

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

天神年輕氣息重點,博多就只有商場商場商場

子爵府

牛年勳章

回覆樓主:

月頭住過博多2間酒店, 都推薦。花博jr九州, 1條大馬路5分鐘去JR站, 築紫口弗爾札, jr站隔離,最多2分鐘到jr站,

大宅

醒目開學勳章

seaheart88 發表於 23-9-2 22:44
我住過博多站對面嗰間Comfort都幾平嘅,但係乾淨企理而且真係好近站。。。仲係包免費早餐㗎。。

大宅

醒目開學勳章

Chiuchoiluck 發表於 23-9-3 13:48
月頭住過博多2間酒店, 都推薦。花博jr九州, 1條大馬路5分鐘去JR站, 築紫口弗爾札, jr站隔離,最多2分 ...

唔該哂

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

Charlotte_mom 發表於 23-9-2 22:05

我上次住 Grand Base Hakata Premium,離車站十零分鐘步程,好新,各樣設備都新,睇得出用心設計過,最鍾意浴室個乾衣功能,掛晒 d 衫入去,第二朝乾晒。

https://maps.app.goo.gl/2g8eFfEutv6M7zeNA?g_st=ic

Miyako Hakata,好新好正,喺正車站,不過貴。

王國長老

pauline_c 發表於 23-9-3 21:18
我上次住 Grand Base Hakata Premium,離車站十零分鐘步程,好新,各樣設備都新,睇得出用心設計過,最鍾 ...

象牙宮

2024年龍年勳章

PansyMummy 發表於 23-9-2 10:52
我未去過福岡,將會1月尾去8日,不是自駕,請問各位去過福岡喜歡住博多還是天神?你們住過哪間酒店方便近鐵 ...

去過福岡幾次, 博多勁方便, 附近係車站, 食野選擇多, 拉麵店開到好夜, 12am都可以行去食宵夜, 又有100yen巴士,

子爵府

Charlotte_mom 發表於 23-9-2 22:05

Miyako Hakata (我知勁近火車站但靚仔嗎) -- 係東出口對面, 行兩三分鐘, 靚, 真係靚, 有泳池同浴場, YODOBASHI就係對面, 三樓有買衫, 四樓有個勁平超巿, 生果刺身壽司好抵買, 如果住B&B可以去買海鮮牛扒返去煮,真係好抵. 以近黎計, 博多東方酒店仲近, 就出口隔離, 但房間環境無MIYAKO咁好

我覺得CANAL PLAZA無乜野行, 唔買名牌計, 博多站AMU CITY EST KITTE多啲野行..

我住過天神, 中洲, 博多, 覺得博多最方便, 我自己就中意中洲, 休閒日常啲.
同埋宜家福岡地鐡可以用VISA入閘, (MASTER唔得), 每日Y640封頂, 好抵.

伯爵府

博多、天神都住過,
個人比較喜歡天神,
有小店、食店、商場、百貨公司、地下街⋯
酒店推介
Solaria hotel 及
Richmond nishidori tenjin hotel,超方便

大宅

博多,無得輸。交通買野都好方便

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊