自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

【加八達通入iPhone/Apple Watch賺$150迎新獎賞】

由即日起至2023年10月31日,新客戶只需將八達通加入iPhone或Apple Watch,再作一次消費交易,並於八達通網站登記優惠,即送你 $150 迎新獎賞;新客戶仲可以喺八達通App內嘅「八達通卡面商店」免費領取一張卡面,由Sanrio人氣角色到大熱日本動漫嘅卡面都隨你選擇~每次用手機八達通畀錢時,你嘅自選卡面就會一「嘟」出現,令支付更有樂趣

仲未開始使用手機八達通嘅你,即刻撳入嚟了解更多兼登記優惠啦https://bit.ly/3Eg17oT

子爵府

iki 發表於 23-9-16 08:40
【加八達通入iPhone/Apple Watch賺$150迎新獎賞】

由即日起至2023年10月31日,新客戶只需將八達通加入iPho ...

好吸引喎,我成日都想加入電話,但又唔想冇左張實體咭,因為我覺得有時成手野,攞咭會快過開電話

趙元嵩    發表於 23-9-16 21:52
Takuyachan    發表於 23-9-16 20:04

男爵府

2024年龍年勳章

忌廉寶寶 發表於 23-9-16 10:35
好吸引喎,我成日都想加入電話,但又唔想冇左張實體咭,因為我覺得有時成手野,攞咭會快過開電話
...
手機八達通唔使開機㗎,拎個電話直接啪就OK

如果唔想冇咗實體卡,可以直接開張新電子八達通喺電話,不過要俾50按金

象牙宮

stellar22 發表於 23-9-16 10:40
手機八達通唔使開機㗎,拎個電話直接啪就OK

如果唔想冇咗實體卡,可以直接開張新電子八達通喺電話,不過要 ...
之後可以退返張卡攞返$50?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

mercurycc 發表於 23-9-16 10:42

應該可以,我之前係用實體咭轉入,唔駛按金,但因為死機,仲有餘額,最後客服用轉數快比返錢我
放下自在

男爵府

2024年龍年勳章

我開咗一路用緊未退過,所以唔清楚流程,不過我開八達通app見到有delete and refund制,所以退卡理論上應該可以攞番50蚊

mercurycc    發表於 23-9-16 10:49

象牙宮

cattz288 發表於 23-9-16 10:45
應該可以,我之前係用實體咭轉入,唔駛按金,但因為死機,仲有餘額,最後客服用轉數快比返錢我
...
唔係個個八達通?
因為我個人幾張相,唔想無左實體卡,
所以一路唔轉。

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

$50按金會入埋落手機,唔用可以退返,其實唔退都可以最後果一次透支額用咗佢

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

mercurycc 發表於 23-9-16 10:49
唔係個個八達通?
所以一路唔轉。

你想keep張咭?咁你唔好轉,開新一張咭用囉

如果轉入,本來張咭就廢左,用黎留念架咋
放下自在

象牙宮

cattz288 發表於 23-9-16 10:54
你想keep張咭?咁你唔好轉,開新一張咭用囉

如果轉入,本來張咭就廢左,用黎留念架咋

係!
開張新卡先,再去做自動增值又賺多$50。

題外話屋企無換左榮耀,影相全部美圖,
可以執瘦面眼袋。

男爵府

2024年龍年勳章

mercurycc 發表於 23-9-16 10:49
唔係個個八達通?
所以一路唔轉。
我個人八達通冇相不過有自己名,我都唔想冇咗實體卡,留番後備用都好,不過開咗電話八達通太方便,張實體卡依家封塵

象牙宮

iki 發表於 23-9-16 10:54
$50按金會入埋落手機,唔用可以退返,其實唔退都可以最後果一次透支額用咗佢
...
明白,
用左好多年個個八達通,真係唔知。thx.

象牙宮

stellar22 發表於 23-9-16 10:57
我個人八達通冇相不過有自己名,我都唔想冇咗實體卡,留番後備用都好,不過開咗電話八達通太方便,張實體卡 ...
我張卡太多野,所唔唔想無左。

象牙宮

stellar22 發表於 23-9-16 10:57
我個人八達通冇相不過有自己名,我都唔想冇咗實體卡,留番後備用都好,不過開咗電話八達通太方便,張實體卡 ...

真係好方便,無計,死左部三叔機,換左honor, 無咭整,959買野就會諗起就咁用電話doo
放下自在

象牙宮

iki 發表於 23-9-16 10:54
...

按金應該唔可以用,退係可以既,亦簡單
放下自在

象牙宮

mercurycc 發表於 23-9-16 10:57
係!
開張新卡先,再去做自動增值又賺多$50。

上次我仔女返內地華為shop玩機,係咁玩相機,自動美圖真係個個靚仔靚女
放下自在

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

叫c6搞先, 佢成日話想整

我用三星一早就轉左落手機, 其實應該係開新卡會好啲, 之前試過搭車有機會do唔到, 所以搭車我用實體卡, 買野就手機

男爵府

2024年龍年勳章

cattz288 發表於 23-9-16 11:01
真係好方便,無計,死左部三叔機,換左honor, 無咭整,959買野就會諗起就咁用電話doo
...
電話嘟真係太方便,我依家連微信支付寶都少用,習慣咗買乜都就係咁電話嘟

象牙宮

TMC3012 發表於 23-9-16 11:04
叫c6搞先, 佢成日話想整

我用三星一早就轉左落手機, 其實應該係開新卡會好啲, 之前試過搭車有機 ...

一樣咁doo咋喎
放下自在

象牙宮

stellar22 發表於 23-9-16 11:06
電話嘟真係太方便,我依家連微信支付寶都少用,習慣咗買乜都就係咁電話嘟
...

咪係,畫面都唔駛開,真係太便利
放下自在

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊