自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

淘寶邊款破壁機會比較好用?
想整豆漿 最好無渣
之前睇fb買左部豆漿機 好唔得

翡翠宮

回覆樓主:

呢幾個大牌子最多人買,趁雙11優惠買部,睇問答話唔隔渣都夠細膩。
attach0/tmp/phplmblla

珍珠宮

淘左呢部,有罩
attach1/tmp/phpj5DiMc

珍珠宮

Bruno果部幾靚仔

男爵府

回覆樓主:

個兜好重,洗幾麻煩,我用過三次就放埋一邊

珍珠宮

回覆樓主:

到貨了,即整左兩次!
大宇呢款破壁時間幾快,兩次都係4、5個字就飲得,印象快過Bruno.

橙色糊係打了小米,紅蘿蔔,合桃,蘋果,鮮淮山,唔駛落糖
卡其色糊係合桃加小米及冰糖

超滑,洗都易,可拆個刀片出黎洗會更易清洗乾淨,更方便清洗, 陶瓷底,唔痴底,有罩唔算嘈

attach1_sign/tmp/phpw4nS8k
attach2_sign/tmp/php0Jz2T3

SforSylvie    發表於 23-10-28 19:38

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

小豬澄 發表於 23-10-26 10:49
淘寶邊款破壁機會比較好用?
想整豆漿 最好無渣
之前睇fb買左部豆漿機 好唔得

破壁機無論磨得幾細都會有少少渣,好友成4000元買左貴x人一樣有渣,唔太敏感的人可能唔覺有,但咀尖的一定飲得出。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

cara.mak 發表於 23-10-26 20:31
淘左呢部,有罩

好唔好用呀?

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

cara.mak 發表於 23-10-28 12:09
到貨了,即整左兩次!
大宇呢款破壁時間幾快,兩次都係4、5個字就飲得,印象快過Bruno.

係唔係早餐食呀?

男爵府

到貨了,即整左兩次!

可否分享那款機,謝

珍珠宮

pomanlife 發表於 23-10-28 18:56
係唔係早餐食呀?

幾時食都得,但我今朝係用黎一家人早餐,夠飽肚!

早餐都夠時間煮,而且佢有預制功能,及保温功能

珍珠宮

Anson媽媽 發表於 23-10-28 19:36
可否分享那款機,謝

上面有圖的,可以saved再去淘寶搵,唔知呢度比唔比放link!

雙十一$429

珍珠宮

andyman 發表於 23-10-28 18:51
破壁機無論磨得幾細都會有少少渣,好友成4000元買左貴x人一樣有渣,唔太敏感的人可能唔覺有,但咀尖的一定 ...

咁再搵個隔渣隔一隔!

其實浸泡咗先破壁,然後用豆漿功能,再用奶昔功能,就會更細滑!

我用豆漿功能無浸泡,又唔覺有渣! 當糊食囉

侯爵府

andyman 發表於 23-10-28 18:51
破壁機無論磨得幾細都會有少少渣,好友成4000元買左貴x人一樣有渣,唔太敏感的人可能唔覺有,但咀尖的一定 ...

係呀, 我整芝麻糊要倒出黎隔二次先至夠滑.

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

cara.mak 發表於 23-10-28 20:03
咁再搵個隔渣隔一隔!

其實浸泡咗先破壁,然後用豆漿功能,再用奶昔功能,就會更細滑!

佢唔係真係有渣,而係條脷會有少少紅豆沙咁樣黏住條脷,已經係浸左先打,我需然買左破壁機,但打豆漿或做豆腐,我會用番豆漿機。破壁機打芝麻醬,花生醬真係一流,又快又綿。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

jyjy1684825 發表於 23-10-28 20:14
係呀, 我整芝麻糊要倒出黎隔二次先至夠滑.

打芝麻糊就好幼細喎,我會加1/3杯米一齊打,我用緊九陽破壁機。

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

到貨了,即整左兩次!

好似幾正咁

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

我睇左幾日評測 我諗住試下宮菱neo個部

男爵府

andyman 發表於 23-10-28 20:17
打芝麻糊就好幼細喎,我會加1/3杯米一齊打,我用緊九陽破壁機。

芝麻駛唔駛炒下先?

翡翠宮

papa.yaya 發表於 23-10-30 05:23
芝麻駛唔駛炒下先?

要炒的,而家有現成炒好的,好方便。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊