6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

bb斷人奶轉左奶粉,但係佢好似唔鍾意飲,愈飲愈少,想同佢試下其他牌子,大家有冇介紹?

洋房

可能佢未飲慣呢,人奶轉奶粉都要比d時間佢適應既,試下比平時遲15分鐘餵,等佢餓下,睇下有無好d?

複式洋房

我女幾個月果時開始轉Neuro Pro銜接得幾好,飲得幾順,而家都幾長肉,岩岩睇佢生長線仲over the average

複式洋房

唔知係咪我多心,硬係覺得見到佢塊面仔好似細左,我頭先仲有少少想喊,好驚佢生長線跌

複式洋房

奶粉真係要試多幾隻咖,唔係你問題...take it easy la~試多幾隻總有隻岩嘅,一係大牌子果幾隻你都拎左sample返黎試下先

複式洋房

係囉,唔駛喊既,個個BB同媽媽都會經歷過咖啦,好似樓上話齋去健康院攞多D試飲裝翻泥慢慢試,再唔係join下啲媽媽會,我之前join左A+金蓋個媽媽會,有送到罐free sample比我之外,仲有個營養師諮詢比你問吓野,係囉你咁擔心可以順做問下營養師點搞

大宅

我小朋友飲皇家美素 , 味道接近人奶,小朋友飲完體重同飲人奶時差唔多,生長線好好。

子爵府

maggie_tamhk 發表於 23-11-10 08:34
我小朋友飲皇家美素 , 味道接近人奶,小朋友飲完體重同飲人奶時差唔多,生長線好好。 ...

我都係餵呢隻,天然淡味同人奶陣味好相似,我B食開人奶直接轉呢隻都冇問題,都吸收得幾好

別墅

回覆 nancychu01 的帖子

我兩胎都飲皇家美素,BB都好易適應,可能隻味似人奶

大宅

BB防敏心得分享勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

我BB飲開美素,因為我貪佢同人奶味道近d,無咁甜。

大宅

虎到金來勳章 減齡達人勳章

我BB 以前都試過飲d奶唔願飲, 你可以試一啲更似人奶嘅奶粉呀,我覺得味道比較淡口, BB 就唔會厭人奶.

大宅

傻豬仔包 發表於 23-11-10 08:37

我兩胎都飲皇家美素,BB都好易適應,可能隻味似人奶

同意,我阿B都係飲呢隻,除咗味道淡似人奶我覺得佢幾好之外,對腸胃都好好

大宅

人奶有冇試過用樽?如果都係埋身,可能係唔中意果奶嘴頭,或者真係唔中意隻奶粉味,可以試吓換隻接近人奶頭嘅奶嘴頭先。如果唔得,咁就可以試吓接近人奶配方奶粉,容易適應D。

複式洋房

可以自己試下味先, 如果你都覺得有分別, 對BB就係好大分別, 我就係咁樣補奶粉之前試左幾隻, 最後先揀左心美力俾阿仔, 佢都冇留意到唔同俾奶粉佢一樣飲晒! 便便OK之外, 對脾仔都愈黎愈有肉地

複式洋房

我隻仔飲HIPP~ 係跟佢表哥嘅~ 飲左之後見佢又肯飲又肯痾~ 就算加固食少左都OK~ 體重去到成長線中位線上一條~ 腸胃好吸收都會好, 皮膚一直係白白滑滑

大宅

可以考慮試完美贊臣neuroprx喎, 佢宜家有優惠券買兩罐減成300蚊, 勁抵

別墅

K$$ 發表於 23-12-6 20:56
可以考慮試完美贊臣neuroprx喎, 佢宜家有優惠券買兩罐減成300蚊, 勁抵

點先有COUPON?

大宅

-mrshau- 發表於 23-12-7 16:17
點先有COUPON?

唔知係咪因為我之前有登記媽媽會所以佢有寄俾我, 你一係打電話去問下有冇得拎

複式洋房

maggie_tamhk 發表於 23-11-10 08:34
我小朋友飲皇家美素 , 味道接近人奶,小朋友飲完體重同飲人奶時差唔多,生長線好好。 ...

我地出左院就補呢隻,同埋佢唔甜應該都似人奶味,你之後轉返食人奶都易啲
係全脂奶粉,多啲乳脂比較幫到長肉

複式洋房

weasel 發表於 24-1-8 14:59
我地出左院就補呢隻,同埋佢唔甜應該都似人奶味,你之後轉返食人奶都易啲
係全脂奶粉,多啲乳脂比較幫到長 ...

我仔28日大係食呢隻 暫時日日有靚屎 睇b揀,就oK,消化到唔會好多風
要夾BB,唔得就轉下一隻

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊