自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BB防敏心得分享勳章

情人節又多個打卡位

Chubby Hearts今個西方情人節(2月14)至年十五「中國情人節」元宵節期間(2月24)首次來到亞洲,為香港景觀增添更多趣味和創意。是次Chubby Hearts中體積最大的全新作品,直徑達12米,較倫敦所展出的大4倍,將首次在香港亮相,展期內長駐中環皇后像廣場花園。

除了長駐中環的打卡位置外,也將會設有15至16個「快閃」打卡位分布在香港各處,策展的香港設計中心首先公布2月14日將於3個地點率先展示,巨型紅心直徑為3米。

Chubby Hearts在2月14日出現地方:

.中環皇后像廣場花園(2月14日至24日每天下午1時至晚上9時,直徑12米)

.旺角花墟(上午10時至下午4時,直徑3米)

.大埔林村許願廣場(上午10時至下午6時,直徑3米)

.堅尼地城卑路乍街海濱(上午10時至下午6時,直徑3米)

香港設計中心將陸續在社交媒體或網站公布當日紅心飄浮的位置,市民可留意相關網站之餘。

今次香港Chubby Hearts 亦獲得香港政府文化體育及旅遊局「文化藝術盛事基金」資助。

https://www.hk01.com/article/990583?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

水晶宮

Ahky1033 發表於 24-2-14 10:59
情人節又多個打卡位

謝謝你
自由太多會令世人失去平衡

大宅

Ahky1033 發表於 24-2-14 10:59
情人節又多個打卡位

幾得意喎

男爵府

BB防敏心得分享勳章

留意返得中環皇后像廣場花園係長擺到24號

大宅

2024年龍年勳章

八卦睇左youtube live,中環個心心好大個,劉嘉玲有份剪綵,套衫著得好睇

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

BB防敏心得分享勳章

hongkongbabyboy 發表於 24-2-14 12:14
八卦睇左youtube live,中環個心心好大個,劉嘉玲有份剪綵,套衫著得好睇

係咩? 我又唔知有 live 直播喎

大宅

2024年龍年勳章

Ahky1033 發表於 24-2-14 12:23
係咩? 我又唔知有 live 直播喎

咁橋去youtube見到有live咋,特首同特首夫人都有去

公爵府

回覆樓主:

剛經過
attach0/tmp/phpU0lbFL
attach1/tmp/phpLviPDS
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

子爵府

靚呀

子爵府

2024年龍年勳章

Honey 發表於 24-2-14 12:39
剛經過

好大個喎

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

幾得意

翡翠宮

幾得意

翡翠宮

政府或商界多搞類似特色野吸引市民去打卡吧。

男爵府

2024年龍年勳章 笑得好勳章

hongkongbabyboy 發表於 24-2-14 12:14

今日去嗰頭,見咁多人唔知咩事,畀我影到劉+0,要舉高晒手先影到少少
attach1/tmp/phpDJ4dpb

大宅

2024年龍年勳章

peggykeung 發表於 24-2-14 13:18
今日去嗰頭,見咁多人唔知咩事,畀我影到劉+0,要舉高晒手先影到少少

...

咁多人你都迫到入去

大宅

反而想知夜晚會係點,打燈射住?

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章

回覆樓主:

今日行過花墟見到,我仲以為係乜嘢情人節宣傳
attach0/tmp/phpMbBHOp

大宅

peggykeung 發表於 24-2-14 13:18

...

戴白色帽?係劉嘉0?

子爵府

2024年龍年勳章 笑得好勳章 畀面勳章 陪月勳章

Honey 發表於 24-2-14 12:39
剛經過

請問多唔多人? 想去影下

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊