自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

請問假天花入面是否咁醜樣?本完廁所一年,因為漏水,第一次打開假天花,原來入面是咁樣。另外假天花的燈可以去邊買?請問大家點可以搵到漏水原因?

attach1_sign/tmp/phpTkP08u

侯爵府

牛年勳章

點樣?

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

點醜法?

水晶宮

scyu88 發表於 24-2-16 17:05
請問假天花入面是否咁醜樣?本完廁所一年,因為漏水,第一次打開假天花,原來入面是咁樣。另外假天花的燈可 ...

假天花內,應該只是原石屎,唔需要任何批蕩。

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

請問假天花入面是否咁醜樣?本完廁所一年,因為漏水,第一次打開假天花,原來入面是咁樣。另外假天花的燈可 ...

冇相睇好難想像點醜樣
假天花led燈淘寶又平又靚又正

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

相呢?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

發毛發黑?

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

你指筒燈?定係射燈?賣燈膽既舖頭有得賣

子爵府

請大家睇睇,是否好醜樣?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

有冇相
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

係咁架, 唔會舖瓦仔修飾

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

scyu88 發表於 24-2-16 17:38
請大家睇睇,是否好醜樣?

水泥,係咁架
本身都會封頂

象牙宮

其他人屋頂點唔知呀!
我地假天花頂,有批盪有白色油漆的.

Adrio77    發表於 24-2-17 00:02

男爵府

回覆 scyu88 的帖子

咁要睇你裝修時有冇同師傅夾要點處理,一般冇要求 / 新樓都係好似你幅相咁,不過桶燈條線咁樣吊吊揈就唔太理想但可接受…

侯爵府

mercurycc 發表於 24-2-16 18:01
其他人屋頂點唔知呀!
我地假天花頂,有批盪有白色油漆的.

1手交樓時已經封埋假天花所以工程承辦商慳翻依部份啩.

翡翠宮

係咁架喎

瑪瑙宮

冇左支灯

子爵府

請問是否可以淘這燈
attach1/tmp/phpqmkybv
attach2/tmp/php3ZZAPO

男爵府

回覆 scyu88 的帖子

可以,淘宝有,你度返枝燈個直徑配返就得,連埋火牛一齊換…

Adrio77    發表於 24-2-17 00:03

男爵府

回覆樓主:

我廁所天花有掃白色油後才裝假天花(批灰、油漆後才裝假天花)
attach0/tmp/php8S4ItD
attach1/tmp/php0junjY

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊