美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

唔係好想打針,怕效果唔夠自然,同埋風險都比較高… 唔知有冇其他非入侵性treatment可以做到自然既lift-up效果呢?Thx

複式洋房

sylfirm, thermage, ulthera ,最有效應該都係thermage, ulthera 但相對當然較貴

333s    發表於 24-3-21 12:42

大宅

sleepmode 發表於 24-3-21 11:49
唔係好想打針,怕效果唔夠自然,同埋風險都比較高… 唔知有冇其他非入侵性treatment可以做到自然既lift-up ...

https://youtu.be/fAS1TG-QtqU?si=yMjkAcgyGbMMDvth

可以睇下呢條片簡單了解下唔同機嘅功效,主要係介紹醫美機

象牙宮

WongRaymond 發表於 24-3-21 11:53
sylfirm, thermage, ulthera ,最有效應該都係thermage, ulthera 但相對當然較貴

面部提升,虎紋自然會淺D。虎紋也不能完全沒有。
thermage, ulthera。 N千至万。有效; 但相對當然較貴:
EMFACE™療程 能量射頻刺激令面部肌肉向上提升, 療程大約20分鐘左右,療程期間只有肌肉拉扯感覺及溫熱感,可以感受到面部肌肉在運動
面部肌肉運動, 有需要那么貴?
有冇不太貴選選?

面部提升 循序渐进,全脸设计,少就是多(less is more)
掌握了这些基本原则,再来看看不同面部衰老的特点,并如何针对性地选择最佳提升方案:

20+30+40+50+
轮廓调整轮廓松垂凹陷
眼鼻手术细纹皱纹松垂
漂亮化松垂年轻化皱纹
_漂亮化年轻化_年轻化

掌握了这些基本原则,再来看看不同面部衰老的特点,并如何针对性地选择最佳提升方案:

对于脸颊脂肪组织特别多的圆脸小仙女,通过肉毒素全脸提升紧致和玻尿酸微调可以达到适度自然改善,但做线雕效果不够好。
原因有二,一是面部脂肪多,线雕提拉力有限,维持不久;二是脂肪上移,使面部看起来更加圆润,相信大部分女不太喜欢这样的感觉。
但是若想变的更美,可以进行全脸脂肪微调,即做脂肪的加减法,去除多余脂肪,并填充到需要的部位。

面部抗衰、提升的方式其实有很多,仪器类的、注射填充、脂肪精雕以及小切口提升这些都能达到蛮好的效果,要说哪种方式更好,就得看你的面部基础怎么样? 更适合哪种方式?
1、仪器类:比较常见的抗衰仪器,超声刀、热玛吉、热提拉、欧洲之星(Fotona)、射频等等,作用的层次不同、功效各有差异,体验也不同。
2、注射填充:针对面部胶原蛋白、脂肪流失导致的面部凹陷和衰老,可以采用填充的方式去做改善,注射玻尿酸或者是做脂肪填充都能达到蛮好的效果(less is more)

【提升针】?
Profhilo瑞士五点提升针,

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

複式洋房

sylfirm好似呢部近排都多人講

大宅

做emface啦!我覺得好work,又唔痛,好舒服,做完又冇修復期
而且我做完都成9個月?個效果都仲keep到
唔係個種做完2個月就打回原形既treatment

複式洋房

kwokmanya 發表於 24-3-22 13:37
做emface啦!我覺得好work,又唔痛,好舒服,做完又冇修復期
唔係 ...

emface 做幾多次

大宅

emface +1 我覺得呢個treatment係幾值得投資既
暫時都係得佢呢部可以係唔痛嘅情況下train到底層肌肉
由最底層做到個提升效果,連條虎紋都唔見埋

大宅

FishLiew 發表於 24-3-22 18:42
emface 做幾多次

睇皮膚狀況,一般4次就算係一個療程

複式洋房

mokwinnie 發表於 24-3-25 17:58
睇皮膚狀況,一般4次就算係一個療程

How much?

大宅

開心吸收勳章

我都有虎紋同埋皮膚有少少凹凸洞, Thermage同微針射頻我都有係medilase做過, 我覺得微針射頻overall幾好, 膚質有改善.
Thermage就提拉好long lasting

anyway虎紋應該有幾部機可以做到, 但如果你唔肯定自己做咩最好, 去做咗肌膚+輪廓分析機先, 分析下宜家皮膚個情況係點
登記左就可以免費去做分析,我果時做左先知d膠原已經流失得好勁同埋好多黑色素係底層. 都幾有用

大宅

FgLam_FB 發表於 24-3-26 06:52
How much?

emface我個陣係搵皮膚科醫生做,可能價錢會相對貴dd咁?
依家好多醫美中心都有入呢部,你可以格下價先

大宅

kwokmanya 發表於 24-3-22 13:37
唔係 ...

我都係舊年做咗呢部
搵既醫生仲係呢度jm介紹既~

複式洋房

mokwinnie 發表於 24-3-26 12:59
emface我個陣係搵皮膚科醫生做,可能價錢會相對貴dd咁?

半年已經做左喇
我都係做左4次
做完第一次之後見到雙眼皮都即刻提高埋,先決定Join
我唔係搵皮膚科醫生,因為問過醫生話呢部機治療師做就得,因為只係貼pad

伯爵府

DanielKo 發表於 24-3-26 18:01
半年已經做左喇
我都係做左4次
做完第一次之後見到雙眼皮都即刻提高埋,先決定Join

請問幾多錢做一次?

大宅

FishLiew 發表於 24-3-22 18:42
emface 做幾多次

我係做4次,個醫生手勢好好,人又nice,最重要係效果好
做完冇咗虎紋,蘋果肌的起咗,塊面又提升返,真係後生幾年

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 kwokmanya 的帖子

可以介紹那個醫生及價錢嗎, 謝謝

別墅

kwokmanya 發表於 24-3-27 11:08
我係做4次,個醫生手勢好好,人又nice,最重要係效果好
做完冇咗虎紋,蘋果肌的起咗,塊面又提升返,真係 ...

可以分享一下嗎?

大宅

mokwinnie 發表於 24-3-26 12:59

上網看了$12000/次
價錢算ok 嗎?或醫生要再貴D?

大宅

MARCHYAN 發表於 24-3-27 14:42
回覆 kwokmanya 的帖子

可以介紹那個醫生及價錢嗎, 謝謝

可以,我pm你啦

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊