跳至

首頁

尾頁

別墅

天氣炎熱~假日有咩好去處呢 ?

大宅

我地成日去游水囉 !! 訓練定呀女唔怕水,第時學容易 d 呀
天生一對大電眼,仲有立體 4D 勁長鬈捷毛 HAHA  ~
Welcome to PY's Blog      

別墅

我都想咁呀,但上星期日帶阿女去游水,係屋宛泳池,連入都唔入,我就係咁拉佢入去,一落水就勁喊話要走,點算好呀,有咩辨法令佢冇咁驚呢?

原帖由 mimimomo6 於 09-6-25 09:14 發表
我地成日去游水囉 !! 訓練定呀女唔怕水,第時學容易 d 呀

大宅

we went to park..library or bookstore like metro book store @ elements.

大宅

原帖由 josephinet 於 09-6-25 17:48 發表
我都想咁呀,但上星期日帶阿女去游水,係屋宛泳池,連入都唔入,我就係咁拉佢入去,一落水就勁喊話要走,點算好呀,有咩辨法令佢冇咁驚呢?

係屋企浴缸/ 盆實習吓先得唔得呀...仲要入到去唔好迫佢下水住, 叫佢坐池邊用腳踢吓水先, 踢我開心可能肯下水呢 !! 要不斷嘗試架 !! 比心機,加油 ~~
天生一對大電眼,仲有立體 4D 勁長鬈捷毛 HAHA  ~
Welcome to PY's Blog      

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

我個仔落到泳池, 唔要水泡唔要手袖, 仲要去深水 我想唸個辨法令佢驚D....

原帖由 josephinet 於 09-6-25 17:48 發表

別墅

"質"佢個頭落水, 等佢試下濁親, 以後佢就會記得架啦! 呢個方法用係臻臻身上, 勁work ! 總之有危險既活動, 話極佢都唔聽, 我就會比佢體驗下, 好似玩櫃桶, 玩門....我會扮唔小心夾佢手一下, then, 以後一講, 佢就會記得!

原帖由 fishmum 於 09-6-27 13:05 發表
我個仔落到泳池, 唔要水泡唔要手袖, 仲要去深水 我想唸個辨法令佢驚D....

大宅

我無"質"佢個頭落水, 不過小方話唔聽, 係到要去深水地方, 有一次我由佢jump落佢, 跟住即刻dick佢上黎. 佢以後都唔敢.有時真係好似alysia話事解, 要夠狠!

原帖由 rickyfkm 於 09-6-28 00:04 發表
"質"佢個頭落水, 等佢試下濁親, 以後佢就會記得架啦! 呢個方法用係臻臻身上, 勁work ! 總之有危險既活動, 話極佢都唔聽, 我就會比佢體驗下, 好似玩櫃桶, 玩門....我會扮唔小心夾佢手一下, then, 以後一講, 佢就會記 ...

禁止發言

禁止發言

大宅

原帖由 mimimomo6 於 09-6-25 09:14 發表

PY去左咁多次, CT一次都仲未去, 因為我仲未買泳衣 下次去時約埋妳先~

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

我果次谷鬼氣掉佢落水 (唔到地果隻), 佢爬返上黎仲想再玩一次

原帖由 yuenru 於 09-6-29 10:55 發表
我無"質"佢個頭落水, 不過小方話唔聽, 係到要去深水地方, 有一次我由佢jump落佢, 跟住即刻dick佢上黎. 佢以後都唔敢.有時真係好似alysia話事解, 要夠狠!

...

別墅

咁大膽??? 真係無佢收架喎!!!

原帖由 fishmum 於 09-7-2 21:56 發表
我果次谷鬼氣掉佢落水 (唔到地果隻), 佢爬返上黎仲想再玩一次

別墅

好鬼happy喎!!! 聽到都開心!!!

係呢....咁帶Helena返大6, 要辦D咩証件架? 我遲D都想帶臻臻去廣州探親, 8定D資料先!

原帖由 HappyHelena 於 09-6-29 17:55 發表
我地今個星期五, 六, 日去長隆呀!! 好開心好期待呢!!

8月就會去挪亞方舟玩2日1夜. 同埋會去下大嶼山宿營啦....我老公話仲想去多一個短線團喎!!

禁止發言

大宅

原帖由 yuenru 於 09-6-25 22:18 發表
we went to park..library or bookstore like metro book store @ elements.

小方媽,

你o既推介唔錯,今日去咗呢間bookstore,俾c6揾咗佢想買俾肥淇好耐o既兩本書,好正呀。

順便報料,呢間bookstore會由依o家去到31/7全部兒童書籍有85折,0705 shopping queens 快D去睇睇啦。

大宅

我地琴日都有去間書店呀,真係一個唔錯嘅介紹!thank you Ruby!
原帖由 Smallpigbb 於 09-7-5 16:40 發表

小方媽,

你o既推介唔錯,今日去咗呢間bookstore,俾c6揾咗佢想買俾肥淇好耐o既兩本書,好正呀。

順便報料,呢間bookstore會由依o家去到31/7全部兒童書籍有85折,0705 shopping queens 快D去睇睇啦。 ...
[link=http://www.TickerFactory.com/][image noborder]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;29/st/20101228/dt/14/k/e4b9/preg.png[/image]
[/link]

大宅

welcome! we go there quite often.

however, it's not good enough for siu fong 放電.any place in door which we can bring her during rainy day???

原帖由 ling_piglet 於 09-7-6 10:18 發表
我地琴日都有去間書店呀,真係一個唔錯嘅介紹!thank you Ruby!

別墅

原帖由 rickyfkm 於 09-6-24 23:51 發表
天氣炎熱~假日有咩好去處呢 ?

西貢三星灣暢泳, 水清沙幼!

大宅

if you like the books in Metro Book Store. U can also consider to buy from this online bookstore in UK. Average discount for the books will be at least 50%. Some are even 80 - 90% off. eg. Thomas & Friends Book set of 50 books cost only 30 pounds but in Metro Books, it costs $1,800!!! But u need to have somebody to help u to ship back the books to HK.

I got some crazy shopping for over $2K books where my friend is going to take back 4 packs of books to me next week.

www.thebookpeople.co.uk

原帖由 yuenru 於 09-7-6 10:47 發表
welcome! we go there quite often.

however, it's not good enough for siu fong 放電.any place in door which we can bring her during rainy day???

首頁

尾頁

跳至