想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我今個月15/6黎m, day 9照輸卵管, 之前6個月都係day14/15現深粗, 今日已經day 14, 早午晚check咗3次,但紅d都無反應!! 點算好???

男爵府

有呀 !!!!!!!!!!!!!

之前我都係day13-15左右現深粗, 果次照完 day 19先排呀 !!!!
今個月我食排卵藥, 又正常返 ~~~
醫生話可能因為我太緊張喎 ~~~~~~~~
你唔好咁驚啦 ~~~~~~~~

原帖由 balmainia 於 09-6-29 01:47 發表
我今個月15/6黎m, day 9照輸卵管, 之前6個月都係day14/15現深粗, 今日已經day 14, 早午晚check咗3次,但紅d都無反應!! 點算好???

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

今日day 15都只係水印, 點算?? 係唔係照完輸卵管會延遲排卵呢??

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 balmainia 於 09-6-29 10:59 發表
今日day 15都只係水印, 點算?? 係唔係照完輸卵管會延遲排卵呢??

因照輸卵管屬入侵性式檢查, 有可能影響到.

試下繼續CHECK 排卵睇下.

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 hunghung215 於 09-6-29 10:57 發表
有呀 !!!!!!!!!!!!!

之前我都係day13-15左右現深粗, 果次照完 day 19先排呀 !!!!
今個月我食排卵藥, 又正常返 ~~~
醫生話可能因為我太緊張喎 ~~~~~~~~
你唔好咁驚啦 ~~~~~~~~

...

死啦....我day 18要出trip成個幾星期, 本來我校好時間諗住排卵之後ma!! 咁唯有希望今晚或聽朝現深粗啦!!??

男爵府

出trip前做定功課先 ~
原帖由 balmainia 於 09-6-29 11:05 發表

死啦....我day 18要出trip成個幾星期, 本來我校好時間諗住排卵之後ma!! 咁唯有希望今晚或聽朝現深粗啦!!??

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 miffymiffy 於 09-6-29 11:01 發表

Miffy, 唔知點解我有唔好既先兆? 琴日係屋企陽台棵樹發現有個鳥巢, 因為棵樹只有5呎多dd, 我行埋去唔小心嚇走咗d雀, 跟住成日都無返黎!! 唔知佢地有無事?? 我好擔心!! 本來發現屋企有鳥巢係好事, 但被我破壞咗!!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 hunghung215 於 09-6-29 11:11 發表
出trip前做定功課先 ~

唯有係咁啦!! 我都打定輸數下個cycle做iui喇!!!

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

我果次照完m小姐又係遲左成唔知幾多日來(即係排卵都遲左啦),不過果次有食左中藥,唔知究竟關照輸卵管事定關食中藥事lu

原帖由 balmainia 於 09-6-29 11:22 發表

唯有係咁啦!! 我都打定輸數下個cycle做iui喇!!!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 lalamike 於 09-6-29 11:40 發表
我果次照完m小姐又係遲左成唔知幾多日來(即係排卵都遲左啦),不過果次有食左中藥,唔知究竟關照輸卵管事定關食中藥事lu

我都keep住食中藥成兩個幾月, 應該無影響!! 可能好似Miffy話咁, 所以遲左排卵!! 而家只希望快d現深粗, 等我可以今晚同後晚dodo!!
lalamike, 我好佩服你堅持咁耐, 有時我都心灰意冷, 個個月好似等運到咁!! 我已經放棄做針灸, 希望何ec可以幫到我!! 係呢, 你係睇邊個中醫嫁??

複式洋房

我都決定咗7月照輸卵管, 同埋醫生叫我照輸卵管果個月要放棄做人計劃, 因為會有影響的, 一定要等下一個cycle再開始造人計劃.

原帖由 balmainia 於 09-6-29 14:42 發表

我都keep住食中藥成兩個幾月, 應該無影響!! 可能好似Miffy話咁, 所以遲左排卵!! 而家只希望快d現深粗, 等我可以今晚同後晚dodo!!
lalamike, 我好佩服你堅持咁耐, 有時我都心灰意冷, 個個月好似等運到咁!! 我已經放 ...

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 balmainia 於 09-6-29 11:20 發表

Miffy, 唔知點解我有唔好既先兆? 琴日係屋企陽台棵樹發現有個鳥巢, 因為棵樹只有5呎多dd, 我行埋去唔小心嚇走咗d雀, 跟住成日都無返黎!! 唔知佢地有無事?? 我好擔心!! 本來發現屋企有鳥巢係好事, 但被我破壞咗!! : ...

有鳥巢係好事黎喎 咁你呢幾日唔好再行埋去住啦~

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

哈……我有時做完iui,知道失敗都好灰嫁!
呢度好多sister比我仲有毅力啊!
我而家都係等運到啦,不過,學其他姊妹話齋,只要m小姐仲來探我,我都仲有機有bb嘛……所以我會再試。
我而家無睇中醫喇,因為諗住下cycle開始就會繼續iui,唔想太多野一齊做影響咗呀……

原帖由 balmainia 於 09-6-29 14:42 發表

lalamike, 我好佩服你堅持咁耐, 有時我都心灰意冷, 個個月好似等運到咁!! 我已經放 ...

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我今個月都照咗, 又係遲咗排呀~成第20days......排完之後用紅d都繼續有兩條線呀~ 之前唔會咁架~ 真係驚驚地 .....

男爵府

中心個姑娘話呢個唔係入侵性檢查喎!

原帖由 miffymiffy 於 09-6-29 11:01 發表

男爵府

我今個月都有照,都有食中藥,day 15排卵, day 30黎M, 正常!

心情都會應該架!你地放鬆啲,唔好咁緊張,唔好亂諗野啦!

別墅

姐妹..你地去度照架? 我下個月都要去照輸卵管,但唔知去邊照好,有沒好的介紹呀???

瑪瑙宮

原帖由 MusicTV 於 09-6-30 06:59 發表
中心個姑娘話呢個唔係入侵性檢查喎!

乜吾係咩?! 之前有個sister講話屬入侵性式檢查 因要伸條幼管 同 打顯影劑入去, 有機會引致發炎~.

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

你個婦科醫生沒有介紹你去邊照﹖我是由婦科醫生轉介呢……
不過,呢度有姊妹講過有d化驗所可以自己book,唔駛referral.

原帖由 wut009 於 09-6-30 10:14 發表
姐妹..你地去度照架? 我下個月都要去照輸卵管,但唔知去邊照好,有沒好的介紹呀???

別墅

lalamike ; 我是睇中醫,中醫沒叫我去邊照

首頁

尾頁

跳至