家事百科

跳至

首頁

尾頁

別墅

無驚無險,裝修由頭到尾都算順利,至少唔冼我粗心,所以話平野味必唔好,雖然唔係咩豪裝,簡簡單單,我c6不知幾滿意,希望搬屋時都一樣啦,而家真係最驚係部電視...
不如分享一下我新屋嘅裝修....
http://www.fotop.net/1130mama/home

禁止訪問

別墅

原帖由 hotmom 於 09-7-8 16:52 發表
樓主, 你話平野味必唔好, 見你裝修得都唔錯, 你個cf係唔係價錢平D, 可否p.m. c.f. 电話我

我找了6間報價,其實最初佢報比我係18萬多d,30年樓全屋大攪仲包過得去嘅design ,佢係最平一間 ,機本上全包,除左煮食爐,熱水爐,雪柜.我埋過條數總開支用了21萬多dd,因有d靚材料我用多左再+上c6成屋用左成60幾個蘇位,人哋包30個,我哋真誇張....其實平唔平,我個人覺得真係超值,佢d cf真係好交帶..

別墅

原帖由 rickymother 於 09-7-7 22:31 發表
裝修得都幾好, 個廁所同開放式廚房設計我都好鍾意

多謝晒,我都幾鍾意,廁所同開放式廚房係全屋嘅精髓,因為廳打算放番d現有高柜,所以牆身只係油漆,冇特色....

超級版主

超級版主

如需索取裝修公司或師傅資料,請直接pm有關會員,謝謝合作

禁止訪問

別墅

好舒服既屋企

別墅

very nice.... must be very happy to live in this home.

別墅

原帖由 margelee 於 09-7-9 01:21 發表
How big is your house?

實用530尺,勝在樓底夠高,可以做個閣仔儲物..^o^

男爵府

好舒服呀, 不過用左廿萬好貴喎, 我而家都裝緊修, 我都係預15萬咋, 死啦怕唔夠.
請問你係唔係鋪無逢地板架? 你d家c入左屋先鋪地板定係鋪左地板先入家c呀?
另外想問你門腳位地板係藏入去定係去到腳位cut邊架?

大宅

好靚,好清雅,好舒服,咁先有屋企feel,豪裝反而唔係我杯茶

男爵府

裝修得好雅致.
用左幾耐時間裝修呀 ?
捨得 捨得 先捨而後得 不是不捨得, 而是捨不得

別墅

原帖由 kksushi 於 09-7-9 12:54 發表
好舒服呀, 不過用左廿萬好貴喎, 我而家都裝緊修, 我都係預15萬咋, 死啦怕唔夠.
請問你係唔係鋪無逢地板架? 你d家c入左屋先鋪地板定係鋪左地板先入家c呀?
另外想問你門腳位地板係藏入去定係去到腳位cut邊架? ...

我大裝喎..其實我覺得ok,由其是裝修,再平我反而唔知佢比d咩我,最緊要係d cf都好,個班底真係好緊要,做水同電仲有防水我都好緊張家..
15萬,你間屋有幾大?大執?
我係用無逢地板架, 當然係先做地板再入家私啦,否則好煩喎..
你係話門框位?我見佢哋係先做框,再做鋪地,再做腳線..,因為佢唔係藏入去,佢係cut邊喎,應該係錦做嗎?

別墅

原帖由 龍舌蘭 於 09-7-9 17:28 發表
裝修得好雅致.
用左幾耐時間裝修呀 ?

前後做左兩個月,其實真正係做6個星期多d,另外個多星期係等貨到,等下做下..

男爵府

鋪無逢地板唔 "come" 嫁! 好似得5年貨仔度, 到時又要換過.

原帖由 1103mama 於 09-7-9 20:49 發表

我大裝喎..其實我覺得ok,由其是裝修,再平我反而唔知佢比d咩我,最緊要係d cf都好,個班底真係好緊要,做水同電仲有防水我都好緊張家..
15萬,你間屋有幾大?大執?
我係用無逢地板架, 當然係先做地板再入家私啦,否則好煩 ...

伯爵府

好靚呀, 我都裝修緊, 不過好勞氣, 下下要睇實

男爵府

我都係大裝, 建築546囉, 不過我打去問鋪地板公司, 佢都建議我做晒家c先叫佢地去鋪地板, 因為可以減小地板受家c壓力而拱起喎!
裝修真係一門好煩野, 最慘過攪結婚.

侯爵府

原帖由 1103mama 於 09-7-9 20:53 發表

前後做左兩個月,其實真正係做6個星期多d,另外個多星期係等貨到,等下做下..

好靚呀, 我都好鐘意.... 過多幾年我屋企都會再大裝, 等我用你間屋參考下先

別墅

原帖由 kksushi 於 09-7-10 09:49 發表
我都係大裝, 建築546囉, 不過我打去問鋪地板公司, 佢都建議我做晒家c先叫佢地去鋪地板, 因為可以減小地板受家c壓力而拱起喎!
裝修真係一門好煩野, 最慘過攪結婚. ...

哈哈,我都覺得係呀...結婚至少有啖笑呀...
我以為係慳d料咋,因為見d cf係錦做,入牆家私要做先,梗係做左先做地啦..

子爵府

原帖由 1103mama 於 09-7-7 22:06 發表
無驚無險,裝修由頭到尾都算順利,至少唔冼我粗心,所以話平野味必唔好,雖然唔係咩豪裝,簡簡單單,我c6不知幾滿意,希望搬屋時都一樣啦,而家真係最驚係部電視...
不如分享一下我新屋嘅裝修....
http://www.fotop.net/1130 ...

你間屋裝修得很自然,很舒服;最重要是不用你粗心。
請問師傅嘅手工如何?煩PM我有關裝修師傅嘅聯絡資料。Thx!

首頁

尾頁

跳至