想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

昨天用clearblue check了是bingo, 今早見家庭醫生confirm bingo了。
想同各位努力中的sisters加油,亦希望我的分享可以幫到大家 (因為我都係睇各sisters的分享而成功的)

事前準備:
1. 由2月開始量体溫,大概知道自己幾時排egg
2. 食葉酸 (我在屈記買了2樽,而家bingo後仲食緊)
3. 有位bk sister 送了紅d及綠d給我,我就睇post睇下點用

我4月中開工,試左3個cycles,第3個cycle bingo了

開工中:
4. 我有用紅d,但點用都係得好淺的線
5. 因為我用紅d好似冇反應,所以我買了clearblue排egg 的digital棒棒...但試極都係冇「哈哈笑」(即冇排egg)
6. m完後,我會煲花膠湯飲,一週飲一次

bingo的cycle:
7. 我cycle30-31天,在day 13,15,17,19有dodo. day18最低溫,day17分泌最多。
8. 每次dodo完,我都唔係點move. 會用小cushion墊高pat pat,大概15-20分鐘左右。有一晚仲墊到第2朝
9. 每週去做gym 2-3次 (25min跑步機+15min單車)

懷疑bingo:
10. m小姐一向好準,但到day32還未來,而且体溫仍是高 (37.0),所以買了clearblue棒驗
11. 我下腹有時有一兩下扯住痛、好易tired、腰有d "yuen"、胸漲(有d痛),有強烈的谷m感覺

結果真的bingo了,十分開心!
祝各位sisters早孕!!!

大宅

恭喜哂~~

等我沾下你D孕氣先

男爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

恭喜晒
多謝你咁詳盡既分享 ~
我想問下咁你呢幾日有分泌嗎 ? 同埋你覺得同黎M前有無咩唔同 ?? THANKS€~~
希望下個到我啦 ~

原帖由 catbus07324 於 09-7-15 13:20 發表
昨天用clearblue check了是bingo, 今早見家庭醫生confirm bingo了。
想同各位努力中的sisters加油,亦希望我的分享可以幫到大家 (因為我都係睇各sisters的分享而成功的)

事前準備:
1. 由2月開始量体溫,大概知道自己幾 ...

子爵府

恭喜哂 , 等我又沾吓先

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

原帖由 catbus07324 於 09-7-15 13:20 發表

事前準備:

恭喜哂你, take care 啦!

洋房

恭喜晒, 有一晚我都墊高了兩個鐘 (訓著左), 紅d我一樣都無反應, 都有食葉酸, 花膠湯, 量體溫

睇完你個case, 本來都好灰, 而家開心番d

希望好似你一樣bingo啦!

大宅

原帖由 xeniayuen 於 09-7-15 13:26 發表
恭喜晒
多謝你咁詳盡既分享 ~
我想問下咁你呢幾日有分泌嗎 ? 同埋你覺得同黎M前有無咩唔同 ?? THANKS€~~
希望下個到我啦 ~

有過好似水的分泌,但今天暫時沒有~
我覺得...谷m的感覺....與真係m的感覺差不多~

大宅

原帖由 PurpleSky 於 09-7-15 13:33 發表
恭喜晒, 有一晚我都墊高了兩個鐘 (訓著左), 紅d我一樣都無反應, 都有食葉酸, 花膠湯

睇完你個case, 本來都好灰, 而家開心番d

希望好似你一樣bingo啦!

唔好灰心呀!下個就係你ga la!! ^_^

伯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

大宅

恭喜哂~~

等我沾下你D孕氣先!

大宅

多謝分享, 恭喜

別墅

恭喜晒你,等我都沾下你d孕氣先,我想問下你有無多咗分泌?

事前準備:

別墅

Thanks for sharing. Tke care 

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆 13# catbus07324 的文章

恭喜你

呢個point 好重要 :
7. 我cycle30-31天,在day 13,15,17,19有dodo. day18最低溫,day17分泌最多。
8. 每次dodo完,我都唔係點move. 會用小cushion墊高pat pat,大概15-20分鐘左右。有一晚仲墊到第2朝

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

恭喜妳呀.

男爵府

好媽媽勳章

恭喜恭喜

禁止訪問

複式洋房

Congrat!!沾係好孕氣先!

別墅

恭喜晒呀!!!!!!!!!!!!!!!! 好羨慕!!不過我都係照住咁嘅points,係唔係真係要試幾個cycle先得嫁?

原帖由 miffymiffy 於 09-7-15 14:43 發表
恭喜你

呢個point 好重要 :
8. 每次dodo完,我都唔係點move. 會用小cushion墊高pat pat,大概15-20 ...

大宅

恭喜樓主呀!

首頁

尾頁

跳至