跳至

首頁

尾頁

大宅

差唔多坐完月, 點收身?

下星期要去飲,今日試返D衫, 裙同褲都唔啱 ..... 真煩 .....

點樣可以收肚腩?

ALICE

大宅

Re: 差唔多坐完月, 點收身?

chan_wingyee 寫道:
下星期要去飲,今日試返D衫, 裙同褲都唔啱 ..... 真煩 .....

點樣可以收肚腩?

ALICE

你開刀or自然生, 前者痳煩好多,後者可以快d做運動,不過都要醫生check過,子宮已ok才做劇烈運動!
而家著衫都係遮遮掩掩,你距離原本體重相差多少磅?
我是開刀,sit-up都未做得住,考慮緊浸浴(下半身),搣脂or辣椒膏(腰& pat pat)

大宅

Sammy媽媽 寫道:
你開刀or自然生, 前者痳煩好多,後者可以快d做運動,不過都要醫生check過,子宮已ok才做劇烈運動!
而家著衫都係遮遮掩掩,你距離原本體重相差多少磅?
我是開刀,sit-up都未做得住,考慮緊浸浴(下半身),搣脂or辣椒膏(腰& pat pat)

我都係開刀. 希望sit-up有用啦, if not, 要買過d衫好煩. 我生完之後重左10磅. 重唔緊要, 因我是underweight, 我只想收肚腩

alice

別墅

我都係開刀,見到自己條粗腰、大肚腩及大pat pat,簡直係慘不忍睹。我比未大肚時重了15磅左右。到依家都唔知點樣可以減去那些多餘肉。

大宅

我都係開刀, 除了修身問題外, 有少少關於"束腹"問題想問問:
1. 我用緊束腹帶, 但時常"吞" 了上去, 貼著個傷口很不舒服, 如改用束腹褲, 是否好些? 有冇好介紹?
2. 有d 人話可以用"收腹褲 + 腰封", 有冇人試過, 效果好不好?

別墅

我唔識用束腹帶,束到pat pat時,條腰又過鬆。

複式洋房

我今日剛坐完月, 開始做 sit-up.
我依一個月都keep住用束腰帶,
有冇人知要用到幾時呢 ?
thanks!

?-( ?-(

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

係囉...要用到幾時架??
我家陣好唔成正比例....140磅...但係26吋腰....無肚腩..
但係肥哂係手臂...大脾同pat pat....我個肚皮仲係鬆鬆地架..
所以唔敢唔用腰封...

別墅

gogoblue 寫道:
係囉...要用到幾時架??
我家陣好唔成正比例....140磅...但係26吋腰....無肚腩..
但係肥哂係手臂...大脾同pat pat....我個肚皮仲係鬆鬆地架..
所以唔敢唔用腰封...

gogoblue,

妳係順產定開刀?我係開刀,剛剛坐完月。依家120磅,但條腰30吋,仲有個大肚腩........ :cry:

侯爵府

fishkar,

我順產架,一開始個肚都唔係大,可能因為咁所以生完之後有返條腰啦,不過我而家俾起以前條腰粗1",手臂粗2",大脾3",patpat4",真係1234呀!!!

別墅

gogoblue 寫道:
fishkar,

我順產架,一開始個肚都唔係大,可能因為咁所以生完之後有返條腰啦,不過我而家俾起以前條腰粗1",手臂粗2",大脾3",patpat4",真係1234呀!!!

gogoblue,

起碼妳返工時唔駛買過晒d裙。我因為裙頭同pat pat位唔

侯爵府

fishkar,

哈哈!!我唔著裙架!!我鍾意著褲,而家連小腿都穿唔入呀!陰公@~@
好懷念買細碼褲既時候,我叫個sale俾條細碼我試,佢話我應該要著中碼,點知試完出黎我甩褲,佢就好唔好思咁話,我見你咁高(大)著中碼會好睇D,點知細碼都仲有鬆......

唉!唔知幾時可以回覆咁既情境,我好想著返我心愛個條細碼褲.........

別墅

裙固然穿唔落,褲就更加............點樣可以一個月內將條腰由30吋變回25吋??

侯爵府

fishkar,

我以前一有小肚腩就做sit-up, keep 住25吋腰架,效果唔錯,
每日瞓覺前做50下,如果無做開就20下先,然後慢慢加上去,千奇唔好俾時限自己呀,即係唔好諗住做1個月就可以減到5吋,因為人人唔同,所以做sit-up當係習慣,好似你瞓覺前去toliet一樣,久而久之就會有返條腰架勒.....

別墅

但係我開刀,裡面個傷口重有d痛,冇咁快可以做sit-up。我唸我要用半年時間才可以回復以往的身型。

侯爵府

係喎,開刀就唔好做sit-up住,等傷口復完先,我都係諗住用半年時間去回復,我未生之前已經急不及待買咗slim up,等我坐完月之前就開始減肥大計...哈哈!!

別墅

妳指Fancl

侯爵府

係呀!!fancl 個隻,一次過買九盒千九蚊左右,我之前飲過一個療程(三個月)九盒,廋咗8磅,因為佢係消脂,所以我飲完之後個人怕凍咗,因為無哂脂肪,無乜其他副作用,不過都係因人而異,我有個fd飲完無廋過,因為照食咁多野,飲左等如無飲.

別墅

咁係咪要食小d,早午晚三餐後再飲slim up先會有效? 另外有一隻叫extra slim up,有什麼分別?係咪效果會快d?

侯爵府

sorry,我個隻係extra slim up黎架..講漏咗tim,extra功效顯著d,即係減肥就飲extra slim up,keep fit 就飲slim up,其實佢只係一日飲一支,係你食得最多個一餐之前飲,我晚餐食得最多所以我係晚餐前飲.

係架!要食少d野架,唔好食得咁油膩,7成飽就好勒,因為佢係消脂,所以唔好食咁多高脂食品,你食咗即係等如無消過.

我個時立心減肥,所以我早餐&午餐都係食一個break,晚餐飲一支,食1/3碟頭飯,肚餓就食生果.星期日就會放自己一日假,我會食自助餐,不過都唔係食好多,只不過係食飽d,每晚瞓前做50下sit-up囉.1個多月就廋咗8磅.

以上個人減肥資料,只可作參考,哈哈!!因為其實我咁樣減係好唔健康架!!

首頁

尾頁

跳至