自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

一家人 有d單身 有d兩夫妻 有d有小朋友
通常埋單點計?

水晶宮

for my family, count adults only, single = x1, couple = x2!
原帖由 hodoyoudo 於 09-7-20 01:13 發表
一家人 有d單身 有d兩夫妻 有d有小朋友
通常埋單點計?
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

珍珠宮

小朋友唔計

大人照人數除開

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

家家唔同! 我屋企AA制人頭計10歲以下同父母唔計!

伯爵府

好媽媽勳章

我屋企唔多人, 通常由一個人請~~唔係我就係老豆, 因為我地都係"大"

有時細佬會酌量俾番D我囉, 我又無乜所謂喎...又唔係成日食...

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

我家習慣除返幾多個家庭 (唔計細路, buffet除外), 單身者計半份

禁止訪問

王國長老

王國長老

我地會有時老豆俾, 有時我俾, 有時我個妹俾....其實一家人冇計, 不過貴既一餐我父母通常爭住俾, 如果我搶唔到單都由得佢, 寧願入番d錢落佢地戶口, o係餐廳一家人都爭來爭去好麻煩啊.
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

大宅

我老公果邊係一家請晒
我亞媽果邊就除兄弟姊妹 老公小朋友唔計
我有老公同一個小朋友
我其中一個家姐講到出口要人頭計
我無所謂 不過其他人實話計兄弟姊妹
搞到我好似好老土咁

珍珠宮

畀面勳章

We paid the money in family unit:-P

別墅

計大人...比較多

伯爵府

好媽媽勳章

娘家:
一係阿媽俾,
一係我同妹妹2份,
細佬因為未出身,
唔洗夾.

老公屋企:
3兄弟平分,
雖然佢細佬單身,
佢阿哥有個囝.

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果真係要除開俾錢, 我地會除四, 四兄弟姊妹一人一份, 家姐單身最唔抵. 不過一家人冇計得咁清啦. 冇所謂.
Latte, 又名臭TE或臭喵

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我媽咪得我一個女,唔洗講...

老公果邊,3姐弟,多數都係6299比....
如果要除就除3份....

其實6299比最多,跟住到大姑奶兩公婆,有時會請下(因為佢地搵得最多錢)..細姑奶同我老公係間唔中夾下錢....但我地私底下同6299食野就多數我地比錢...

子爵府

男家得2個仔,平分
女家就我最窮, 三姐妺, 我第二, 其他single..但成日我比

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

我媽咪果代已經係輪流請制(6兄弟姊妹),
佢地有錢就請食好d, 冇錢就自己係屋企煮,
但求大家開開心心齊齊整整食餐飯.
到我而家就多數都係爹地比,
因為佢幾層樓收租, 但我就仲供緊樓,
只係佢地生日同父母親節就一定係我比.

珍珠宮

大廚勳章 BK Milk勳章

我地六姐弟除六囉!
有時飲茶平平地就輛住比啦!

珍珠宮

通常小朋友唔計的,

大人就照人數除開。
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

大宅

我咁問係覺得我其中一個家姐針對我. 所以有d唔開心囉.
都唔係錢問題, 佢針對我, 我咪企硬囉

首頁

尾頁

跳至