跳至

首頁

尾頁

大宅

同爸爸出街, 當然好啦, 爸爸帶仔仔去廁所, 我唔駛理 但爸爸返工, 得我帶仔仔出街時, 只可去女廁, 女廁又得抽水馬筒, 無尿兜, 點樣抱住仔仔去尿尿 請各位媽媽教下我點樣做

大宅

我學blackgirl咁,帶個樽仔出街去weiwei,好方便!又或者比佢企o係厠所邊,但我就唔會咁做,太難控制,而c6有時都會~
[link=http://www.TickerFactory.com/][image noborder]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;29/st/20101228/dt/14/k/e4b9/preg.png[/image]
[/link]

伯爵府

原帖由 tinajapan 於 09-7-28 00:33 發表
同爸爸出街, 當然好啦, 爸爸帶仔仔去廁所, 我唔駛理 但爸爸返工, 得我帶仔仔出街時, 只可去女廁, 女廁又得抽水馬筒, 無尿兜, 點樣抱住仔仔去尿尿 請各位媽媽教下我點樣做 ...

我多數抱起佢豎上馬筒, 幫佢hold 去vv, 都ok 喎!

大宅

試過除一半褲抱住企上馬桶,點知都濕, 好彩有帶underware 同褲, 依家會帶個樽仔去toilet vv, 用完即洗 好方便

大宅

昨天第一次同佢出街係toilet vv, 係disney, 我會同佢入去disabled people / family toilet, 拉底條褲, 抱住佢, 面向"洗手盤", 呵係洗手盤度.
怕比人見到會罵, 所以要用disabled people/family toilet, 洗手盤係埋toilet裡面, 冇人知, 唔會比人罵
但有時唔近toilet, 就會行埋一二邊, 叫c6"jeh"住, 叫b仔呵係膠袋度, 然後掉左去.

大宅

Same as my practice. Sofar it is okay.

原帖由 dorchiu 於 09-7-28 11:45 發表

我多數抱起佢豎上馬筒, 幫佢hold 去vv, 都ok 喎!

大宅

同ISAAC 出街我比佢著片片, 但屋企佢會叫去 VV, 我應該幾時同佢完全介左片, 同埋如果佢去街瞓左, 你地又點???

原帖由 piggy2007 於 09-7-28 16:44 發表
Same as my practice. Sofar it is okay.

大宅

Isaac ma,

肥淇去街會著片褲,所以o訓咗唔洗驚,不過就算佢著咗片褲都無試過o係片褲度屙,但o訓咗除外啦。

最近有4日返學完全唔著片褲,只著底褲又ok,不過我返學車程大概10-15mins咋,通常叫佢V完至出門口,跟住返到學校題佢要VV同媽媽講囉,但長途車就未試過。

大宅

係洗手盤柯,咁都得,你有冇公德心架!!!!!!!

大宅

我呀女都可以忍到啦..叫佢忍住到我地搵到廁所先去都可

以, 但夜片未介到, 因為佢要食支奶才瞓, 我由得佢啦..

呢家又唔係話好大個, 我接受到
天生一對大電眼,仲有立體 4D 勁長鬈捷毛 HAHA  ~
Welcome to PY's Blog      

複式洋房

其實我個女日頭都好少比佢著片, 係夜晚訓覺先著, 出街就成日都提下佢要吾要去vv, 就算佢話吾要, 我見已經隔左一段時間都會帶佢入toilet 屙下~ 因為有時佢話無, 其實都有得屙架~ 反而我想問下, 女仔出街吾可以帶個樽屙, 可以用咩代替呀 因為驚佢有時真係忍吾到架

大宅

想問下女仔既話,你地會抱住佢定叫佢放隻腳落厠板去呢??

大宅

原帖由 hellolobaby 於 09-8-4 16:49 發表
想問下女仔既話,你地會抱住佢定叫佢放隻腳落厠板去呢??

抱起兜住佢, 唔想整污糟廁板,亦唔想廁板整污糟呀女, 因為踎係度,佢隻手會周圍摸
天生一對大電眼,仲有立體 4D 勁長鬈捷毛 HAHA  ~
Welcome to PY's Blog      

男爵府

好媽媽勳章

想請教下...朗朗去vv要除哂褲同鞋仲要坐係厕所先肯去...有咩辨法可改下佢...佢好堅持要咁做先去到...

please help me!!!!
12/5 -- 3.58kg, 14/6 -- 5.18kg, 28/6 -- 6.13kg, 12/7 -- 6.35kg, 20/7 -- 6.68kg, 12/8 -- 7.31kg, 24/9 -- 8.33kg, 26/11 -- 9.03kg, 19/2 -- 9.75kg, 22/3 -- 9.6kg, 13/5 -- 9.86kg, 8/8 -- 10.1kg, 2/9 -- 11.7kg, 18/11 -- 13.2kg, 17/2/09 -- 16.5kg, 15/5 -- 18.3kg, 1/9 -- 19.2kg, 1/1/10 -- 19.2kg, 1/2 -- 18.8kg, 15/3 -- 28.5kg

大宅

無架喇, 女仔又唔可以用樽, 唯有帶多幾條褲仔以仿佢瀨濕可以換囉~

男爵府

好媽媽勳章

但朗朗係男仔...最煩係要除鞋,除哂褲先肯去...仲要坐厕所唔肯企係度小便...真煩...
12/5 -- 3.58kg, 14/6 -- 5.18kg, 28/6 -- 6.13kg, 12/7 -- 6.35kg, 20/7 -- 6.68kg, 12/8 -- 7.31kg, 24/9 -- 8.33kg, 26/11 -- 9.03kg, 19/2 -- 9.75kg, 22/3 -- 9.6kg, 13/5 -- 9.86kg, 8/8 -- 10.1kg, 2/9 -- 11.7kg, 18/11 -- 13.2kg, 17/2/09 -- 16.5kg, 15/5 -- 18.3kg, 1/9 -- 19.2kg, 1/1/10 -- 19.2kg, 1/2 -- 18.8kg, 15/3 -- 28.5kg

複式洋房

原帖由 minibear 於 09-8-6 11:07 發表
想請教下...朗朗去vv要除哂褲同鞋仲要坐係厕所先肯去...有咩辨法可改下佢...佢好堅持要咁做先去到...

please help me!!!!

可唔可以叫佢看看baba去vv呢? 一邊看一邊同佢講:男仔要企係度, 仲原來可以唔洗除晒條褲仔同鞋tim, 好得意wor, 朗朗又試下好唔好呢?

我教bb去vv時, 係咁啱有個大佢一年的哥哥仔來屋企玩, 哥哥仔去vv時, bb好有興趣話要睇, 哥哥仔媽媽又唔介意, 我同bb一邊看, 一邊解比佢知, 當哥哥走了之後, 每次佢去厠所我都提佢要好似哥哥仔咁, 佢覺得得意一定試, 第一次得唔得都好, 一定要好誇張咁大讚佢, 又要係佢面前話比baba知, baba又一齊大讚佢, 佢覺得開心, 自然會try again.

大宅

已經睇過好多次, 不過佢都係好堅持要除曬坐 potty 至肯去. 去到人地廁所/公廁就情願忍都唔肯痾 , 唯有等佢番學睇人地, 希望有改善

原帖由 iy_99 於 09-8-10 16:31 發表

可唔可以叫佢看看baba去vv呢? 一邊看一邊同佢講:男仔要企係度, 仲原來可以唔洗除晒條褲仔同鞋tim, 好得意wor, 朗朗又試下好唔好呢?

我教bb去vv時, 係咁啱有個大佢一年的哥哥仔來屋企玩, 哥哥仔去vv時, bb好有興趣 ...
http://hk.myblog.yahoo.com/deng-ton

大宅

熱血勳章 畀面勳章

其實出街最好帶定"尿片"、"水樽"、"膠袋",因為出街萬一廁所人多又或者佢忍唔到即刻"水樽"、"膠袋"就會用着,佢地age重細,瞓左覺佢地還未完全control得到vivi so"尿片"又用得着la,到佢地係屋企control到vivi又可以教佢企係張矮櫈度,unless bubu要坐。
我個仔而家跟我去market唔着片架!Vivi要通知我,我去market 1hour佢都可以忍住去厠所2 times,慢慢訓練佢地好快出街唔洗再着片!

男爵府

好媽媽勳章

朗朗都仲未可以.... 佢都係要坐係度...我去超市唔帶片..他是可以的..但去吃晚飯時..他多數忘記要叫我們vivi...好多時會尿濕成條褲....所以要帶多2條褲換.... 加油吧!

首頁

尾頁

跳至