夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

伯爵府

原帖由 heichunmum 於 09-8-18 17:24 發表
今日很久沒見的舊同事兼好朋友同我講同老公離左婚.我朋友話老公太多大話,d$又唔清楚,佢地只係結左婚2-3年,女女先2歲,又多一個單親媽咪,好彩我朋友自己本事,搵到$,層樓都係佢自己一手一腳搵返嚟,又有媽咪工人湊女女,仲有份職業,好彩佢自 ...
所以我都話今時今日既女人好叻/辛苦,屋企有乜野事多數都係女人一個人頂晒,唔怪得依家少左人結婚,多左人離婚...我覺得依家既婚姻已經唔係細時所想既咁樣 精神上支持你朋友~
大b駿逸細b駿晞

別墅

由古至今,女人係最惡劣既時候都能頂半邊天架~~~

禁止訪問

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

世上揾個好男人實在太難喇!
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

子爵府

好快輪到我

瑪瑙宮

係, 做女人要做得快快樂樂~

瑪瑙宮

等待驗證會員

有咩嘢事,都無有怕.

大宅

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

而加d女人真係勁~~~努力呀.....

民房

女人真係要靠自已!!!因為男人永遠都係最自私的一個!! 我老公擁有兩個老婆, 由第一日認識他開始, 他講大話說他是單身, 這樣過了咁多年後因為不能無左佢, 我唯有很不甘心不開心去忍受接受我什么都擁有不到的一個無明無份的太太.....我是靠自已的, 因為好好好好愛佢, 希望世上會有人支持我吧!!

民房

做單親媽咪唔易的, 不過如果要我忍受自己的老公仲有第二個, 就點都唔得, 我情願唔要!
faiangie570 , 你有小朋友未呀? 如果無的話, 盡早抽身啦!

男爵府

你都話啦,甘過日子你都唔甘心唔開心,做咩搞到自己甘啊,做人阿二啊,何必呢?
原帖由 faiangie570 於 09-8-18 21:23 發表
女人真係要靠自已!!!因為男人永遠都係最自私的一個!! 我老公擁有兩個老婆, 由第一日認識他開始, 他講大話說他是單身, 這樣過了咁多年後因為不能無左佢, 我唯有很不甘心不開心去忍受接受我什么都擁有不到的一個無明無 ...

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

why佢唔離婚?

原帖由 faiangie570 於 09-8-18 21:23 發表
女人真係要靠自已!!!因為男人永遠都係最自私的一個!! 我老公擁有兩個老婆, 由第一日認識他開始, 他講大話說他是單身, 這樣過了咁多年後因為不能無左佢, 我唯有很不甘心不開心去忍受接受我什么都擁有不到的一個無明無 ...

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

無錯....其實唔只架,仲要令身邊個小朋友更加快樂!
原帖由 Nancy20090615 於 09-8-18 20:57 發表
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 faiangie570 於 09-8-18 09:23 PM 發表

我明白做人第三者既辛苦,好多野都唔可以光明正大,有時咩節日都唔可以同佢一齊過,我唔係第三者,但我曾經係人地既第三者,個段時間係好難捱,但又好似唔甘心放手,好彩自己最後堅決放手,搵到個愛自己既人
如果自己甘心做人第三者,唔需要理人地點睇自己,最緊要唔好後悔,我明白會比人話破壞人地家庭,但自己開心就得啦

珍珠宮

唔會有人支持你架!好好好愛又點,可以當飯食咩!你唔好攪人屋企啦,唔好以為可以霸住個男人,你都犧牲緊青春詐!兩敗俱傷!

珍珠宮

原帖由 焯賢媽咪 於 09-8-19 09:11 發表

我明白做人第三者既辛苦,好多野都唔可以光明正大,有時咩節日都唔可以同佢一齊過,我唔係第三者,但我曾經係人地既第三者,個段時間係好難捱,但又好似唔甘心放手,好彩自己最後堅決放手,搵到個愛自己既人
如果自己甘心做 ...
如果開心既話,就唔會有唔甘心既感覺啦,你自己都甩難,再建立一個自己既家庭啦!唔好講埋d咩自己開心就得既廢話啦

翡翠宮

畀面勳章

原帖由 焯賢媽咪 於 09-8-19 09:11 發表

如果自己甘心做人第三者,唔需要理人地點睇自己,最緊要唔好後悔,我明白會比人話破壞人地家庭,但自己開心就得啦

如果你老公有第三者,你會唔會同對方講以上一番說話?

呢d說話根本係第三者用黎自欺欺人,自己開心就得?人地老婆仔女唔開心唔緊要?

咁開心點解你當初要走,唔做足一世第三者???

翡翠宮

畀面勳章

原帖由 heichunmum 於 09-8-18 17:24 發表
今日很久沒見的舊同事兼好朋友同我講同老公離左婚.我朋友話老公太多大話,d$又唔清楚,佢地只係結左婚2-3年,女女先2歲,又多一個單親媽咪,好彩我朋友自己本事,搵到$,層樓都係佢自己一手一腳搵返嚟,又有媽咪工人湊女女,仲有份職業,好彩佢自 ...

因為有本事,先可以早走早著,有好多男人根本係負資產,繼續一齊根本就係自我拖累。你應該替你朋友高興,起碼佢有能力選擇自己既生活,唔駛忍氣吞聲過埋下半世。

首頁

尾頁

跳至