跳至

首頁

尾頁

複式洋房

不經不覺已經餵左 3 個半月啦!

amber 衣家又肥又白,好得意。
開頭重驚人 奶 b 會輕磅 d tim。

回想起初頭個兩個月真係好辛苦,
幸好衣家介左夜奶有覺好瞓,
又無食得 gum 密,
輕鬆得多啦 !

各位人 奶媽媽,加油呀!

子爵府

I am a working mom and still pumping milk for my girl. I guess my stock together with my milk production everyday is sufficient for her to be fully feed by breast milk for more than 4 months

複式洋房

原帖由 chunyatmama 於 09-10-27 12:21 發表
I am a working mom and still pumping milk for my girl. I guess my stock together with my milk production everyday is sufficient for her to be fully feed by breast milk for more than 4 months

Add Oil
I'm a working mother too.
I pump at work and my baby girl is drinking BMilk during the day time and formula during the night.

Hopefully with my reserves, she can have BMilk till she is 1

大宅

陪月勳章

我呀, 餵緊全人奶, 但返工後, 返工時泵出黎的奶, BB唔係幾肯食樽, 食得好少(3OZ ONLY).....夜晚埋身餵好似食得多D...

大宅

我都係餵全人奶比BB食GA, 餵人奶真係好方便, 又不用洗奶瓶, 又不用買奶粉, 出街時又不用帶奶瓶奶粉.
大仔(BB)2003年12月13日出世
細仔(QQ)2006年05月12日出世
孻仔(豆豆)2009年07月15日出世

別墅

hihi

我俊俊都係吃全人奶,但係超磅又超高,3個幾月18磅,

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

全職媽媽及全人奶, 但阿囝好"痴身"!!!

大宅

我都仲係,而家連細仔都飲我D 奶奶....一日兩至3餐......

大宅

我都仲餵緊...一向都係全PUMP型,
不過近日減少了很多奶量,得18-20 OZ,
仲要兩個B一齊分.....

大宅

唔好意思呀, 搭單講句
我都係7月媽咪, 之前打算餵人奶, 點知奶量drop得好快, 餵到兩個半月停左啦....
之前買落d儲奶袋剩返3盒都無用, 請問有無人有興趣呀? 平讓呀! 有興趣請pm我啦 ! thanks
http://forum.baby-kingdom.com/thread-2658920-1-1.html

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都係全PUMP型,阿囡一開始已經唔肯埋身(皆因佢好冇耐性)。而家一日有22-23oz左右,都剛剛夠阿囡食嘅,但可能一星期要補一次奶粉咁囉....

原帖由 mama530 於 09-11-4 23:54 發表
我都仲餵緊...一向都係全PUMP型,
不過近日減少了很多奶量,得18-20 OZ,
仲要兩個B一齊分.....

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

全埋身唔知佢食左幾多oz? 係咪睇佢係咪好快餓? 自覺奶量少左駛唔駛餵返密d(五餐->六餐)?

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我係全職埋身餵奶媽,feed on demand

男爵府

醒目開學勳章

Zoe現在幾重?根據飲奶formula
(k.g. x 150ml) / 一日幾多餐
e.g. 7kg x 150 / 6 = 5.8
每餐要飲5.8安,23安好似唔夠喎。

原帖由 snoopy0520 於 09-11-6 14:13 發表
我都係全PUMP型,阿囡一開始已經唔肯埋身(皆因佢好冇耐性)。而家一日有22-23oz左右,都剛剛夠阿囡食嘅,但可能一星期要補一次奶粉咁囉....

伯爵府

我都係返工全人奶媽媽
so far冇奶量唔夠既問題...
仲要多到俾bb沖涼
我以家想緊6個月時加入固體食物個時點算...

伯爵府

我都來say hi...

細佬&家姐都係全人奶...

2個半月開始,細佬一日5~6餐!
家姐每日都有10~15安媽媽奶嘆!

別墅

日頭要返工 , 夜晚、朝早餵2餐 , 奶量已比之前少 , 但都想KEEP著餵. 需然會好攰但係好有滿足感. ^^

別墅

我都係人奶.. 不過, 諗緊之後如果比奶粉, 要點轉? 佢地係咪多數都唔肯食 ga?

大宅

我都是全職人奶媽. 兒子好喜歡我這個人肉奶咀, 所以都很辛苦.

SyLph
你囝囝這麼快戒夜奶? 自己戒的嗎?

原帖由 SyLph 於 09-10-27 01:43 發表
不經不覺已經餵左 3 個半月啦!

amber 衣家又肥又白,好得意。
開頭重驚人 奶 b 會輕磅 d tim。

回想起初頭個兩個月真係好辛苦,
幸好衣家介左夜奶有覺好瞓,
又無食得 gum 密,
輕鬆得多啦 !

各位人 奶媽媽,加油呀! ...

伯爵府

本來介左
呢2日又食返
真係慘

首頁

尾頁

跳至