跳至

首頁

尾頁

複式洋房

阿女快滿月時臉上長出一些油脂粒,有時會有一些紅色底白色頭的粒粒,現在滿月了越來越多,是否正常呢?要不要看醫生或理會,還是等她自己好?

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我bibi都有, 問過媽咪, 陪月ee, 健康院姑娘同私家醫生, 答案都一致, 都話好多bb都有, 係中國人所謂嘅胎毒, 遲d會自己好番, 記住唔好搽baby oil, 會塞住毛孔.

複式洋房

謝謝呀!那我都放心一些,但不知什麼時候才能退,現在越來越多……

原帖由 mh1001b 於 09-10-29 03:13 發表
我bibi都有, 問過媽咪, 陪月ee, 健康院姑娘同私家醫生, 答案都一致, 都話好多bb都有, 係中國人所謂嘅胎毒, 遲d會自己好番, 記住唔好搽baby oil, 會5塞住毛孔. ...

大宅

BB 面上生油脂粒,有可能是BB 皮膚出現敏感。芳姐建議你可以多用清水同BB洗面,然後再搽一層薄薄的濕疹膏就可以了。

至於濕疹膏的牌子,芳姐已PM 你,希望可以幫到你。

芳姐

原帖由 bianca_choi 於 09-10-28 23:17 發表
阿女快滿月時臉上長出一些油脂粒,有時會有一些紅色底白色頭的粒粒,現在滿月了越來越多,是否正常呢?要不要看醫生或理會,還是等她自己好?

子王國已刪除閣下頭像,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

複式洋房

濕疹膏的牌子,可以PM我嗎?唔該!

原帖由 芳姐 於 09-10-30 17:52 發表
BB 面上生油脂粒,有可能是BB 皮膚出現敏感。芳姐建議你可以多用清水同BB洗面,然後再搽一層薄薄的濕疹膏就可以了。至於濕疹膏的牌子,芳姐已PM 你,希望可以幫到你。
芳姐

...

大宅

bellick9 , 芳姐已pm 你,希望可以幫到你。

芳姐

原帖由 bellick9 於 09-10-30 19:59 發表
濕疹膏的牌子,可以PM我嗎?唔該!
子王國已刪除閣下頭像,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

複式洋房

其實呢……我初來報道不久,我想問一下什麼叫pm,是否聯絡的意思呀?

quote]原帖由 芳姐 於 09-10-31 12:20 發表

芳姐

[/quote]

大宅

PM=私人傳訊
原帖由 bianca_choi 於 09-10-31 13:34 發表
其實呢……我初來報道不久,我想問一下什麼叫pm,是否聯絡的意思呀?

quote]原帖由 芳姐 於 09-10-31 12:20 發表
bellick9 , 芳姐已pm 你,希望可以幫到你 ...
The ticker URL: http://lb3m.lilypie.com/gFQmp8.png
http://tickers.baby-gaga.com/t/foxfoxadb20091003_-9_My+child+is.png[/img][/url]

大宅

芳姐,我又要,請PM me.
thanks~~
原帖由 芳姐 於 09-10-31 12:20 發表

芳姐
The ticker URL: http://lb3m.lilypie.com/gFQmp8.png
http://tickers.baby-gaga.com/t/foxfoxadb20091003_-9_My+child+is.png[/img][/url]

洋房

芳姐: 可否也pm 我,我bb22days 近兩日出很多油脂粒,謝謝你!

[quote]原帖由 芳姐 於 09-10-31 12:20 發表

芳姐

[/quote

大宅

wong916, hellopuppy,芳姐已pm 你地,希望可以幫到你地。

芳姐
原帖由 wong916 於 09-11-1 10:15 發表
芳姐: 可否也pm 我,我bb22days 近兩日出很多油脂粒,謝謝你!

[quote]原帖由 芳姐 於 09-10-31 12:20 發表

芳姐

[/qu ...

複式洋房

芳姐:
可否pm給我?謝謝.

複式洋房

同意呀, 因為我bb都有, 佢連埋個身都有好多, 我問過醫生同姑娘, 佢地都話係胎毒, 遲少少自己就會退, 佢地話千祺唔好幫bb搽任何野住, 因為驚塞住毛孔, 但我媽咪就煲過2次芫茜水比bb沖涼浸吓同抹面, 又真係退咗好多喎!

原帖由 mh1001b 於 09-10-29 03:13 發表
我bibi都有, 問過媽咪, 陪月ee, 健康院姑娘同私家醫生, 答案都一致, 都話好多bb都有, 係中國人所謂嘅胎毒, 遲d會自己好番, 記住唔好搽baby oil, 會塞住毛孔. ...

大宅

牛媽咪,芳姐已pm 你,希望可以幫到你。

芳姐
原帖由 牛媽咪 於 09-11-1 14:04 發表
芳姐:
可否pm給我?謝謝.

複式洋房

我個陪月今天用豆腐水幫阿女洗臉,又好像好了很多哦!

原帖由 Happy小龍 於 09-11-1 14:56 發表
同意呀, 因為我bb都有, 佢連埋個身都有好多, 我問過醫生同姑娘, 佢地都話係胎毒, 遲少少自己就會退, 佢地話千祺唔好幫bb搽任何野住, 因為驚塞住毛孔, 但我媽咪就煲過2次芫茜水比bb沖涼浸吓同抹面, 又真係退咗好多喎! ...

大宅

芳姐:
可否pm給我?Thank you!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

即係臉上粒粒係胎毒定係濕疹﹖

大宅

請 芳姐 pm 我藥膏 名稱 ,thx

bb女~10月12日出左世喇 ^^體重 7.4磅
天鈴 6 個月大 ~ 重 8.25 kg
天鈴一歲大 ~ 重 9.97 kg
天鈴歲半大 ~ 重 11.8 kg
天鈴5歲大了~ 重 46磅 ! 將會升小一了

大宅

我個 bb D紅色一點點生到上頭頂呀..睇見都心痛

bb女~10月12日出左世喇 ^^體重 7.4磅
天鈴 6 個月大 ~ 重 8.25 kg
天鈴一歲大 ~ 重 9.97 kg
天鈴歲半大 ~ 重 11.8 kg
天鈴5歲大了~ 重 46磅 ! 將會升小一了

複式洋房

原帖由 kelly~kelly 於 09-11-7 20:44 發表
我個 bb D紅色一點點生到上頭頂呀..睇見都心痛

我個女就快滿月了,這幾天都越來越多油脂粒,面珠,頭頂,背脊都有,變成花臉貓。

首頁

尾頁

跳至