懷孕前後

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

我book 咗仁安, 預產期應該出年2月,
宜家只係買左d衫仔咋,
連bb床都未買,

妳地呢?
有咩經驗分享吓呀?

大宅

HIHI, 我而家6 weeks幾, 我都好想去仁安生呀, 不過我唔知搵邊個醫生好, 因為我而家o係佐敦睇緊果個醫生佢唔肯去仁安呀, 請問你而家睇緊邊個醫生呀? thanks!

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

我記得上胎過咗24wk先買大嘢.. 有d就12尾嗰次jusco減價先買 (EDD 4月)
我覺得唔應該太早買定哂d嘢.. 不過樓主都應該過咗24wk啦~ 叫減價就去買啦!

侯爵府

原帖由 貓貓人 於 09-11-2 13:55 發表
HIHI, 我而家6 weeks幾, 我都好想去仁安生呀, 不過我唔知搵邊個醫生好, 因為我而家o係佐敦睇緊果個醫生佢唔肯去仁安呀, 請問你而家睇緊邊個醫生呀? thanks! ...

你搵翹康嘅医生啦.. 全部都去仁安架! ST/TST 都有clinic

大宅

原帖由 小曳人 於 09-11-2 14:04 發表

你搵翹康嘅医生啦.. 全部都去仁安架! ST/TST 都有clinic

請問翹康入面邊個醫生會好d呀? thanks
9W7D   2.64cm  11W5D 4.72cm(OSCAR)

侯爵府

原帖由 貓貓人 於 09-11-2 14:24 發表

請問翹康入面邊個醫生會好d呀? thanks

我自己睇開余医生, 但係佢好full架, 有人話佢唔接新症添
如果你唔介紹医生只接開刀, 陳帆唔錯, 我有兩個同事之前睇佢..
另外有朋友話吳崇傑都好好~

其實翹康d医生個個都好好架!

大宅

吳崇傑!好好!

我開完刀都無咩太痛的感覺,除左手術後第一次落床...

男爵府

醒目開學勳章

我兩個細佬都係仁安生架,搵鍾醫生,貪佢細心專業價錢實惠但唔太多客,因為我好怕等,產檢已經怕多人,最怕生時醫生好忙仲要等(我揀順產),我有同事就係揀余醫生及順產,生bb當日醫生有operation,最后,同事生咗……但好慘。

大宅

我之前打過去余啟文沙田果邊診所度問, d姑娘都話唔接新証, 於是我打左去仁安, 佢地比左tko診所果邊電話我去book, tko果邊我又book到, 不過12月中先有得睇, 不過下下去tko好遠, 你地知唔知到時o係tko睇左1次之後可唔可以調返去沙田睇呢?
9W7D   2.64cm  11W5D 4.72cm(OSCAR)

大宅

原帖由 venusnjoo 於 09-11-2 15:07 發表
我兩個細佬都係仁安生架,搵鍾醫生,貪佢細心專業價錢實惠但唔太多客,因為我好怕等,產檢已經怕多人,最怕生時醫生好忙仲要等(我揀順產),我有同事就係揀余醫生及順產,生bb當日醫生有operation,最后,同事生咗……但好慘。 ...

oh....其實我都有d擔心余醫生好忙, 雖然好多人話佢好, 不過佢咁忙, 我都有d驚佢未必take care得好好, 咁請問你搵果個鍾醫生全名叫咩名呀? 另外你順產佢醫生費幾多呀? thanks

大宅

原帖由 munchbobo 於 09-11-2 15:05 發表
吳崇傑!好好!

我開完刀都無咩太痛的感覺,除左手術後第一次落床...

hihi, 我都想問一問吳醫生收幾多錢o架, 你最後埋單又幾多錢呢? 介唔介意講一講呀? thanks! 我都仲未諗到順產定開刀, 又未決定搵邊個醫生呀, 好煩呀

侯爵府

原帖由 貓貓人 於 09-11-2 16:53 發表
我之前打過去余啟文沙田果邊診所度問, d姑娘都話唔接新証, 於是我打左去仁安, 佢地比左tko診所果邊電話我去book, tko果邊我又book到, 不過12月中先有得睇, 不過下下去tko好遠, 你地知唔知到時o係tko睇左1次之後可唔 ...

3年前有朋友兩邊睇 (TKO住, ST返工) 佢話d 電腦 record係share嘅.. 不過我諗d report嗰d就唔會兩邊都有, 你不如睇ST其他医生先, 然後見完余医生(TKO)之後 book ST, 同姑娘講話我睇緊囉!

大宅

原帖由 小曳人 於 09-11-2 17:08 發表

3年前有朋友兩邊睇 (TKO住, ST返工) 佢話d 電腦 record係share嘅.. 不過我諗d report嗰d就唔會兩邊都有, 你不如睇ST其他医生先, 然後見完余医生(TKO)之後 book ST, 同姑娘講話我睇緊囉! ...

咁又係, 或者去左tko睇一次先算, 不過我而家諗諗下又有d驚佢太忙, 日後唔知會唔會好難book, 定係索性搵第二個無咁忙o既醫生睇算喇.......

侯爵府

原帖由 貓貓人 於 09-11-2 17:13 發表

咁又係, 或者去左tko睇一次先算, 不過我而家諗諗下又有d驚佢太忙, 日後唔知會唔會好難book, 定係索性搵第二個無咁忙o既醫生睇算喇.......

之後唔會難book, 佢只係1st appointment先要排咁耐, 之後睇開每4wk一次一定book到架!

至於你怕佢忙.. 其實始終你12月之前都會睇医生架啦~ 不過book另一位睇吓咁唔咁feel先啦~
我見好多人其實都唔鍾意余医生講嘢嘅語氣架!

男爵府

醒目開學勳章

鍾炎年醫生,係我個朋友係仁安到做時recommend比我,佢收12000順產,13000開刀,包巡房費,我之前介紹朋友去搵佢接生仲有9折。

禁止訪問

好媽媽勳章

別墅

原帖由 venusnjoo 於 09-11-2 15:07 發表
我兩個細佬都係仁安生架,搵鍾醫生,貪佢細心專業價錢實惠但唔太多客,因為我好怕等,產檢已經怕多人,最怕生時醫生好忙仲要等(我揀順產),我有同事就係揀余醫生及順產,生bb當日醫生有operation,最后,同事生咗……但好慘。 ...

我都係諗住搵余醫生喎, 你個同事點慘呀? 搞到我驚驚地添~~ 你個同事生既時候醫生唔係度, 咁book私家醫生黎仲咩?

複式洋房

吳醫生順產同開刀都係收$15000,不過佢就主張順產,我啱啱10月都係搵佢接生...
原帖由 貓貓人 於 09-11-2 16:58 發表

hihi, 我都想問一問吳醫生收幾多錢o架, 你最後埋單又幾多錢呢? 介唔介意講一講呀? thanks! 我都仲未諗到順產定開刀, 又未決定搵邊個醫生呀, 好煩呀

大宅

我12月預產期都係仁安生(順產).
我冇搵翹康d醫生, 其實搵個醫生係仁安可以掛單都得架, 我e生係陳柳娟e生.

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我預產期係12月23日, 由CHECK到BINGO開始, 一直都係沙田翹康睇, 我係睇葉承楷醫生, 已經係仁安落訂, 其實都留意度好似都無乜人睇葉醫生, 睇耐咁左, 都覺得葉醫生唔錯呀

首頁
12345...6

尾頁

跳至