懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我宜家32weeks , 我好想bb 快d出世,因為個肚好重,同好悶呀.宜家我bb3.3磅,你地呢?

別墅

我而家34 weeks 5 days....
之前32 weeks幾果時阿仔有4.5 lbs了!~~

洋房

今個星期4就39wks喇.......對上一次37週去c+check, bb有7磅3左右喇..... 唔知到佢出世果陣, 會唔會有8磅呢?! hehe

複式洋房

嘩你地個bb好重, 你地係咪好好食得

複式洋房

而家37wk, 放緊產假, 剛剛check完小B有6磅 我都想小B快D出世, 個肚好重, 腰又痛, 腳又腫......

http://hk.myblog.yahoo.com/halo_hoo/

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我34w喇, 32w去檢查時, 我b仔重4.2磅, 我諗今個星期六去檢查, b仔應該接近5磅重喇

別墅

我今天33week4D, 無去睇c+, 只係在照結構時, 小B有3.11磅 (當時28WEEK)....
我都好期待小B出世時, 平安健康咁來臨!
準媽咪一齊加油!!

大宅

我就唔識計kg轉磅喇....
醫生話我BB..依傢2.9kg嚄..我依傢37W喇...

複式洋房

我32 wks個陣...阿b有3.5磅...
37 wks個陣..就有6.4磅...
家陣38wks啦...吾知阿b出世個陣會有幾重尼@@"...

複式洋房

你地心情如何, 有無想亞B 快d出來呀

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 tracyho0000 於 09-11-11 16:44 發表
你地心情如何, 有無想亞B 快d出來呀

我真係好想阿b快d出黎, 因為我隻仔實在太百厭, 成日無時停, 郁到我個肚變晒型, 仲試過俾佢踢到我胃抽筋, 所以我好想阿b快d出世, 打下佢個臭pat pat

洋房

HEHE~~你個bb同我個女一樣呀~又係成日郁黎郁去...我都好想佢快d出黎...等我呢個產假充實dma~~~

原帖由 CK_鼠鼠 於 09-11-11 16:55 發表

我真係好想阿b快d出黎, 因為我隻仔實在太百厭, 成日無時停, 郁到我個肚變晒型, 仲試過俾佢踢到我胃抽筋, 所以我好想阿b快d出世, 打下佢個臭pat pat ...

大宅

回覆 12# MayLee_Sung太 的文章

我都喺呢...我BB都喺咁郁...只腳仔唔停咁...一餓仲踢得犀利D呢...
我都好想打佢蘿Pat...haha....

男爵府

37 週,明天開始放產假,開始有D緊張了!!!
星期一去CHECK, B 女2.8KG, 6磅多D, 醫生話出生時係6.5磅以上
我一直好食得,但係阿囡就唔係好吸收,係中細碼B,我就吸晒D營養,生完有排減....

好想阿囡快D出來,如果佢提早係19日,(預產期係27日)出來,就同我同一日生日啦!!! :D

別墅

仲有幾日就36週,35週時醫生話bb5.1磅,醫生說bb太瘦了,我都想bb起碼6.5出世,請問你地可否分享下每日的餐單同運動量?我己經每天一杯奶、一孕奶粉、一蛋、一湯。

男爵府

加油呀..咁多位準媽媽

祝你地個個順順利利咁生個肥肥白白既bb啦

子爵府

好媽媽勳章

我依家34week,仲有六個星期就同阿b見面了,個肚又漲又圓,成個大氣球甘,又頂心又頂費呀,無去睇c+mouth: ,唔知阿b有幾磅,出世時有7磅就理想了

大宅

原帖由 mrmaozi 於 09-11-11 16:01 發表
我就唔識計kg轉磅喇....
醫生話我BB..依傢2.9kg嚄..我依傢37W喇...

我阿b都係2.9kg不過我係向上星期34wks時....今個星期35wks啦, 個肚真係好重, 成日頂住個胃, 不過我又唔想佢咁早出黎, 岩岩好就好啦.....

大宅

回覆 18# karina302 的文章

你BB好犀利啊..吸收得好....第日一定肥嘟嘟好可愛je...

複式洋房

想問下你地重左幾磅呀, 我重左30磅,但亞b 3.3磅

首頁

尾頁

跳至