夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你地老公給家用時會唔会黑口黑面,給左家用之后佢每次買少少嘢都同你拿返錢包括買一个快歺都要伸手拿返錢

大宅

佢比好多錢家用??

複式洋房

[quote]原帖由 BLuMame 於 09-11-22 21:37 發表
佢比好多錢家用?? [/quote
當然唔係

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 bbfidlaii 於 09-11-22 21:18 發表
你地老公給家用時會唔会黑口黑面,給左家用之后佢每次買少少嘢都同你拿返錢包括買一个快歺都要伸手拿返錢

唔會黑臉,
佢平時簽定d支票寫定我名,
我要錢時自己埋銀碼過戶.

我唔會攞晒佢戶口既錢,
佢唔需要申手問我攞,
有時佢冇錢係身,
又懶得去機,
會係我銀包攞住先,
多數1,2佰.

你係咪全職媽媽?

佢俾晒全部錢你,
所以買完野要問你攞返?

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我老公無黑面架.

複式洋房

你老公搵幾錢﹖每個月比幾多你做家用﹖

大宅

唔會黑面,因為係指定動作。

子爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔會黑面.自動自覺.
C6 D$$$=我D$$$$, 我D錢=我自己D錢
C6一出糧就會自動將成份糧過數比我.

大宅

原帖由 BBangel 於 09-11-22 23:11 發表
唔會黑面.自動自覺.
C6 D$$$=我D$$$$, 我D錢=我自己D錢
C6一出糧就會自動將成份糧過數比我.

Wow, this kind of husband is already extinct!!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

唔會黑面...
佢份糧差唔多比晒我...佢會keep起一d做零用,用黎食野,入油,買雜誌等...

男爵府

我 C6 佢都吾會黑面, 因為佢都吾知自己出幾多, 因為佢出糧張咭比佐我, 次次出糧都是打來問我, 我就會按佢需要每個禮拜過數比佢用

男爵府

我C6出糧張咭都係比咗我 , 我會問佢錢包有冇錢洗唔洗禁比佢, 佢有時都話重有唔洗比, 但會偷睇佢錢包, 睇下佢有冇錢用囉 , 同埋出街或同D朋友親戚食飯或出去飲宴, 我都會自動自覺禁1-2仟給他, 驚到時會用到!

原帖由 lun0715 於 09-11-23 08:45 發表
我 C6 佢都吾會黑面, 因為佢都吾知自己出幾多, 因為佢出糧張咭比佐我, 次次出糧都是打來問我, 我就會按佢需要每個禮拜過數比佢用

珍珠宮

叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

唔會BOR,自動比GA
原帖由 bbfidlaii 於 09-11-22 21:18 發表

大宅

佢唔想比你

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

無喎, 不過出街, 同屋企好多開支都係佢俾

公爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔會黑面,仲會好開心咁俾晒成份糧我
仲會有時覺得個日塭少左錢俾我,有d唔開心
佢係自己工~~

伯爵府

好媽媽勳章

我c6唔會黑面, 因為結婚15年, 從來無比個錢我駛, 我搵的要供保險+買餸+管理費+買零食比細路, 佢搵的要供樓+比仔女補習費+比99使用+油錢+工人出糧, 所以樓主有老公比錢你駛都已經好好啦!

水晶宮

No black face! Because he added my signature to his bank account and I withdraw money if needed!
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

大宅

唔會黑面, 但會成日整蠱我問我係咪唔想要,係就收番咁囉 ,佢俾我都唔係好多咋

複式洋房

原帖由 我愛Corina 於 09-11-23 05:46 發表
唔會黑面...
佢份糧差唔多比晒我...佢會keep起一d做零用,用黎食野,入油,買雜誌等...

我老公佢每月個留4000至4500仟做零用錢,佢給10000万我我要交租屋企所有開支,還有两個四個月的孖女奶粉尿片錢,同佢出街吃飯,同朋友家人吃飯全部我給錢,佢那些錢掙係坐車吃早歺,如果同屋企買少少嘢,買+幾块涼茶都要同我拿返錢

首頁

尾頁

跳至