懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

慘喇..我依家廿四周,重左廿磅有多...咁算唔算過重呢..??????

複式洋房

唔洗怕,有我倍你,我現在28wk,重左23磅...

別墅

我33W,重佐30磅 ....

複式洋房

我32WKS... 重左十磅. 醫生仲話胎水唔夠, 再唔增磅BB出世就唔夠6磅喇
其實肥好過瘦 我而家都唔知點算

男爵府

嘩~~咁你又輕左d喎....你岩岩懷孕既時候冇食多d有營養既食物咩!?點會咁輕架!?
原帖由 angiemxx 於 09-11-29 22:01 發表
我32WKS... 重左十磅. 醫生仲話胎水唔夠, 再唔增磅BB出世就唔夠6磅喇
其實肥好過瘦 我而家都唔知點算

複式洋房

我二十五週重咗超過三十磅

別墅

我成個懷孕期都重左42 lbs啦!~~~
生完慢慢keep fit啦!~~

大宅

我成個懷孕期都重左超多丫~!足足重左50磅丫~!生月果時,都仲有30磅係度丫~!不過唔緊要啦~!生完慢慢減~!因為最緊要個bb健健康康~!

公爵府

我而家38weeks, total重左30Lbs

別墅

原帖由 rainpun 於 09-11-29 22:10 發表
嘩~~咁你又輕左d喎....你岩岩懷孕既時候冇食多d有營養既食物咩!?點會咁輕架!?

下..咁我係咪都有問題,...?
我依家near27weeks重左7-8磅到....但e生又冇話我咩喎....

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

到生時total重左40幾磅, 依家都仲有成30 lbs係到

子爵府

我28週....
已經由96磅 ---> 138磅...
不過我B 係中大碼, 肥都抵番....
生完先算喇
老虎囡2010年2月10日於嘉諾撒出世喇, 早過預產11日~ 重6.71磅

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

everyone is different
the optimum weight gain is around 25lb, more if you are originally underweight.. and less if you are originally overweight!

last time, i was like 120lb and gained 24lb to 144 at wk37.. baby was 6.5lb at 38wk.

別墅

i am only 16wk 3 days, already gained 22lbs la, peoples say after wk20, will be much much more heavy, 死喇!

別墅

我22周果時都已經重咗15磅, 下個星期26周再做產檢時, 我相信都應該又會重多幾磅~~

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

原帖由 wings080905 於 09-11-30 01:16 發表

下..咁我係咪都有問題,...?
我依家near27weeks重左7-8磅到....但e生又冇話我咩喎....

無問題ga....
我到依家36w幾,都只係重左9kg,醫生話BB好正常,仲係中大碼BB,所以唔使擔心呀....
My Two Princess

複式洋房

原帖由 rainpun 於 09-11-29 17:48 發表
慘喇..我依家廿四周,重左廿磅有多...咁算唔算過重呢..??????

唔洗膽心...有我陪你...
我而家先二十三週...已重左廿磅有多啦...
政府d醫生話ok喎..而我睇西醫果個就話要控制下..
我心諗...控制到就唔洗重咁快啦...
其實都係自己問題啦...都食d熱量高o既野...
我第一胎重50幾架...之後慢慢keep囉
雖然時間比正常人耐d....但係唔緊要啦
重點係bb & 自己要健康

伯爵府

唉, 我咪仲慘, 我16週, 已經重左15lbs, 仲要係重晒係我度.....

別墅

唔使驚!我而家20W總共重左18磅,我主要係頭3個月重得超快!但近呢3個星期(由16W後)都無重過。因為胃 口變返好似未有之前咁,唔使一日食6餐 hehee。

原帖由 123!@# 於 09-11-30 11:11 發表
唉, 我咪仲慘, 我16週, 已經重左15lbs, 仲要係重晒係我度.....

複式洋房

我宜家36weeks , 都重在35磅啦

首頁

尾頁

跳至