婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我好多朋友, 我自己都係生左個女, 但我99成日話[妹妹好似男仔呀, 下一個一定係仔, 快d生多個啦], 我由成完第1日係醫院就聽到而家, 點解d99成日都咁講呢.....仔真係好d咩?

大宅

中國人係咁㗎啦,始終都係鐘意仔㗎,我們後生呢啲就冇所謂,不過啲人都係有仔就恨女,有女就恨仔啦,我話最緊要健康正常就真!!

伯爵府

育兒性格勳章 DHA勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

我就覺得,生仔生女係上天注定,冇得強求,到仔女大個有另一半既時侯,仔大仔世界,女大女世界,對住自己一世既係自己老公,所以人地點講我都唔會理人,自己同老公開心就得喇~

子爵府

畀面勳章

我奶奶又係成日話我個囡似男仔,一定帶細佬來,成日想我生個男孫,我哋現在一家三口已經好吃力,佢又成日攞我哋著數,又唔會幫手湊BB,咁我仲點敢生。而且再生都唔一定係仔,唔通要我生到有仔為止咩,老公個弟媳成九姐妹咪又係生唔出一個仔。

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

我同你相反, 男家佢地無人生過女, 全部都生仔, 變左好恨女... 到我第一胎生左亞仔之後, 仔仔幾似女仔樣, 就話第二個一定生女, 點知真係生左個女出黎, 不過都唔關佢地事, 我自己湊又少見佢地, 所以生仔生女都係我自己既事:;pppp:
二伯第一胎個仔好男仔樣, 不過性格就似女仔,睇我生到個女佢唔底得, 係都話佢自己第二個都係女, 到最後都係生多個仔

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

哂氣啦..我大女個樣..由頭到腳都成個男仔樣,我第2胎咪又係生個女...唔準唔準... 生仔生女係天意...
有女恨仔,有仔恨女..係真既...
冇人叫我or迫我生多個.. 係我自己真係恨有個仔...
老土講句:我成日覺得,有仔有女,先叫完滿

大宅

有女恨仔,有仔恨女
咁又係呀! 我有個囝...而家好恨有個女呀!!
(其實我一向都想有女 )

男爵府

老人家就係咁架喇~~

我6299 唔會講出口, 亦好開通
生多d最好, 唔生亦由我地
但62 d 家姐新年會比多封利是我個未來女~~
我而家得一個仔啫, 亦無大肚
佢地咪即係叫我快d生多個女:;pppp:
佢地都傻架
生咗, 佢地湊, 佢地教呀~~
不過我係唔會比反應佢地的
利是咪比埋亞仔 or 自己落袋囉

洋房

我99有係好恨仔架, 佢仲同我個陪月講bb係得意,可惜係女. 但最好笑有次聽到佢同工人講, 你得個囡, 快啲生個仔啦.

男爵府

周圍d人都話我細仔似女,再生會係女,我覺得仔女都係自己,唔洗理其他人講咩

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 芝士腸 於 2009-12-5 12:37 發表
周圍d人都話我細仔似女,再生會係女,我覺得仔女都係自己,唔洗理其他人講咩
不過有時人地講1次,2次,3次..你可能唔會點理會..但當佢地講到第10次,11次,12次...甚至更多次... 你自己就會開始動搖... 自己會開始諗,生唔生多個博下好呢....

別墅

我個忽忽地99都一樣係咁叫我生啦, 但我已有兩個仔啦...

男爵府

我有個仔, 好恨有個女.

99成日同我講, 話生第2個一定係女, 如果真係包生女, 早就生左第2個啦. 又話可以幫我湊, 嘩! 咁我仲驚, 我第一個俾佢湊左2年, 不知幾後悔. :;pppp:

珍珠宮

2018復活節勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章

唔會 有咗阿囡己為我同老公 阿媽 老豆帶來冇限歡樂

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 conniecheung 於 09-12-5 06:40 發表
不過有時人地講1次,2次,3次..你可能唔會點理會..但當佢地講到第10次,11次,12次...甚至更多次... 你自己就會開始動搖... 自己會開始諗,生唔生多個博下好呢.... ...

我又相反喎...
如果果D人愈叫我生,我就愈唔想生...
我係覺得生B係我+老公既事..關其他人乜野事?你叫下我就生,我咪好唔得閒?

大宅

I have a boy, but 99 wants girl:;pppp:

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

我又唔係"有女恨仔, 有仔恨女"wo...
我一直都好恨生女, 點知第一個係仔開頭勁唔開心, 仲想落左去, 不過最後都生左, 好彩佢都算乖~ 我同c6都打算生完第一個就快d生多個, 一次過唔洗煩, 點知我第二胎竟然好想生多個仔黎倍仔仔玩, 點知....係女.....有時就係咁, 你越想要果樣野就越得唔到.....唉.....
我c6仲以為我好開心, 其實都唔係咁...

男爵府

叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我而家有左bb...以知係囡囡,話就話冇所謂,但係又講第一個生女好ar.可以照顧細佬,.我唔理,,好彩話只會生一個,仔女都係自己有咩所謂,如果下次99再講,我就會同佢講佢個仔話只會生一個咋,,唔關我事

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

ha~~ same here!!!

not so much with my 99 as she doesn't care about others but herself. but my 62 keeps saying the same thing like "阿B好似男仔呀, 下一個一定係仔..." or smthg along the line, and when he hears others saying the same he wud b so happy n agrees with them........ as if i was already pregnant with a 2nd child............ watever~!!!!

wat he doesnt know is that my C6 n I have already decided and agreed that we'll just have 1 kid and no more~!!! but we didnt wanna tell them coz... wats the point?! they're just gonna try and talk us out of it, so whenever they say smthg like that we'd just smile politely n not say a word!!!

:;pppp: :;pppp:

大宅

死啦,反而我唔係咁諗....

我有個女,佢都ok聼話,算叫識諗,咁我同honey講第二時我哋兩老有乜頭暈身'慶',佢冇人商量會好大壓力,好唔好生多個等佢唔駛咁無助. 但係我老公話,假如生咗出嚟細嗰個係唔生性,咁咪再加重亞女將來嘅負擔.....於是計劃就此'各置'....

首頁

尾頁

跳至