美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

另外skin79同dr jart...又係咩牌子黎嫁??唔知好唔好用既呢...唔該大家分享下丫!!有個朋友買好似幾便咁...唔知買唔買黎自己用好...

子爵府

雪源水嫩 line ok...

子爵府

原帖由 eqqihigh 於 09-12-28 22:39 發表

我而家用緊呀, OK GAR...

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

水份糸列幾好架,

禁止訪問

複式洋房

我之前都係買左呢條line既產品送比我表妹呀...咁你地係邊度買多呀...會唔會郵購嫁...唔知我朋友幫我買算唔算平呢??大家幫我評評丫!!佢識人係韓國公司度買嫁好似!!

原帖由 eqqihigh 於 09-12-28 22:39 發表

複式洋房

係咁嫁....我見好似好好用咁...又出左新版...又唔係好貴咁...$170仲想買黎試下添><
原帖由 psypun 於 09-12-29 09:54 發表
sleeping pack 唔好, 用o個時咪得lol, 第二日洗左面咪打回原狀>

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

朋友介紹我用laneige, 用咗差唔多1個月, 已經有明顯改善, 上個星期再去做皮膚測試, 效果真係好好

相比起fancl, laneige真係好好多, fancl我用咗9個月, 洗咗最少萬五蚊, 飲嘅 揸嘅 洗嘅 乜嘢佢話有用嘅, 幫我改善到嘅, 我都有.......但最後, 佢連我最基本嘅出油 & 皮膚乾燥問題都解決唔到 :;pppp: :;pppp: :;pppp:

子爵府

原帖由 kimora 於 09-12-29 11:40 發表
我之前都係買左呢條line既產品送比我表妹呀...咁你地係邊度買多呀...會唔會郵購嫁...唔知我朋友幫我買算唔算平呢??大家幫我評評丫!!佢識人係韓國公司度買嫁好似!!

...

I started to try this brand in Nov, and then had a trip to Kora and buy whole set from there, around 30% off from HK price lah...

Because I was using Clinique before, Laneige price in HK is similar to Clinique, so there is ok for me.

複式洋房

你係唔係係專門店買嫁咁...咁你用緊邊個系列嫁...我近排生左好多粒粒呀...我用開BIODERMA嫁之前...不過用左兩年啦人地話用到咁上下好似轉下用其它會好D!!
原帖由 咕b 於 09-12-29 14:46 發表
朋友介紹我用laneige, 用咗差唔多1個月, 已經有明顯改善, 上個星期再去做皮膚測試, 效果真係好好

相比起fancl, laneige真係好好多, fancl我用咗9個月, 洗咗最少萬五蚊, 飲嘅 揸嘅 洗嘅 乜嘢佢話有用嘅, 幫我改善到 ...

禁止訪問

複式洋房

咁咪姐係七折...咁你買左多唔多番黎呀....
原帖由 SmallSmall 於 09-12-29 15:19 發表

I started to try this brand in Nov, and then had a trip to Kora and buy whole set from there, around 30% off from HK price lah...

Because I was using Clinique before, Laneige price in HK is similar ...

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

每個人皮膚性質唔同, 需要改善嘅嘢都唔同, 我諗你去專門店做個皮膚測試先, 等sales介紹你邊款啱你用

我而家用緊
Foaming Cleanser 淨透柔膚潔面泡沫
Power Essence Skin Refiner Light_EX 海澡水凝細膚水
Balancing Emulsion 2_EX 海澡水衡補濕液2_EX
Hydra Solution Essence 雪源水嫩精華
Hydra Solution Cream 雪源水嫩修護霜
Hydra Solution Eye Cream 雪源水嫩眼霜

另外, 我仲有2支 Water Bank嘅Essence & eye cream, 係要嚟跟天氣轉變交替用, 因為我之前好易出油, 用死Hydra Solution 有時會比較笠, 所以如果天氣濕濕笠笠或者比較熱, 我就會唔用Hydra Solution轉用Water Bank

以上嘅全部都係專門店買

過2日我會再買多2支 White Plus Renew Essence & White Plus Renew Eye Cream, 因為上星期去check皮膚時, 我話想改善色斑嘅問題, sales就介紹我加用呢2支, 但呢2支我就未必去專門店買, 因為專門店都幾貴, [email=$380@1]$380 /1[/email]支, 我見出面有專賣韓國貨鋪頭都有呢2支賣, 價錢比較平, 但而家仲考慮緊, 未確定邊度買

原帖由 kimora 於 09-12-29 15:30 發表
你係唔係係專門店買嫁咁...咁你用緊邊個系列嫁...我近排生左好多粒粒呀...我用開BIODERMA嫁之前...不過用左兩年啦人地話用到咁上下好似轉下用其它會好D!!
...

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

skin79 & dr jart 都係韓國brand, 我對dr jart冇乜認識, 只知skin79係韓國算係大牌子, 香港嚟講佢嘅bb cream都算受歡迎, 係台灣亦算係大熱, 好似係蔡依琳做佢代言人

原帖由 kimora 於 09-12-28 19:25 發表
另外skin79同dr jart...又係咩牌子黎嫁??唔知好唔好用既呢...唔該大家分享下丫!!有個朋友買好似幾便咁...唔知買唔買黎自己用好...

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我用過佢sleeping mask試用裝, 第二日係好滑架, 但我唔會買, 因為我覺得好笠, 我用嗰晚成晚都瞓得唔好, 太笠, 好似膠住塊面咁, 好焗......怕怕........

原帖由 psypun 於 09-12-29 09:54 發表
sleeping pack 唔好, 用o個時咪得lol, 第二日洗左面咪打回原狀>

大宅

sleeping mask is good for me la

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

用咗等於無用

民房

我都覺得laneige 用左好似冇用咁....差唔多價錢都仲有好多選擇丫
~ Monday Blue ~

上班有Monday blue? nice to shop!

http://mondaybluemart.blogspot.com/

複式洋房

嗯嗯...咁又係播...我諗住都去一去專門店...等個sale介紹下我用咩會好d...始終專業d麻...之後記底要買邊d...價錢比較貴果d就係我朋友度買....唔太貴就係專門店買!!^^
原帖由 咕b 於 09-12-29 17:34 發表
每個人皮膚性質唔同, 需要改善嘅嘢都唔同, 我諗你去專門店做個皮膚測試先, 等sales介紹你邊款啱你用

我而家用緊
Foaming Cleanser 淨透柔膚潔面泡沫
Power Essence Skin Refiner Light_EX 海澡水凝細膚水
Balancing ...

複式洋房

我朋友都係咁講呀..叫我試下用!!.
原帖由 咕b 於 09-12-29 18:03 發表
skin79 & dr jart 都係韓國brand, 我對dr jart冇乜認識, 只知skin79係韓國算係大牌子, 香港嚟講佢嘅bb cream都算受歡迎, 係台灣亦算係大熱, 好似係蔡依琳做佢代言人

...

首頁

尾頁

跳至