跳至

首頁

尾頁

複式洋房

唉我成日都擔心...因為每次夜晚訓覺個肚就唔係好舒服谷住谷住想放屁咁.....一.二小時就要柯尿...丫仔又踢得好厲害=_="仲有條腰又無啦啦痛...
我現在30週...
我唔想佢咁快出世..我老公又話佢唔要牛仔要老虎仔好大壓力

複式洋房

好媽媽勳章

我都有同你一樣情況...每晚都訓得唔好..最少去一兩次小便...個肚又係谷住谷住咁.....
我都好驚會早產==''我而家29週

禁止訪問

子爵府

我都驚呀b會早產, 近排呀囡唔舒服成日要抱, 我已經覺得呀b好似想跌出黎咁, 前幾日同私家醫生講, 醫生幫我check, 話如果我仲咁操勞+成日抱呀囡, 呀b可能keep唔住要早產, 醫生仲話希望keep到34week以後啦, 我依家先得30week咋, 真係好驚, 早產b好難湊

子爵府

陪月勳章

唉吔, 成日抱b會早產ga? 我個大女近排都好黏身, 成日要我抱...好驚, 唔想過年嚟坐月...
原帖由 Pooh529 於 10-1-14 22:14 發表
我都驚呀b會早產, 近排呀囡唔舒服成日要抱, 我已經覺得呀b好似想跌出黎咁, 前幾日同私家醫生講, 醫生幫我check, 話如果我仲咁操勞+成日抱呀囡, 呀b可能keep唔住要早產, 醫生仲話希望keep到34week以後啦, 我依家先得3 ...

洋房

原來個個都有LEE D 問題. ...
其實會唔會係正常架呢?
因為我都係咁... =_='
個肚成日都好硬. 阿B又踢得好痛
瞓又瞓得唔好..
唉... 我大女都37WEEK出世.
驚小B都會一樣....
我都唔想新年嚟坐月啦....>"<

<<我的肺腑是你所造的.我在母腹中、你已覆庇我。我要稱謝你、因我受造奇妙可畏.你的作為奇妙.這是我心深知道的。詩篇139:13-14>>

複式洋房

我都有呢個感覺呀, 我今日先出院咋, 之前入院係因為有子宮收縮肚痛陣痛咗成個星期, 好彩宮頸冇開咋, 因為我今日先32週.... 希望bb37週後先出嚟啦!

子爵府

原帖由 pcbbbaby 於 10-1-15 23:21 發表
我都有呢個感覺呀, 我今日先出院咋, 之前入院係因為有子宮收縮肚痛陣痛咗成個星期, 好彩宮頸冇開咋, 因為我今日先32週.... 希望bb37週後先出嚟啦!

咁你真係要多d訓床唔好再郁咁多喇, 5周好快過, 或者呀b聽聽話話37week之後先出世呢

大宅

Oh............亮晶晶媽媽你要加油呀! 有得休息時就休息啦, d家務做少d或者留返比你老公做啦!

我都估Jasmine 妹妹今次可能38週就出來, 因為有時好似覺得bb就快趺落尼咁!

原帖由 Pooh529 於 10-1-14 22:14 發表
我都驚呀b會早產, 近排呀囡唔舒服成日要抱, 我已經覺得呀b好似想跌出黎咁, 前幾日同私家醫生講, 醫生幫我check, 話如果我仲咁操勞+成日抱呀囡, 呀b可能keep唔住要早產, 醫生仲話希望keep到34week以後啦, 我依家先得3 ...

男爵府

叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我都好驚早產,因為30wk見紅,,,之前都try過一次..dr 話我好大機會早產,,留院果陣仲打左4支強肺針...唉...mouth:

洋房

我都好驚,因為身邊d同事同朋友個個都早既,有幾個仲早成個月潻...我比你地預產期早,因為我係3月1...今日34wks,心情越黎越緊張...但唔知點解一諗起BB就出世,個心就有d唔捨得既感覺,因為以後都唔會再feel到阿B o係我肚裡面打仗..haha~

複式洋房

原帖由 Pooh529 於 10-1-18 01:30 發表

咁你真係要多d訓床唔好再郁咁多喇, 5周好快過, 或者呀b聽聽話話37week之後先出世呢

係呀, 我都係在家休息, 肚痛停咗兩日, 今日又有少少痛... 好彩現在請緊病假, 我諗要安胎到月尾先穏陣呀!
因為今日落咗街買糧食, 行一陣已經周身痛.... 莫請話返工喎, 等我起碼月尾過埋34週先返工!

子爵府

原帖由 Mrs_Piglet 於 10-1-18 12:43 發表
Oh............亮晶晶媽媽你要加油呀! 有得休息時就休息啦, d家務做少d或者留返比你老公做啦!

我都估Jasmine 妹妹今次可能38週就出來, 因為有時好似覺得bb就快趺落尼咁!

...

jasmine媽, 我之前可能日日頻住亮晶晶, 亮晶晶早排成日病, 要帶佢去好遠睇醫生, 醫生寫左一個月假比佢, 咁佢放假呢個月, 我個人又可以多D時間休息下, 起碼可以訓到10點先起身, 如果唔係真係日日6點半起身, 做到夜晚12點先叫做有得休息, 如果亮晶晶DADDY肯郁下或者睇下亮晶晶就好lu

別墅

我都以為係自己問題...原來咁多媽媽都成日覺得自己會早產...咁即係我都算正常...呵呵~
今日我阿b已33週喇....我都準備今個星期執埋走佬袋....咁當然我都希望阿b可以足月生啦....
大家努力呀~

原帖由 Pooh529 於 10-1-19 14:19 發表

jasmine媽, 我之前可能日日頻住亮晶晶, 亮晶晶早排成日病, 要帶佢去好遠睇醫生, 醫生寫左一個月假比佢, 咁佢放假呢個月, 我個人又可以多D時間休息下, 起碼可以訓到10點先起身, 如果唔係真係日日6點半起身, 做到夜晚 ...

大宅

我都驚驚地呀..今週34週..我預產期係三月七號..但日日同BB講...一定要過左2月14年初一先出黎..做虎BB好過做牛BB....

別墅

我都係34weeks...我就有d想bb快d出嚟..我預產期係3月3....最好bb就37week出世....
新年邊度都唔使去..唔使籮咁大個肚仲要走嚟走去....(我老公成日話bb2月頭就會出世...不過我估都差唔多..因為bb踢我踢得好大力...)

子爵府

生肖係計立春, 唔係年初一呀! 新曆2月4日起已經係虎年啦.

原帖由 raudi 於 10-1-20 17:35 發表
我都驚驚地呀..今週34週..我預產期係三月七號..但日日同BB講...一定要過左2月14年初一先出黎..做虎BB好過做牛BB....

別墅

呵呵~我預產期係3月10日...我唔敢成日咁同阿b講....
我驚佢真係隨時出唻

原帖由 raudi 於 10-1-20 17:35 發表

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

雖然阿囡個時係39w4d出黎,
但好多人都話通常第2胎會早d,
希望佢聽聽話話, 唔好咁快出黎住

別墅

我都覺得自己會早產,成日有D野想谷出黎咁,我BB而家35周了...我日日放工都同佢講,媽媽約定你今晚出世...今晚見....不過,到而家都未出世.....

首頁

尾頁

跳至