想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

9/1放胎 , 聽日係放胎第13日 , 如果自己用捧捧驗會唔會唔準??
其實我都唔知應該係計第13日定第12日 , 計放胎日子應該係由放胎嗰日計第一日定係之放胎後嗰日先計第一日呢??

別墅

原帖由 moniz 於 10-1-20 23:55 發表
9/1放胎 , 聽日係放胎第13日 , 如果自己用捧捧驗會唔會唔準??
其實我都唔知應該係計第13日定第12日 , 計放胎日子應該係由放胎嗰日計第一日定係之放胎後嗰日先計第一日呢?? ...

HIHI~
以我自己經驗, 我6/1放胎, 跟住15/1(day9)先敢偷驗,因為我晌blog到有個住晌日本做ivf既姐妹話晌日本做ivf, 醫生話放胎後day9可以驗孕,我都係day9晚day10朝驗到有淺印. (我只塞藥冇打針)

順便提埋你, 如果你真係忍唔住偷驗, 你可以去屈記買隻'快易準<早period前5日可驗>既棒棒, 佢不單子可以晌period前5日,仲超平 $25.9 咋!!

比起cleanblue平一半有多呢..我都係先買呢隻驗0架.

大宅

唔該晒你哋呀!!
我睇我陣間都係會忍唔住買捧捧驗架喇 , 成人聽人講cleanblue , 係咪好準架??
我都會買支"快而準"驗 , 因為一路都係諗住買兩支驗 , 諗住隱陣啲嘛 , 多謝你提供o既資料!

別墅

原帖由 moniz 於 10-1-21 10:51 發表
唔該晒你哋呀!!
我睇我陣間都係會忍唔住買捧捧驗架喇 , 成人聽人講cleanblue , 係咪好準架??
我都會買支"快而準"驗 , 因為一路都係諗住買兩支驗 , 諗住隱陣啲嘛 , 多謝你提供o既資料! ...

2隻都買啦!!
cleanblue出名準,不過好貴囉. 成$70-80,
快易準好多姐妹都用,不過唔出名,但佢快有線過cleanblue(我自己覺得)

希望你成功~ 做個靚靚虎媽媽啦!!!

複式洋房

原帖由 pigletpiglet 於 10-1-21 10:22 發表

HIHI~
以我自己經驗, 我6/1放胎, 跟住15/1(day9)先敢偷驗,因為我晌blog到有個住晌日本做ivf既姐妹話晌日本做ivf, 醫生話放胎後day9可以驗孕,我都係day9晚day10朝驗到有淺印. (我只塞藥冇打針)

順便提埋你, 如果 ...

我 1月30日放胎,今日是 day 5 or day 6 , 現在可以偷驗ma,我是塞藥

大宅

原帖由 loonloon 於 10-2-4 22:24 發表

我 1月30日放胎,今日是 day 5 or day 6 , 現在可以偷驗ma,我是塞藥

5-6日早咗啲喎 , 等多幾日先啦 , 同埋如果你有打針都驗唔到啦 , 會影響結果呀!

複式洋房

原帖由 moniz 於 10-2-5 02:50 發表

5-6日早咗啲喎 , 等多幾日先啦 , 同埋如果你有打針都驗唔到啦 , 會影響結果呀!

我是塞藥

複式洋房

原帖由 loonloon 於 10-2-4 22:24 發表

我是以放胎为第一天的第八天用綠D check, 當天就Check 到有淡線, 相反紅D 只有控. 我也是塞藥的.祝成功!

複式洋房

原帖由 netnetmammy 於 10-2-5 09:40 發表

我是以放胎为第一天的第八天用綠D check, 當天就Check 到有淡線, 相反紅D 只有控. 我也是塞藥的.祝成功!

我明天是第8天,等我常試下驗,應該在早上塞藥前驗最好,塞藥後可能有藥物反影,,你以Bingo 了幾多天 la

複式洋房

原帖由 netnetmammy 於 10-2-5 09:40 發表

我今早check過 show 末有孕 今天是放胎日開始計第9天早上 , 請問你用 (緣D) 是什麼牌子

複式洋房

原帖由 loonloon 於 10-2-7 11:18 發表

我今早check過 show 末有孕 今天是放胎日開始計第9天早上 , 請問你用 (緣D) 是什麼牌子

David 大衛

複式洋房

請問如果30/1放胎,1/2及5/2打了安胎針,那我應該幾多號可以驗呢? 醫生要我12/2返去診所驗,這段時間好緊張!
想偷驗!
點解看了你們都只塞藥而我2樣都要呢?

thx!

複式洋房

原帖由 咩妹 於 10-2-8 19:07 發表
請問如果30/1放胎,1/2及5/2打了安胎針,那我應該幾多號可以驗呢? 醫生要我12/2返去診所驗,這段時間好緊張!
想偷驗!
點解看了你們都只塞藥而我2樣都要呢?

thx! ...

我都係30放胎,我在威院做,我E院第一次放胎是塞藥,第2次才打針,

複式洋房

原帖由 loonloon 於 10-2-8 21:10 發表

我都係30放胎,我在威院做,我E院第一次放胎是塞藥,第2次才打針,

我在勝利做的,我是每天塞藥2次+打了2針!

複式洋房

原帖由 咩妹 於 10-2-8 22:25 發表

我在勝利做的,我是每天塞藥2次+打了2針!

我失敗了,M小姐到

複式洋房

原帖由 loonloon 於 10-2-9 20:38 發表

我失敗了,M小姐到

loonloon不緊要啦! 下個月再努力過不好灰心! 不過點解你好似早了些,我這幾天心情超緊張,都有谷m feel胸痛,乳頭有點脹不過不敢去驗,再等星期5回dr.chan那裡驗!希望順利啦! 謝謝
你要加油呀!

複式洋房

原帖由 咩妹 於 10-2-10 14:18 發表

loonloon不緊要啦! 下個月再努力過不好灰心! 不過點解你好似早了些,我這幾天心情超緊張,都有谷m feel胸痛,乳頭有點脹不過不敢去驗,再等星期5回dr.chan那裡驗!希望順利啦! 謝謝
你要加油呀! ...

谷M feel 未必來M,有左都有谷 m 胸痛,後天你去Dr Chan 驗,祝你Bingo ,我後天去旅行散心,初四回來,回來後聽你好消息,記得留言比我

複式洋房

原帖由 loonloon 於 10-2-10 23:00 發表

谷M feel 未必來M,有左都有谷 m 胸痛,後天你去Dr Chan 驗,祝你Bingo ,我後天去旅行散心,初四回來,回來後聽你好消息,記得留言比我

好呀! 希望好消息給到你正能量啦! 放鬆心情玩完今個月再開工!

謝謝

大宅

原帖由 loonloon 於 10-2-9 20:38 發表

我失敗了,M小姐到

唔好灰心 , 養好身體再放雪胎 !

大宅

原帖由 咩妹 於 10-2-10 14:18 發表

你要加油呀! ...

祝bingo.....星期五等你好消息!

首頁

尾頁

跳至