潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

係咪最輕係細釘city ?
中szie 夠放野ma ?
有媽媽攞過佢做媽媽袋嗎?
好唔好用?
因為我係全職媽媽, bb 6月出世,
多數係casual wear. 覺得佢d袋款易襯衫又襟興所以諗緊買唔買好. 想大家比d 意見.

男爵府

好媽媽勳章

原來果個叫work.

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

WORK係冇長帶架WOR, 如你手臂有肉地或著厚外套的話, 好難上膊
9w1d  2.41cm / 10w2d  3.46cm (吳弓彈) / 13w 6.69cm (揮手2次) / 16w1d BPD 3.09cm(4oz) / 18w4d BPD 4.21cm 9oz

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

WORK係冇長帶架WOR, 如你手臂有肉地或著厚外套的話, 好難上膊

9w1d  2.41cm / 10w2d  3.46cm (吳弓彈) / 13w 6.69cm (揮手2次) / 16w1d BPD 3.09cm(4oz) / 18w4d BPD 4.21cm 9oz

男爵府

我都係full time mama,但我個仔2歲幾,同佢去街用呢個袋係無問題,因為大個左無咁多野攞,我用part time!但如果你個係new born bb,就5係太方便,同應該5夠用,milk bottle,hot water,milk powder.........除非你呢個做手袋,另外又有人幫你攞奶粉袋!

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 mokstick 於 10-1-30 10:53 發表
我都係full time mama,但我個仔2歲幾,同佢去街用呢個袋係無問題,因為大個左無咁多野攞,我用part time!但如果你個係new born bb,就5係太方便,同應該5夠用,milk bottle,hot water,milk powder.........除非你呢個做手 ...

如果餵人奶會唔會攞少d 野呢?
用part time 係咪因為佢有斜帶?
我平時都有用開重袋(chloe)所我覺得balenciaga d 袋輕..
但我d 朋友都仲係話重.. 其實客觀講你覺得重唔重呢?
因為我係新手媽媽真係唔知點簡好...

男爵府

原帖由 小兔咕 於 10-1-30 13:35 發表

如果餵人奶會唔會攞少d 野呢?
用part time 係咪因為佢有斜帶?
我平時都有用開重袋(chloe)所我覺得balenciaga d 袋輕..
但我d 朋友都仲係話重.. 其實客觀講你覺得重唔重呢?
因為我係新手媽媽真係唔知點簡好... ...

我用part time 係因為我鍾意橫長形同有側揹,其實我5覺得個袋重,但係new born bb出街就真係要攞好多野ga....其實係鍾意個袋,買左都一定有機會用,5一定要用嚟做奶粉袋,我仔細個時,我都一定用番自己手袋,bb野就用'貝郎'c6揹,話買奶粉袋,都係自己想買袋藉口...haha
even餵人奶都好多野攞,就算人奶,bb都要飲水,咪一樣要攞milk bottle, hot water.....

複式洋房

i think city is not enough la
u can think about Day or Sunday..

大宅

請問在專門店買 city這個款要幾多錢?

禁止訪問

男爵府

原帖由 小兔咕 於 10-1-29 12:26 發表
係咪最輕係細釘city ?
中szie 夠放野ma ?
有媽媽攞過佢做媽媽袋嗎?
好唔好用?
因為我係全職媽媽, bb 6月出世,
多數係casual wear. 覺得佢d袋款易襯衫又襟興所以諗緊買唔買好. 想大家比d 意見. ...

我真係完全覺得巴黎世家所有袋都唔岩做奶粉袋黎用

因為最近買左呢兩個day 同 city

兩個都幾重下, 又唔係裝倒好多野, 當你裝滿晒野時已經好很重, 容量不多, 我行完全日街已經累到想死, 又唔好揹

所以你仲要抱埋個bb, 真係百上加斤

我建議你最好買果d本身係好輕+容量好大既袋(如你一定要有係名牌), 如LV neverfull GM及Longchamp上膊果隻尼龍袋

呢d袋因為本身唔係真皮(真皮一定會重,輕唔得去邊),而且又裝倒好多野

做到你想要既效果:有牌子,有款, 實用

而巴黎世家真係岩你親衫用多,實用性同重量真係唔太岩你手抱bb既媽媽, 除非你真係好介意, 一定要追款唔需要實用例外!

男爵府

我用緊work呀!!但我想信for new born baby 係唔夠用囉!!我亞女而家就黎四歲,我都要幫佢帶外套,餐具同水樽呢啲最基本嘢,再加上自己銀包化妝包等,都係緊緊夠用,而且真係都唔輕架!!不過個袋真係幾好用囉!!

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 FiMiGi 於 10-1-30 19:40 發表
i think city is not enough la
u can think about Day or Sunday..

DAY 會唔會太深, 好難攞野呢?

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 viennawong 於 10-2-1 16:53 發表
我用緊work呀!!但我想信for new born baby 係唔夠用囉!!我亞女而家就黎四歲,我都要幫佢帶外套,餐具同水樽呢啲最基本嘢,再加上自己銀包化妝包等,都係緊緊夠用,而且真係都唔輕架!!不過個袋真係幾好用囉!! ...

可能+個Longchamp.. 但係攞2 個袋出街係咪好傻呢?

伯爵府

原帖由 小兔咕 於 10-2-3 00:47 發表

可能+個Longchamp.. 但係攞2 個袋出街係咪好傻呢?

HiHi!!!!

咁你到時左邊一個袋右邊一個袋,前面一個B,我怕會好論盡喎!

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 irene_the_pooh 於 10-2-3 16:12 發表

HiHi!!!!

咁你到時左邊一個袋右邊一個袋,前面一個B,我怕會好論盡喎!

所以諗不如買個細既balenciga+ 個大既longchamp .. 但係我話同阿"老細"claim budget 話買媽媽袋.. 咁咪過唔到關囉

複式洋房

balenciaga 做媽媽袋唔方便wor... 雖然靚靚... 我都打算買番個平日返工/ 去街用...
至於媽媽袋, 又要放奶樽, 保溫壺, 尿片... 咁多野, 我考慮梗買Tod's 個 Pashmy Mummy Bag, 好似方便d... 之前諗過 juicy 果款媽媽袋, 不過而家鍾意Tod's 個design 多d...

伯爵府

原帖由 小兔咕 於 10-2-4 08:45 發表

所以諗不如買個細既balenciga+ 個大既longchamp .. 但係我話同阿"老細"claim budget 話買媽媽袋.. 咁咪過唔到關囉

你係咪呢排已經claim得太多野呀?

不過講真,如果到時你出街有人同你一齊,你都可以考慮用兩個袋,如果得你一個,真係會好麻煩!

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 irene_the_pooh 於 10-2-4 15:50 發表

你係咪呢排已經claim得太多野呀?

不過講真,如果到時你出街有人同你一齊,你都可以考慮用兩個袋,如果得你一個,真係會好麻煩!

我好乖咁坦白左... 話比佢知, 其實係做唔到媽媽袋..... 不如買一個細d 既....
比左醫院既deposit, 又買銀包, 今個月既card 數真係好金!有d 肉痛呢! 所以會買, 不過等bb 出左世先買lu.

大宅

may i know where is the cheapest place to buy Balenciaga?? i really want to buy one, but it's expensive...

首頁

尾頁

跳至