單親天地

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

亞仔岩岩出世個陣, 咩都冇, 又冇工, 又冇錢, 老公又走佬~又辛苦到死, 又超唔開心~
而家亞仔下個月就3歲啦~
我好開心~
由咩都冇, 到2009年做左小業主, 到2010年既今日,
我做埋小車主啦!!!!
我終於覺得努力係有回報嫁!!!!!
一定要努力呀大家!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
以前我成日喊住上黎打字, 到而家, 我可以開開心心咁同大家分享我既開心, 而唔再係傷心啦!!!
雖然番一份正職, 二份partime同埋做小小生意都好忙~
但係到而家有收成!!我好滿足~thank god!

大宅

原帖由 思樂冰 於 10-2-4 23:47 發表
亞仔岩岩出世個陣, 咩都冇, 又冇工, 又冇錢, 老公又走佬~又辛苦到死, 又超唔開心~
我好開心~
我做埋小車主啦!!!!
我終於覺得努力係有回報嫁! ...

加油呀~

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

你好叻呀....加油!!
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

男爵府

你好叻,你可以在短短三年做到小業主,小車主,還有工作在身,過一招半式來,等我哋一齊學下嘢。
我好開心~
我做埋小車主啦!!!!

珍珠宮

原帖由 FlowerNg 於 10-2-5 00:16 發表
你好叻,你可以在短短三年做到小業主,小車主,還有工作在身,過一招半式來,等我哋一齊學下嘢。

其實都辛苦, 成日都好多野做, 假期電話都係咁黎,
不過到而家終於有回報就好開心~
努力~博就得嫁啦, 而家工作上好多時幫到人我又好開心!
總之一路學一路努力~大家都得!
以前我絕望~而家見到個仔咁開心, 我都好開心呀!

大宅

真係登你開心, 我都希望自己的努力總有一天有收獲有成果, 同囝囝開心過每一天, 希望這一天快D到啦.

我好開心~
我做埋小車主啦!!!!

珍珠宮

原帖由 Happy233 於 10-2-5 00:40 發表
真係登你開心, 我都希望自己的努力總有一天有收獲有成果, 同囝囝開心過每一天, 希望這一天快D到啦.

一定得!努力就得啦!
當我收到我係09年咁辛苦既人工個陣,
真係覺得咩都抵番晒呀~

複式洋房

真係好犀利呀~好佩服你呢扮堅持呀~一個人做三份工, 希望日後都可以有你呢份魄力啦!!!

男爵府

加油呀....思樂冰!
好人有好報. 你心地咁好, 個天都會睇得到既.
我都會俾心機加油搵錢養大我家個百厭仔.
暑假.....咁就過咗一半啦.

大宅

我好開心~
我做埋小車主啦!!!!

你好叻叻 !
恭喜哂 ~
努力是不會枉費~
快樂時 要快樂,等到落幕人盡寥落,
醉下來 休醒覺,美夢如酒醉了後更寂寞。

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

大宅

好媽媽勳章

我好開心~
我做埋小車主啦!!!!

你真係好叻呀!! 短短三年就做左小業主 + 小車主~
一個人湊住個仔都可以做咁多份工~
你講起小生意我第一時間就唸網上生意o添!! 可能係我成日都想搞啦!!
繼續努力呀!!

珍珠宮

原帖由 維豬豬 於 10-2-5 07:20 發表
加油呀....思樂冰!
好人有好報. 你心地咁好, 個天都會睇得到既.
我都會俾心機加油搵錢養大我家個百厭仔.

一定得~
而家仲覺得以前為佢老豆唔開心真係傻到呀.......
一齊努力啦我地~\./

珍珠宮

原帖由 dada~0w0~ 於 10-2-5 09:47 發表

ee~~~你考到車考la~~~??????

第2次考pass左?

你好叻ar~~~
我都同你一樣~~ 亞仔岩岩出世個陣, 咩都冇, 只想死
好灰, 成日喊~~~~覺得冇人愛我, 同家人關係唔好,
~~~

放棄自己, bb, 工作, 學業~~~

終日埋怨~~~

...

其實最辛苦真係岩岩生完個陣, 無助到.....
要係一個星期之內搵到人湊仔, 又要一個星期之內搵到工,個陣好大壓力, 之後一路努力做野, 終於有人欣賞再搵我幫手. 好開心地, PARTIME既工係年薪黎嫁, 佢地出左糧之後,我真係覺得呢一年既辛苦都好值得囉

珍珠宮

原帖由 annieannieleung 於 10-2-5 09:49 發表

你真係好叻呀!! 短短三年就做左小業主 + 小車主~
一個人湊住個仔都可以做咁多份工~
你講起小生意我第一時間就唸網上生意o添!! 可能係我成日都想搞啦!!
繼續努力呀!! ...

網上生意都OK嫁, 個陣我做既時候, 一個月都可以搵到三幾千, 不過做做下我已經冇咩時間搞, 停左一排~
不過要撰岩野賣囉~

禁止訪問

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

wow...congratulation..you are great!

我好開心~
我做埋小車主啦!!!!

侯爵府

環保接龍勳章

思樂冰,妳好叻呀!

我好開心~
我做埋小車主啦!!!!
我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

珍珠宮

原帖由 heichunmum 於 10-2-5 12:35 發表
好叻呀,咁快做埋業主同車主,我今年都開始搞自己生意,大家一齊努力呀

之前見你仔仔唔舒服,又要返工又要湊仔,而家終於有成果,好替你高興!!努力呀~ ...

Good!!!! 咩生意呀?? 睇下可唔可以幫襯下先
有冇discount嫁?

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至