跳至

首頁

尾頁

別墅

由出世到現在飲BeanStalk,9-36個月,轉邊隻好?現在早晚飲200ml。

大宅

我個女都係食呢個牌子奶粉,不過我就無o念住再俾奶粉佢食,睇睇會唔會轉飲鮮奶,但就要慢慢o甘俾少少佢試試。

大宅

我都想轉鮮奶比哲哲飲,但又唔想佢飲凍野...
[link=http://www.TickerFactory.com/][image noborder]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;29/st/20101228/dt/14/k/e4b9/preg.png[/image]
[/link]

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我幾buy "你可以不飲牛奶" 的rule, 而且牛奶比較寒涼, 易野痰, 蓁蓁會漸漸 quit milk, 現在正思想薰陶佢話大個女唔飲奶奶. i feel that 佢飲奶係心癮.

大宅

點解要介奶? 我無打算比佢介奶喎~mouth: 如果佢飲的話,飲到小學都由佢飲~
原帖由 welcome 於 10-2-17 12:14 發表
我幾buy "你可以不飲牛奶" 的rule, 而且牛奶比較寒涼, 易野痰, 蓁蓁會漸漸 quit milk, 現在正思想薰陶佢話大個女唔飲奶奶. i feel that 佢飲奶係心癮.
[link=http://www.TickerFactory.com/][image noborder]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;29/st/20101228/dt/14/k/e4b9/preg.png[/image]
[/link]

子爵府

我已經同阿囡轉左飲鮮奶!!!
初初係用d粟米片氹佢,依家就唔洗,可以用個杯飲哂!!!
其實鮮奶都可以坐熱架,再唔係咪叮熱佢,再等一陣先俾佢飲囉!!!

別墅

鮮奶呀女都飲,現在早我轉飲有機燕麥奶,晚上Bean Stalk,其實我都唔想佢飲奶,但早晚佢一定要飲,所以比燕麥奶,我想尹米漿奶,營養好D,但香港找不到,外國就好多

大宅

原帖由 cutepig404 於 10-2-18 23:07 發表
其實鮮奶都可以坐熱架,再唔係咪叮熱佢,再等一陣先俾佢飲囉!!!

嘩嘩嘩,咩風吹你嚟呢度o家,好少見你發言o家wor, 係呀,其實可以“坐”熱D奶,不過我屋企仲有D奶粉貨o係度,到差唔多飲完就開始慢慢轉曬飲鮮奶囉。

大宅

原帖由 cindyso 於 10-2-19 01:27 發表
鮮奶呀女都飲,現在早我轉飲有機燕麥奶,晚上Bean Stalk,其實我都唔想佢飲奶,但早晚佢一定要飲,所以比燕麥奶,我想尹米漿奶,營養好D,但香港找不到,外國就好多 ...

其實我反而想幫個女戒咗支睡前奶,雖然佢係用杯飲又會刷完牙至o訓,但食完o野未消化好就o訓始終唔係o甘好,而且健康院D course都唔贊成o甘做,所以我都已經慢慢行到好稀俾佢飲,等佢覺得唔like時就戒鬼咗佢,仲有其實健康院話最好o係4歲前戒因為女仔始終問題多,如果仲有條片好容易有尿道炎,呢樣o野反而領我擔心D,所以我都開始加多少少飯俾個女等佢唔好成日要飲支奶至o訓。

大宅

原帖由 welcome 於 10-2-17 12:14 發表

係呀,蓁媽我都發現係o甘,尤其佢o地病o既適合就好鬼鐘意支奶多過飯餸,奶我都會俾佢飲但就唔會多囉,飲咗奶對其他食物就會食少咗同試少咗喇。

禁止發言

別墅

澄澄豬體重28.4磅,身高89cm,我都想介咗瞓前支奶,呀女必定要飲完先瞓

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

me 2 呀 ling ee! 小如細個好快介奶(好似3歲前), 所以依家奀之之 所以樂樂我老虎蟹都比佢飲到6-7歲呀

原帖由 ling_piglet 於 10-2-18 08:55 發表
點解要介奶? 我無打算比佢介奶喎~mouth:mouth:" /> 如果佢飲的話,飲到小學都由佢飲~

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

我以為你唔記得 BK 個 password 添

樂樂朝早都係粟米片+鮮奶架, 晚黑就仲飲奶粉, 我D A+3 存貨差唔多飲晒啦, 下星期轉 A+4

原帖由 cutepig404 於 10-2-18 23:07 發表

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

仲一日3支200ML 好勁, 唔怪得38磅

原帖由 HappyHelena 於 10-2-19 10:41 發表
彤彤就飲緊森永大仔一日3支200ML, 我都諗緊同吾同佢轉奶, 不過佢又真係好LIKE飲呢隻喎..... 如果吾轉得吾得呢....??

其實我都想同佢CUT一支奶, 因為佢食好多野, 又飲咁多, 而家愈來愈重, 成38磅, 我諗都係時候減減 ...

別墅

其實我都想呀女戒咗睡前支奶,唔飲佢又唔得,為有開160ml/120ml,8:00到先食完飯,10:00到又飲奶,10:45-11:00瞓好似唔係咁好,呀女已介咗片。

原帖由 Smallpigbb 於 10-2-19 09:01 發表

其實我反而想幫個女戒咗支睡前奶,雖然佢係用杯飲又會刷完牙至o訓,但食完o野未消化好就o訓始終唔係o甘好,而且健康院D course都唔贊成o甘做,所以我都已經慢慢行到好稀俾佢飲,等佢覺得唔like時就戒鬼咗佢,仲有其實健康院話 ...

大宅

如媽:

我都想轉A+4, 不過嵐嵐未夠3歲, 係咪都OK架?

原帖由 fishmum 於 10-2-19 21:17 發表
我以為你唔記得 BK 個 password 添

樂樂朝早都係粟米片+鮮奶架, 晚黑就仲飲奶粉, 我D A+3 存貨差唔多飲晒啦, 下星期轉 A+4

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

嵐嵐媽咪, 我覺得冇問題喎, 咁大個....可樂都飲啦

A+4 平D嘛

原帖由 winwin2 於 10-2-20 22:15 發表
如媽:

我都想轉A+4, 不過嵐嵐未夠3歲, 係咪都OK架?

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

我個仔都係咁架, 但我覺得佢仲肯飲, 有佢飲囉

原帖由 cindyso 於 10-2-20 00:37 發表
其實我都想呀女戒咗睡前支奶,唔飲佢又唔得,為有開160ml/120ml,8:00到先食完飯,10:00到又飲奶,10:45-11:00瞓好似唔係咁好,呀女已介咗片。

男爵府

A+3之前缺貨我同臻仔轉咗A+4啦 一來平啲 美贊臣真係食錢怪又加價, A+3有返貨時已加到$190/罐 唉....A+4都加到158/罐

首頁

尾頁

跳至