夫婦情感

跳至

首頁
12345...21

尾頁

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

老公承認有婚外情,好心痛(見到太陽啦)

佢同呢個女人係十多年朋友,女人係佢好朋友個老婆,因為我老公早排想買車,跟住個女人貪熱鬧又買,老公話因為聯絡多了就開始對佢有好感,那是去年11月的事,她們在12月開始了

我一直無諗過呢件事,到4月1日晚,我老公話同某同事慶祝生日回家後洗澡,期間他電話響起(訊息提示),我好奇走過去看,正常電訊公司不會晚上send短訊嘛,怎知一看:
一個心形飛吻公仔,請早點睡,我很想著你
==>晴天辟歷,老公沖完涼我就癲晒,老公坦誠向我說了,他說控制不到,不知為甚麼會這樣,好似整定,因為我同隻孤狸精八字都係沖夫宫喎......又話同佢無乜野,只是去街,拖手,攬過,錫過面同額頭,沒進一步關係,又話兩人曾諗過要分開,但始終唔知點解無做,我要掉隻狐狸精送給他的東西,他萬個不想,但最後還讓我做了

我哭過不知多少遍,當晚睡不著,這兩天也吃不下東西,星期六他請假陪我,我們傾了很久,他答應我以後不跟女人聯絡,但,我仍好驚,睡在我旁四年多的老公竟然這樣,還要跟好朋友的老婆搭上,信心,完全粉碎,但我知我仍愛佢,我唔可以無左佢,機會仍比佢

他在求我時,也哭過,也跪過,八年多沒見過他哭,也沒聽過他哭,跪,也只是求婚時跪過

其實,我既然選擇比機會他,就應該信他,但怎樣才可對他建立信心?我不知道

看著結婚相,看著介子,看著結婚證書,為甚麼所有承諾都無了?

佢話預左我知後會六國大風相,但.....佢仍這樣選擇,自私

佢話唔可以無左我,唔想無左個家庭,但既然這樣想為甚麼還要做?

係又話同同事傾過,男人總會曵一次,一下是結婚前就好曵,但婚後就收心養性,一下就不嬲好乖,但會無故曵,或者是人生太平靜了,想試試刺激,但佢有無諗過佢自己有老婆,不是每個男人都這樣嘛,好一個藉口,好自私的藉口

我好傷心,好心痛,真是好痛,發生事情翌日的星期六,他請了假,但他今天返了工,我仍放假,囡囡在我家,但我沒心機揍她,好對唔住囡囡

我應該點面對他,我知我會比機會大家,但每次想起就好辛苦,好想哭,點解佢會咁,一個我百份百信任的好老公,竟然會這樣狠狠的傷我

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

Re: 老公承認有婚外情,好心痛

真不知怎樣安慰你好, 但你是選擇原諒他, 便讓時間慢慢沖淡, 希望你們再慢慢建立信任, 亦希望你老公乖乖, 不要再傷你的心, 祝福你

大宅

個女人自己都有老公,她又如何面對他,男人十個去滾十個都話知錯,件事唔會令他知錯,隔一段時間,風聲無咁緊時,又會故态復萌,你咁都信他會知錯,他跟這個女人在一起時,你估他無想到有今日,他已過到自己個關,你跟他吵已經是意料中事,我都很為你難過.

別墅

肥嘟媽:
你知唔知個女人既老公係唔係仲未知呢件事架??

洋房

肥嘟媽,

好明白你依家既感受,因為我老公曾經又係咁樣做...雖然件事已經過左年幾,但係個傷口仲係好痛好痛~
既然你唸住原諒佢,你就要去接受呢個事實......,發生左既野已經無法可以改變.要忘記真係好難, 條剌永遠都拔唔出,但你一定要用時間慢慢將呢件事沖淡....如果唔係辛苦既只有你自己.
你要努力呀!!  [quote]

男爵府

我想講既同小小bb一樣. :cry:

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

女人老公仍不知,我亦答應過不會告訴他,是否太為佢著想?但我又諗,比個男人知,隻狐狸精可能會更痴住我老公,更加收唔到科
該用戶已被刪除

複式洋房

其實你選擇左原諒佢,比選擇分開更堅強。
如果你決定比機會你老公,就等於你願意放低/原諒佢呢次犯錯,如果唔係,你地之後都會好辛苦嫁!
呢段時間盡量比自己傷心比自己喊la。唔好屈住自己係屋企淨係對住囡囡,出下街約下朋友傾下。比段時間自己la!
bk有好多媽咪都會支持你嫁!
http://hk.myblog.yahoo.com/vincciemail

洋房

個個女人好賤格, 佢自已婚姻生活苦悶係佢自已既事, 點解要搞人個老公...仲要係自已都結左婚, 變態...
我覺得要比佢個老公知發生了咩一回事, 當然, 講了之后無朋友做, 但係..想清楚..男的明知係老死既妻都搭上..佢亦唔見得有什麼資格再做人朋友了...就算唔講, 日后見面得咩...我覺得仲會心思思做機會大家四個人見面..(其實係比佢兩個見..) 若她老公知后, 女的再黐埋你老公身, 甘..都到時問題就擺明係你老公到...仲搭唔搭上去..看個男的了...件事揚了..還搭落去..甘..你可以死心了...
我講野好白...對不起...

男爵府

既然狐狸精個老公係你朋友,不妨問佢婚姻感情係咪出左問題。好明白,有d男人就係咁賤,如果唔係,都唔會有句說話叫:「家花不及黟花香」,斷估都係d賤男人諗出黎。相信你老公就算話改,你自己心中條刺好難至會好,不如試試凡事為個囡囡諗0下,可能個心會舒服d。記住如果同老公有乜爭執,千萬唔好舊事重提。

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

多謝各位!

個男人係我老公十多年老死,佢地兩公婆也結婚十多年,佢地好friend,好到成日去旅行(但肯定無野),和我一起後,一年只是聯絡一兩次,就是買車聯絡多了就出事,竟是這樣化學
他答應我不再見他倆,但沒朋友做,所以好可惜,我說這是你倆自招,與人無關,衰男人!

大宅

Vinccilau 寫道:
其實你選擇左原諒佢,比選擇分開更堅強。
如果你決定比機會你老公,就等於你願意放低/原諒佢呢次犯錯,如果唔係,你地之後都會好辛苦嫁!
呢段時間盡量比自己傷心比自己喊la。唔好屈住自己係屋企淨係對住囡囡,出下街約下朋友傾下。比段時間自己la!
bk有好多媽咪都會支持你嫁!

好同意 vinccilau, 不過傷痛一定要靠時間黎醫治, 祝福妳!

複式洋房

我都係過來人, 我比你情況更嚴重, 但我都有比機會佢, 因為我想個小朋友有個完整的家, 同依然愛我老公, 好老實講自己會係好辛苦, 好唔底, 到今天依然好心痛, 好傷心.

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

男爵府

如果個老公真係一時衝動,做錯0左.你亦相信佢唔會又犯, 當係為0左頭家,為0左個女,0甘0米原諒佢一之囉.

但係如果真係原諒佢,就要控制自己,盡量唔好係嗌交時再提呢件事,到時就真係好傷感情.
違規簽名-超版代刪

別墅

鴨仔/肥嘟媽,

你們好strong 好堅 好包容. 如我有這樣的遭遇 ,希望我也可有你們的胸襟和能耐。希望你們明天會更好!

大宅

你老公同一時間出賣他的好朋友和自己的老婆.就算以男人來看這件事,也覺得他不是一時衝動.
當然,你要原諒他,就要抹掉一切,問題只是他是不是真的悔改.還有,如果,他每次都把持不住,又出賣這個,出賣那個,你是不是會有能耐繼續原諒他?

子爵府

相信你一定好心痛.
事到如今,既然係決定比機會佢,咁就唯有讓時間沖淡一切.
至於呢對朋友,真係唔好再見啦!

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

我也不知他是否真會悔改,這件事前,他是百份百好老公,我對他有百份百信任,但,事情發生了,要我怎信他,我也不知道,只是理智上我知我會選擇原諒他,給大家�家庭一次機會,日後條路究竟怎樣,我也想知,但有誰可以告訴我呢?

首頁
12345...21

尾頁

跳至