想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章 爸B勳章

等咗兩三年都未bingo,終於c6話唔好再等(因為年幾唔細啦,35),前日走咗去睇不育,c6尋日驗埋丁丁。結果係我都算ok,淨係cycle唔準, 但c6啲丁丁就數量唔夠,得40%,好彩活動能力都ok,quality都無問題。所以醫生suggested我哋做iui。嚟緊呢個cycle就開始treatment啦。真係有啲緊張呀!

大宅

請問妳睇邊位醫生?

男爵府

畀面勳章 爸B勳章

我唔係住喺香港㗎!如果你想問不育嘅醫生,可以問吓其她jm啦!呢度好多人都睇緊不育醫生㗎,梗有人可以幫到你嘅!

原帖由 13姨 於 10-2-17 21:32 發表
請問妳睇邊位醫生?

大宅

原來妳唔係香港.

因為我做了2次IUI都failed, 想轉醫生, 我已經排了董醫生, 但要等到11月先有得睇, 所以有D心急, 睇下有冇其它選擇. 因為我42yrs old.

thank you! 祝一切順利!

原帖由 jamie_mama 於 10-2-17 22:38 發表
我唔係住喺香港㗎!如果你想問不育嘅醫生,可以問吓其她jm啦!呢度好多人都睇緊不育醫生㗎,梗有人可以幫到你嘅!

男爵府

Jamie mama, happy chinese new year and wish you everything smooth!

男爵府

畀面勳章 爸B勳章

原來你已經做咗兩次iui啦!我都知iui成功率唔高,所以我都有同老公傾過做幾多次,同會唔會打算做ivf。你呢?係呢,你打算幾時再做呀?我過多一個星期就開始treatment啦!自己打針唔知攪唔攪得掂?!

祝早孕!唔駛驚㗎,我家姐都41先有第一個。希望在明天呀!

原帖由 13姨 於 10-2-17 23:24 發表
原來妳唔係香港.

因為我做了2次IUI都failed, 想轉醫生, 我已經排了董醫生, 但要等到11月先有得睇, 所以有D心急, 睇下有冇其它選擇. 因為我42yrs old.

thank you! 祝一切順利!

...

男爵府

畀面勳章 爸B勳章

MusicTV, 你好嗎?我好耐無上嚟啦!好開心你仲記得我呀!Happy Chinese New Year to you too!
祝你心想事成,身體健康呀!

原帖由 MusicTV 於 10-2-17 23:40 發表
Jamie mama, happy chinese new year and wish you everything smooth!

禁止訪問

大宅

其實我想搵董醫生做多一次IUI, 如果唔成功就即做IVF, 但要排到11月, 唉!我都唔知點好? 因為C6精子游得慢D, 所以要做輔助生育.

其實打針很容易, 不用擔心, 唔痛嫁.

大家加油!

原帖由 jamie_mama 於 10-2-18 00:30 發表
原來你已經做咗兩次iui啦!我都知iui成功率唔高,所以我都有同老公傾過做幾多次,同會唔會打算做ivf。你呢?係呢,你打算幾時再做呀?我過多一個星期就開始treatment啦!自己打針唔知攪唔攪得掂?!

祝早孕!唔駛驚㗎,我家姐都41先有第一 ...

男爵府

原帖由 13姨 於 10-2-20 22:19 發表
其實我想搵董醫生做多一次IUI, 如果唔成功就即做IVF, 但要排到11月, 唉!我都唔知點好? 因為C6精子游得慢D, 所以要做輔助生育.

大家加油!

...

排到11月太遲啦...中間side左好多個cycle, 你都明白我地要同時間比賽架啦, 可唔可以轉其他醫生呀? 你考慮下瑪麗 / 威記既私家症, 可以快好多, 我古你4-5月已經可以開始TREATMENT, 希望你一切順利

伯爵府

好媽媽勳章

我都book左董醫生,
book到11月.....

再book埋陳醫生,
都要book到6月,
到時再睇下醫生有咩建議.....

大宅

thank you!

原帖由 sukudo 於 10-2-21 00:26 發表

排到11月太遲啦...中間side左好多個cycle, 你都明白我地要同時間比賽架啦, 可唔可以轉其他醫生呀? 你考慮下瑪麗 / 威記既私家症, 可以快好多, 我古你4-5月已經可以開始TREATMENT, 希望你一切順利 ...

大宅

大家加油!
你之前睇過菫E生.....你同姑娘講想做IUI......唔系下個cycle既day1已可開始咩?.....唔駛等咁耐ga......

...

大宅

大家加油!

...

你之前睇過菫E生.....你同姑娘講想做IUI......唔系下個cycle既day1已可開始咩?.....唔駛等咁耐ga......

大宅

我之前唔係睇董醫生, 但我打電話去book時, 我有將我和C6都是高O話比姑娘知, 後來她回覆說董醫生話都照排11月.

原帖由 WhiteDiamond 於 10-2-22 14:05 發表

男爵府

我都打算做 IUI, 我試了差不多4年啦(包括試排卵藥半年), 09年12月第一次睇DR. TAY, DR.檢查後發現我有多囊卵巢, 但不太嚴重, 之後DR. 要我驗血和檢查輸卵管, 我C6就驗精(我C6之前係婦科E生 巳CHECK過, 但DR. TAY 話張報告係垃圾 , 唔係咁樣驗, 份報告話我C6 精子底, 但冇話點底)

DR. TAY的報告話我冇問題, 但C6 D精子形態唔好, 得7%, 我上網CHECK過正常係15%, 佢足足少咗一半 , DR. 話正常行房係唔可能有BB, 一定要做IUI / IVF, 所以我和C6都決定做 IUI, 要 M 來笫一天打回診所 BOOK期, 但我 M 唔準, 經常3-4月才來, 今次M小姐唔知幾時先來探我

男爵府

畀面勳章 爸B勳章

唉! 我同老公前兩日再去睇醫生,因醫生叫咗老公去驗血check吓係咩原因攪到sperm count低,check咗話佢嘅hormone有問題。佢話情況只會越嚟越差,所以建議我哋做ivf instead of iui。
下個月有要同老公出trip,要等到五月先做得treatment囉!又要等啦!不過唔知會唔會有奇蹟出現,係呢兩個月自然bingo呢?!

大宅

妳可以叫C6試下食天然蜂皇漿, 因為我C6食過一個月, 精子有改善.

In BK, 有多奇蹟會出現, 好多JM排了做IUI/IVF, 但之前都自然bingo了.

加油!等妳好消息!

原帖由 jamie_mama 於 10-2-22 17:17 發表
唉! 我同老公前兩日再去睇醫生,因醫生叫咗老公去驗血check吓係咩原因攪到sperm count低,check咗話佢嘅hormone有問題。佢話情況只會越嚟越差,所以建議我哋做ivf instead of iui。
下個月有要同老公出trip,要等到五月 ...

男爵府

jamie mama, 我當然記得妳啦, 妳曾經係我戰友嘛. 我都一排冇上黎, 直到要做iui, ivf所以上黎睇下info.

我地呢兩三個月調理下先啦, 我今日睇中醫同針炙, 希望調理好先做ivf. 我都會四或五月做, 祝我地一齊bingo啦!
原帖由 jamie_mama 於 10-2-22 17:17 發表
下個月有要同老公出trip,要等到五月 ...

大宅

剛剛打去QM私家証, 4月15日可以見Professor Ho.
希望一切順行啦!

原帖由 sukudo 於 10-2-21 00:26 發表

排到11月太遲啦...中間side左好多個cycle, 你都明白我地要同時間比賽架啦, 可唔可以轉其他醫生呀? 你考慮下瑪麗 / 威記既私家症, 可以快好多, 我古你4-5月已經可以開始TREATMENT, 希望你一切順利 ...

首頁

尾頁

跳至